RSS

pak mat denki yg memenatkan

03 Mar

dlm seminggu dua ni aku balik awal je. penat betul kerja dlm keadaan tak selesa. kerja banyak, tp tak adalah sampai membebankan. yg jadi aku terbeban ialah perangai sorang dua yg bossy. penat nak buat tak tau, aku balik je la. lagipun dia mmg suka kerja-kerja yg boleh jadi isu, so boss lain nampak dia mcm hebat sangat buat kerja. padahal dia ambil nama je.

nyonya tua lagi satu ni pulak, tak habis2 suruh org clearkan set-set yg baru ambil dari production sbb dia tak suka nampak semak. hmm tak ambil set nanti dia kata tak buat kerja, bila dah ambil dia kata semak pulak. ni la bahana kalau tak nak amik tau apa org bwh buat. kang ckp dia kata kita tunjuk pandai.

tak pe la. mana-mana pun tmpt kerja ada politiknya. lain ragam je.

mlm ni aku tgk sembilu kasih sambil check email sementara tunggu mengantuk. bukan selalu tau. ni kira pencapaian la jugak aku tgk tv. ahaha

makin lama makin jahat pulak watak diana yg tergila-gilakan fendi, padahal fendi tu dah jadi suami zetty. bodohnya la pulak watak lelaki dlm cerita melayu ni, masih jugak nak kawan dgn perosak hubungan dia dgn zetty even dia tau zetty menyampah nak mampus dgn diana tu. sama la jugak watak ako mustapha dalam mana2 cerita.. ATAU, mmg lelaki kurang sensitif dlm bab ni? ahaha.. come on guys.  

hadui.. betapa jahatnya diana tu sampai sanggup buat cerita mcm2 nak rampas fendi dari zetty. berlakon baik dpn fendi tp blkg .. adoi!

pastu campur tgn family/org lain dalam relationship. pada aku biasalah mengadu pada org yg kita rapat, tp yg buat keputusan apa-apa pun dlm tgn sendiri. masa aku jadi prs dulu, kaunselor bertegas beribu-ribu kali, kita cuma beri nasihat dan pandangan, tp jgn sekali-kali buat keputusan utk org lain. peranan sbg kawan cuma utk beri mental support dan tolong dia buat beberapa pilihan. lepas tu tolong dia identify apa keutamaan dia. buat keputusan tu sendiri la. dah besar la, masa dpn dlm tgn sendiri. kerja mak bapak dah lepas dah. diorg doakan kita je jadi manusia berguna.

aku rasa nak masuk dlm tv tu, nak lempang2 zed zaidi. ahaha aku dah malas nak tgk dlm hati ada cinta, sbb aku takut aku lempang tv. apsal la bongok sgt jadi lelaki kalau dayus mcm tu. ikut je apa org tentukan utk dia. pasal cerita tu la aku jadi menyampah dgn ako. si zed zaidi ni pulak, tak boleh dicabar, fikir la dulu consequence sblm terima cabaran. kesan pada dia dgn isteri dia. takkan la takat tak nak nampak lemah sanggup korbankan hati keluarga. pastu sedap2 tampar isteri. hoiii!! nak tunjuk kuat bukan dgn perempuan laa bodoh.

yg faizal husin ni pulak nak masuk campur! ahahaha emosinya aku!!!

ahhhh aku benci cerita sabun melayu nih!!

alaaa kesimpulannya, dah besar ni pandai2 la fikir sendiri. jgn bg org lain pengaruhi keputusan kita. tp bila kita mmg tgh ada masalah, kita dah penat fikir, kita mmg harap org lain yg buat keputusan, which is very very really wrong. terpulang pada kita-lah! menyesal di kemudian hari adalah risk to take. ahahahha

 
4 Comments

Posted by on March 3, 2006 in simply random

 

4 responses to “pak mat denki yg memenatkan

  1. yatt

    March 4, 2006 at 3:53 am

    prs?? brought back school memories,heheh..in a way,learnt a lot from it especially the one u mentioned above. never act smart and decide for other ppl…choices are always theirs..

    alrite, take care!

     
  2. nisa

    March 4, 2006 at 8:26 am

    “tolong diri sendiri sebelum tolong orang lain”

    sounds familiar? nyeah nyeah nyeah.

     
  3. lutfi

    March 4, 2006 at 1:44 pm

    heh. benci2 tgk gak. kehkehkeh

     
  4. altuty

    March 5, 2006 at 10:26 am

    reality bites. benci2 tgk gak.. kalau kena betul2? kena lalu jugak. telan je la. kuatkan semangat.
    ahahha

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: