RSS

hancur

15 Jul

mama tak ada kat rumah.. rumah jadi hancur. aku pun jadi salah sorang tukang hancurkan rumah. selama ni aku ingat ayah tak boleh buat kerja rumah, sbb dia selalu goyang2 geleng2.. tetiba mama takde, aku kerja, adik2 sekolah.. ayah jadi best gila. dia masak sayur tengahari, aku la yg siapkan sayur2 tu semua dah potong. basuh pinggan semua. rasa bersalah pun ye jugak. tapi aku sampai rumah mcm nak tido aje.. kadang2 sampai rumah tak lapar sbb aku cuma nak mandi, solat semua pastu tdo, tapi bila tgk ayah masakkan nasi sikit bila nasi dah habis ptg tu lepas adik2 dah siap mkn, tak sampai hati la pulak. aku pun makan la jugak. bukan sikit2 sampai kenyang! hahaha

i am sucessfully doing my PMS right now. siang tadi i keep reminding myself not to raise my voice over silly jokes. i keep quiet all day with bitter face.

i used to write here anything i disagree with my boyfriend. but since some of the readers are my boyfriend’s friends, kena la jugak jaga muka dia. aku tahan diri dari blog smlm, kalau aku blog smlm mesti aku marah2. aku nak cerita benda lain, ada ke dia kata aku perasan bila aku msg dgn Lie? kecik betul hati aku smlm, tgh berkobar2 bercerita mcm nak rak dia boleh gelak mcm setan. kalau la aku perasan dgn ako mustapha sedap la jugak. alaahai..

if your girlfriend is attacked with this PMS thingy, do either these two.

  1. don’t talk to her, especially when you are in a gila2 mood, or bad mood. anything hyper.
  2. talk to her nicely. she needs what you call ATTENTION! and she had “HANDLE WITH CARE” and “FRAGILE” labels pasted on her forehead, obviously. sape tak nampak pendek umur.

and i strongly recommend you NOT to choose #1.

according to initial plan, i am supposed to be on my way to kl right now. yes, now. visiting ajek OR attending Saz’s wedding reception, anything that you prefer. tomorrow i have to go to work, replacing the day when the plant was closed for maintainance. shaittttt! you see, after all the arguments and kecil2 hati, i am unable to attend the reception.

Anyway, Selamat Pengantin Baru Sazlina. I am sure by now, you already became someone’s wife. Semoga perkahwinan diberkati dan berbahagia hingga ke akhir hayat.

Next!

 
Leave a comment

Posted by on July 15, 2005 in crash and burn

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: