RSS

angin, pokok, hujan dan angin

09 Feb

previous entry menyaksikan di mana kita perlu pilih jadi salah satu. sebenarnya yg buat aku bengang dgn kisah ni, jadi mana-mana pun tak berapa best. pastu yg lagi best, masa dia tanya tu dia tak ckp pun, buat pilihan tu dari sudut hati. maksudnya in terms of relationship la. aku mmg tertipu sbb tu aku tipu korang sekali
daun, angin, hujan dgn pokok.

aku pilih pokok, sama mcm hanim. sbb aku nak jadi seseorang yg boleh buat perubahan dan buat sesuatu tu bergerak.

“eh tuty you pilih angin? you suka jadi org ketiga”

“apsal pulak?”

“sbb you suka ambil hak org lain pergi tempat lain yg you suka”

kat sini, daun itu melambangkan diri. kalau pilih jadi daun, tak ada pendirian.. ikut je apa perubahan tanpa apa-apa persoalan. kalau ada org bg air, minum la, kalau takde layu la.

pokok pulak, terlalu setia. hujan panas ribut.. dia tetap kat situ. menampung pokok tu sampai pokok tu yg pergi dari dia.

hujan, kawan aku ckp, seseorang yg berharap utk disayangi tapi hampa.

angin, mcm tadi.. seorang yg menjadi org ketiga.

ahahahha kesian korang. mende ni rubbish gila. walaupun aku pilih angin, tp aku tak pernah ambik hak org secara haram, waima duit sekali pun. insyaAllah🙂

pagi semalam dgn pagi ni aku muram betul. lepas dua tiga perkara dah di clarify, lega la aku. benda-benda mcm ni kalau tak sabar, kalau dia pun tak sabar.. mmg boleh perang jugak. alhamdulillah sama-sama boleh fikir waras2.. walaupun ada masa one of us mkn hati, tp biasa la tu.

 
2 Comments

Posted by on February 9, 2006 in simply random

 

2 responses to “angin, pokok, hujan dan angin

  1. aLkamiL

    February 9, 2006 at 11:23 pm

    aku pilih pokok, sama mcm hanim
    err.. ko pilih angin kan? sama mcm hanim?😀

     
  2. altuty

    February 10, 2006 at 10:13 pm

    apa la dlm kepala aku agaknya masa type tu.. aah la, aku pilih angin mcm hanim. ahahahha

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: