RSS

kill kill kill!!

23 Jul

byk betul kes bunuh skrg ni. paling dekat kes bunuh bibik kat tmn sri skudai, alaaa tempat budak2 utm sellau mkn kat ‘payung’ tu. what ever they call it – benteng, payung, byk lagi aku pun tak tau. the suspect is 17-year-old boy. gile ke? 17? membunuh? ntah la. aku ni suka sgt bersangka baik. aku tak rasa dia yg bunuh. hehe aku mmg takleh jadi polis/hakim/detektif. aku menghakimi seseorang melalui rupa dan cara berpakaian.

tuty tak boleh jadi peguam! atau apa2 ahli pada mana2 institusi keadilan atau kehakiman.

kes bunuh mohd farid. skrg semua 8 tertuduh diarahkan utk membela diri. pedihnya hati ibu yg mengandungkan diorg. sakit bersalin, pantang makan, dodoikan tdur, skolahkan, ajar baca ABC, kejar nak suap mkn, kejut waktu pagi nak pergi skolah, cucikan baju kasut, jaga waktu demam.. ini diorg balas kat mak? aku tahu diorg salah tapi pada pendapat aku yg cetek ni. diorg tak berniat utk membunuh, diorg naik minyak masa tu sbb itu satu keadaan setan naik kepala dimana mereka bekerja sbg satu kumpulan menyerang satu individu. satu tindakan bodoh. ni semua rasa ego dan tak puas hati seorang senior kepada junior. kalau diorg dipenjarakan? spm macam mana? masa depan? terus gelap? diorg bukan budak bodoh. kalau bodoh tak masuk asrama, walaupun tu bukan skolah asrama penuh atau mrsm, yg pengambilan pelajar adalah sangat teliti, tapi itu skolah terpilih.

pada masa ni, aku rasa diorg dah insaf. diorang tahu selok belok agama. bukan sikit. aku pasti pengisian di skolah mereka sgt padat, dari pelbagai aspek, rohani jasmani, akidah dan sahsiah. guru2 kurang main peranan sebagai pengganti ibu bapa. diorg terlalu ambil lewa dgn alasan “budak2 dah besar tau la apa nak buat, takkan sampai berbunuh”. mmg diorg tak berniat membunuh, tapi kalau perkara ni ditangani dari awal.. kesudahannya bukan mcm ni.

diorg masih muda, aku pasti diorg dah insaf dan bertaubat. aku harap diorg masih diberi peluang utk mengatur masa depan.

kawan2.. adiman telah bawa berita karut. aku telah termakan karutan adiman tu. aku harap adiman insaf! hahahhaha😛

someone have picked-up the prize for me. thank you to jaja. jaja is a boy not a girl.😛 he’s cute and smart. he’s a rugby player. jaja if you’re reading, this is free promotion for you. i dun know whether this will work or not. he’s single. catch him if you can. hahaha *peace*. eh jaja, mekasih eh. nanti aizec belanja kau mkn! hahahha

click here.. get the quiz. aku mmg takleh beza killer dgn proggrammer.
http://www.malevole.com/mv/misc/killerquiz/

 
Leave a comment

Posted by on July 23, 2004 in crash and burn

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: