RSS

111535095067865104

06 May

ah today is friday. but that means nothing to me, I stay at home everyday while all my friends go to work. But I hope this won’t long, this is not good for me and my family. I hope a miracle would happen next week, mana tau tetiba aku jadi seorg yg sangat confident. hadoi, my perut is so kecut everytime I think about my first interview, next week. pls pray for me ok?

my kancil is so bodoh these days. suka hati mak bapak dia je nak mati2. smlm ayah kata, “kereta dah ok dah”. so i went to UTM to pick up some documents and to meet somebody. and i thought i wanted to singgah jusco afterwards. kat rumah kereta tu macho je, skali dah jauh dari rumah, the tacometer melompat-lompat gile babi, timing kena sedang elok je tak leh rendah sgt (so aku kena tekan minyak even berhenti kat traffic light). berapa kali mati? aku tak kira. tapi tiap kali mati tu mulut aku tak berenti dgn perkataan2 yg tak senonoh.

astaghfirullah-al-azim.. macam mana la kereta tu nak jalan ye tak? asyik kena sumpah je. so i talked to my dear kancil,
“kau jgn la mati dulu, aku nak balik rumah ni. kalau ye pun nak mati tunggu aku sampai satu tempat. kau jgn mati kat tetengah simpang aku cross eh? kalau tak, kau dgn aku sama-sama mati. marilah kita sama-sama berdoa”.. (kami pun baca ayat kursi sama-sama)

aku pun tak tau mcm mana, but it works.🙂 selamat la aku sampai rumah. next week sah aku gi interview naik kereta org dah kerja lebih 20thn. pinjam kereta eh ma?

 
Leave a comment

Posted by on May 6, 2005 in crash and burn

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: