RSS

111260054649057427

04 Apr

adoi!! my back is killing me, how can i go for tioman this weekend? Ya Allah, peliharalah aku dari segala kesakitan..

neghh.. Hanim IS a teacher. Cikgu sandaran. My mom called me this morning, desperately asking me Hanim’s number, because she knows Hanim loves teaching and loves children, Hanim even has her own tuition class(es). I was unemployed but mama refused to accept me since ‘that unfortunate day’, I ran away from school. hahahhaha aku lari selepas sehari mengajar. Tak tahan beb, bukan tak tahan apa, aku tak tahan nak kawal budak satu kelas. mental torture! lagi2 kena budak kelas hujung.. phew~~

I remind mama about our trip,

me: kalau mama nak amik dia pun dia kena cuti jumaat ni dgn isnin minggu depan
mama: jumaat ni mmg cuti (johor shj ok?)
me: camtu isnin depan dia kena cuti la, sbb kitorg naik darat hari isnin tu
mama: sampai sini pukul berapa?
me: laa, kalau sampai sini pukul 10 pun takkan mama nak suruh hanim pergi sekolah ptg?
mama: kena la buat mcm tu, kan dah kerja
me: haaa, mama nak dia, mama kena la bertimbang rasa part ni, dah 3 bulan plan ni
me: kalau mama tak nak bg cuti, tuty tak nak bg nombor telefon dia

waaaaaaaaaahahahhahaha..

after a while hanim sms’ed me,
“aku lupa pulak tanya sekolah mak kau tu kat mana”, and i replied with an appropriate answer before she sms’ed me back.
“alaaa tuty.. kalau aku jadi cikgu abis la Tioman!”
“ahh takde2 first come first la. kau ckp la penyelia ptg kita dah plan lama, ckp la dah bayar”
“mak kau kata pagi la”
“haa, pagi lagi bagus. kau mintak la cuti, nanti aku sapot dari rumah, aku saiko mak aku. kalau dia tak nak bg kau cuti, aku tak nak masak! alaa, kita dah plan lama pe”

she didn’t reply.
i am waiting for my mom to reach home to saiko her.
“mama, dosa tau. plan org dah lama.. ni hanim tolong mama cikgu bersalin cuti 2 bulan. mama tolongla cutikan dia sehari”

 
Leave a comment

Posted by on April 4, 2005 in crash and burn

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: