RSS

forget about below entry

17 Oct

hahahha..
poyo is it? but i was at the lowest point of my life when i wrote that entry. hmm not really low, just low self-esteem. tiada keyakinan diri bak kata org melayu. haha aku nih org apa?🙂

ok ramadhan datang lagi. aku sgt excited ramadhan kali ini aku pun tak tahu kenapa. rasa sgt happy berbanding puasa yg lepas2. mcm nak kawin la pulak seronoknya. tapi aku pun tak pernah kawin, jadi aku tak tahu aku seronok mcm mana menerima kedatangan ramadhan, aku harap aku dapat terima kehadiran syawal dgn lebih seronok dan bersedia, semoga lebih bersedia kali ni (thn2 lepas aku gantung langsir-mop lantai-bentang karpet-susun kerusi-pack kuih raya-even siapkan jahitan bajuraya di mlm raya.. and i am lucky to have my brother(yg tak penat sgt sbb tak involve kerja dapur) to drive me and my penat-gile sister balik kg).

puasa thn lepas, first day shatul balik utm, kitorg nak gi buka kat city square, sampai ptg la, around 6.45, masa tu aku tak puasa.. dah nak buka. tapi shatul nak solat dulu, so we decided to buy mcD’s ice cream. lepas je bayar, mcm biasa aku terus menikmati ice cream yg ala2 nak cair kat tgn. tetiba shatul marah.
“woi tuty!”.. aku pelik.
“apsal?” aku tanya balik.
“ni kan bulan puasa!”
ya Allah malunya aku masa tu. sepanjang nak gi surau tu, aku harap org lain tak perasan ice cream aku dah kurang atau org tak perasan pun aku pegang ice cream!
“alaa.. dah nak buka pun tadi, diorg sure ingat kita buka puasa”..
hahah.. aku harap kalau ada org terbuka tgk aku masa tu.. semoga puasanya diterima oleh Allah s.w.t.

aku baru balik dr kg sebenarnya. masa ni la dpt rasa kuih2 nenek aku buat. tadi dia buat kuih keria. kalau dikira bilangan kuih keria yg dia bekalkan aku, kalau beli singgit 4 biji. tadi aku dpt kuih RM5.50.. pastu tak campur kuih pau, berger malaysia, muratabak, karipap kentang, karipap sardin.. ohohoh bestnye duk kampung.

ok what’s the colour of your baju raya? i have green this year!

 
Leave a comment

Posted by on October 17, 2004 in crash and burn

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: