RSS

111435584256586302

24 Apr

I really don’t have anything to write, but when I saw a pic posted at Nisa’s blog, I really miss my bestfriend. Ainul and Hazlina.

Ainul was the one who tegur me for my naik angin behaviour. Sikit pun aku tak perasan apa yg aku buat masa tu buat org lain tak senang hati. Aku bukan nak marah, tapi suara aku sure tinggi bila ada benda tak kena. Pastu aku suka sergah org. Dia la yg buat aku perasan pasal ni. Nnt dia gi tempat lain malas nak layan aku. Bila aku tanya, “apsal kau cakap camni dgn aku?”. Dia kata,” yg kau nak marah2 ni apsal?”. ohh, aku marah eh?

Hazlina pun sama, suka buat aku marah, itu pun buat aku perasan yg aku ni masa tu suka sgt naik angin. Pastu satu cara buat Hazlina tak buat aku marah, buat tak kisah je. Tapi dia ni mmg suka benar nak sakat aku especially kes ‘kak long’ masa form 5. hinkss~! Oh aku paham dah skrg, kenapa Shahirah cakap aku garang. Suara saya tinggi eh Shera? hahhaha😀

Hazlina, Ainul, Tuty. sama2 duk dlm koir dr f1. tp diorg budak kadet. Haz pergi kem kebangsaan kat Kelantan masa Ainul gi Merdeka Day Parade kat dataran. Masa diorg takde kat sekolah, tak bestnya aku rasa. Tu la, jadi la budak Pandu Puteri under Miss Sheila March Rocky yg tak nak buat aktiviti tu. Asyik2 nak balik kg hari Sabtu.

Aku ingat sangat suasana cerita budak kadet masa tu. Kira cerita panas la untuk budak f2 dgn budak f4. Aku ingat lagi few names budak Alam Shah..
Nik, Faiz, Syawal (adik i think), Fairuz, Key, Jimok, Faizan, Nasa(dia kadet ke?),.. pastu ada sorang tu budak2 ni bg nick “tikus” pasal muka dia dalam gambar cam tikus. hahahhaha..

Pastu pasal Azie yg nak bg penumbuk kat Jimok pastu budak lelaki gelak gile babi pasal penumbuk Azie besar mana la sgt. Punya Azie simpan rahsia yg adik dia sorang kat Alam Shah, last2 terbongkar jugak yg Azirudin tu adik Azimimah.

cerita pasal syawal yg blur2, pasal nik suka siapa (aku kena ckp ke?), pasal lain2 la.

aku bukan rindu budak lelaki tu. aku rindu Ainul bercerita. Aku rindu dia cerita kat tepi katil aku, blkg pintu. Takde org lain yg lalu situ selain junior yg tidur katil atas. Tu pun kalau kitorg tgh bercerita, dia sure tido kat katil org lain.

aku rindu Hazlina cerita sampai dia takde suara. aku sampai skrg, kagum sgt dgn krebiliti dia cerita dgn penuh emosi dan penghayatan. kalau dia nak cerita pasal satu tempat, dia punya cerita sampai kau rasa mcm kau pernah sampai tmpt tu. kalau dgr dia cerita pasal law, kau rasa kau pun amik law.

aku adalah sangat Tuty Irma bila dgn diorg. aku rasa, aku sanggup sekolah lama2. sekolah tu best apa..
Ya Allah, rindunya aku kat sekolah, eh bkn sekolah, tp alam persekolahan. tolak SPM ye. SPM tu seksa. Aku ingat lagi aku ada paper Sejarah ptg tu, aku belum solat Zuhur. kelam kabut aku amik wudhuk nak solat dlm dorm. Dah pakai telekung baru aku perasan aku cuba basuh muka dgn basuh kaki je.

 
Leave a comment

Posted by on April 24, 2005 in crash and burn

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: