RSS

bila aku berkira..

17 Oct

Aku baru teringat pasal video shots yg adik aku amik masa konvo hari tu. aku rasa mcm nak sekeh2 kepala dia. entah kaki org kaki ayam akar pokok bunga raya atap rumah semua dia amik. pastu kalau shoot, muka terang2 satu skrin, entah org tu kat mana entah cuma aku je yg tau dimana scene itu berlaku. muka sampai jerawat2 sekali dia amik. aku tak tahu lah kenapa dia suka gambar mcm tu, agaknya dia tak pernah revise apa yg dia buat. pastu kena ckp “amik la gambar” baru dia nak amik gambar. kalau tak camera dia kelek sana sini. patut laaa sampai hujung hari pun memory masih terang dan jelas boleh diisi sebanyak2nya. confirm aku tak boleh rely on him kalau aku kawin nanti, aku sure sgt dia amik gambar org pasang khemah dgn org kupas bawang lagi banyak dari gambar aku. hmmm.. tau tak sape aku percaya dlm arena ambik gambar ni? — budak2 perempuan. sbb mereka ini suka posing dan tahu apa yg patutnya diambil.🙂 gambar mesti ada background yg baik.

i went to KFC today for buka puasa. ingat nak try kurma muffin. but the KFC-boy told me,
“kak muffin tu dah habis, boleh ganti dgn bun?”
“oklah”, masa tu pun dah buka sebenarnya, so nak cepatlah.
after a few minutes..
“eh? bun awak bg satu je? kurma muffin tu sebiji RM1.50, bun ni sebiji 40 sen, tak sama value la kalau mcm ni?”
“habis tu akak nak mcm mana?”
“buat la kira-kira sikit”
dia pandang leader dia.. leader dia ckp..”
“bg la lagi 3 biji”

kawan aku lagi 2 org kat kaunter sebelah dah gelak2.
“hey tuty, mcm mana u perasan?”
“QA mehh.. i’m trained! hahahhaha”

kat diorg pulak,
“kitorg tak boleh bg awak beli ramadhan combo”
“kenapa? dia boleh?”– merujuk kepada aku.
“nnt bun kitorg habis”
“takpe la encik, kami nak satu je”

hahahhaha bukan aku lapar sgt, tp nilai dgn wang aku tu kena la dipelihara. aku kan pengguna. hahahhahaha

last2 bun-bun tu bawak balik. tp aku segan nak mintak plastik kat kaunter. kawan2 aku tu jugak yg tolong mintakkan.

 
Leave a comment

Posted by on October 17, 2005 in crash and burn

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: