RSS

110249188015223417

08 Dec

We went nonton last night. Niat dihati nak nonton Alexander. tp takde pulak kat mega pavilion tu. bodoh. selalu sgt cepat tutup wayang. SH3 tu ada pulak. hinskkk bodoh! hahah ada polar express tapi sbb tu cartoon, jadi aku dgn hanim berkira2 jugak la nak beli yg mana. dr tgk polar express baik aku tgk the incredibles, tp hanim dah tgk. jadi osom punya osom tgk bride and prejudice. an English spoken movie with indian culture and background. hahha aku mmg tak sangka aku tgk hindustan kat wayang.πŸ˜› tp sbb dia ckp english kire bukan hindustan la!! hahahha

yg menariknya cerita ni, cerita pasal keluarga India, berkisahkan zaman sekarang, zaman moden la. agak konservatif tapi ada pandangan yg terbuka. biasa la cerita hindustan mesti ada nyanyi2 dan menari. TAPI.. ni lagu omputih. konsep lagu ala-ala sound of music. cerita ni berjaya buat aku tahan senyum selama lebih dari 2 jam. aku rasa happy je tgk cerita ni. a good combination of great humor, drama and romance. it makes me happy without heavy material. serius! tak berat, compared to other hindustani movies. dlm ni takde penjahat larikan anak dara org, takde scene golek2 turun bukit. ohhh aku gelak nak mampus tgk this couple bercinta dan org lain bernyanyi2. sape nyanyi? a group of church choir and baywatch couple!! kat tepi pantai. kalau nak bandingkan dgn kabhi kushi kabhi gham tu, atau devdas, mmglah jauh. tapi aku rasa kalau bandingkan dgn Cinta Kuliah atau Mr Cinderella I atau II, waduh, ketinggalan sgt. worth my RM6 ticket. Aishwarya dgn Erra, sape lawa? hahah korang tau la cite mana sedap.πŸ˜›

esok aku akan masak besar utk kali ke-4 dlm bulan syawal. marhaban perempuan. nak muntah lak aku rasa masak byk2 ni. penat tau. aku ada blog pet. aku pun tak tahu mcm mana nak train. my name is tuty. my name is tuty. my name is tuty. dah ulang 3 kali dia ingat kut nama aku.

camne ek, kalau aku lelong baju2 boleh tak dapat extra RM5o? hahah short 50 la nak beli kasut.πŸ˜›.. ok lah aku nak amik upah jahit baju kurung, sepasang RM30 (leher teluk belanga, mind you), aku dpt buat 3 pasang, boleh longgarkan budget, ye tak?

ka-ching!

may i take your order, sir?

 
Leave a comment

Posted by on December 8, 2004 in crash and burn

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: