RSS

107837648477812283

04 Mar

:: exam di hujung senja ::
exam di hujung senja, pada aku adalah satu perihal yang menyatakan seseorang yang mengambil peperiksaan di kala umurnya sudah tua, dan tidak habis2 lagi belajar terutamanya bagi seorang pelajar sarjana muda yang telah menghabiskan masa selama 5 tahun untuk menamatkan ijazahnya.๐Ÿ˜›
aku pening! just finished my sistem kuasa dan kejuruteraan voltan tinggi exam. kekecewaan terpancar bila aku tak dapat cari nilai cosine bagi suatu sudut kritikal kelegaan. mungkin aku tertinggal satu step atau aku mmg salah kira! adoi la. tak de la terasa bodoh. kalau aku mmg tak leh figure out the swing curve, lagilaa kecik otak aku. isk isk.. ni dah kire cukup baik la ni. oh lagi satu.. PM Hj Tarmidi telah membtulkan formula aku. mekasih!! kalau tidak kerana dia, aku boleh fail satu paper. yeah yeahh.. salah sikit je, aku buat ‘+’ instead of ‘x’.. kalau aku ikut yg aku buat tu.. sila la extend.๐Ÿ˜›

tambahan, exam aku tadi tu, mmg dah pernah diuji dlm 2-3 sem lepas. weahhoo!(?) uhuhuhu.. soalan 1 je la. kire ok la soalan 1 tu. iskk aku tak dpr clearing angle.. aku susah hati. kalau aku salah plot pun, i should get any angle pun. yg kluar kat calculator aku tu “ma error”.. mmg lah salah kalau nak cari cos inverse 1.982.. ke aku salah lagi? tolong explain.. huhu

need to sleep.. this internet connection seems bodoh lately. asik2 down sampai lebih dr 12 jam. kan aku dah bayar. and i should optimize the money i paid-lah. bodoh! tak de pulak diorg nak pulangkan duit. hello hello.. ktcians. need petition?๐Ÿ˜›

there was a missed call at 9.45 am. i was in the exam room. i hope it was a call from gerbang perdana. till today i havent receive any offer letter from them. urghhh.. due date to tunjuk the letter to fakulti is 15th march. adalagi 2 minggu. gile deh lambar benar mereka ini.

mama called last night with her stories. hillarious one i might say. about some of the hedmasters tak pernah encounter with any pc before. gilo! skolah diorg takde computer ke. hahahha this one for ya:

dalam suatu seminar tentang komputer untuk guru2 besar dan pengetua. dlm satu slot yang mengajar mereka tentang bgaimana untuk menyalin fail yang besar ke dalam beberapa disket.

instructor: mula2 masukkan satu disket utk copy file tersebut ke dalam disket.
beberapa ketika..
instructor: ok, bila disket pertama tak cukup utk simpan file tu, masukkan disket kedua pula.
semua peserta seminar menggangguk-angguk setuju. nampaknya instructor tersebut berjaya menyampaikan kuliahnya dgn baik..
instructor: kalau disket kedua ni tak cukup, masukkan lagi file ketiga.. dan seterusnya sampai keseluruhan file dpt disalin ke dlm disket.

seorang peserta seminar mengangkat tgnnya.

peserta: encik! lubang disket dah tak muat nak masuk 3. kecik sgt!

. mama cite jugak yg best.๐Ÿ™‚

 
Leave a comment

Posted by on March 4, 2004 in crash and burn

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: