RSS

111716076925896365

27 May

Image hosted by Photobucket.comImage hosted by Photobucket.com
Mama kata dia pernah doa, dia nak anak semua anak perempuan dia lahir dalam bulan Mei, aku rasa Tuhan dengar doa dia. Aku, Fathin dan Mama raikan birthday dalam bulan yg sama, selang 2 hari antara satu sama lain. 22, 24, 26. smlm bday mama, aku cuma bg dia ‘sengih’ je.

Tapi adik, yg lahir un-sangka-able, lahir bulan 6. Sorang. Lambat sgt lahir! Walaupun family aku consist of 8 ppl. tp beli cake 4 kali je setahun. Bulan 5 sebijik. bulan 6 sebijik (dia mmg kena sorang sbb dia tak nak share langsung, padahal bday dia dgn bday mama selang berapa hari je. kena la kitorg mkn cake hari-hari akhir bulan 5 ni), bulan 11 ayah(22hb) share dgn asyraf(18hb), bulan 12, amir(15hb) share dgn didi(31hb).

When I was younger (cehhh.. I was little, lebih sesuai), I didn’t have cake for my birthday, my mom prepared me a pulut kuning instead, decorated nicely and it looked like a cake, yellow in colour. If I happened to be at kampung during my bday, my tokmak would prepared bubur merah for me (just like ordinary plain bubur nasi, with really sweet taste of gula merah, and some tompokan putih ditengah2, tawar one). The bubur merah usually served by masyarakat jawa bila ada satu kejayaan, immediately selepas berita diterima.

I found this.

Image hosted by Photobucket.com

sepatutnya weeding, tp biasalah.🙂

 
Leave a comment

Posted by on May 27, 2005 in crash and burn

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: