RSS

sushi monster

08 Apr

i visited sushi king twice this week, ate like a mad cow. ermm a bunch of mad cows. i went there with the bf and his sisters after work, and went there again with my collegues. successfully paksa my friend to eat unagi and later had her with teary eyes. sumpah aku puas mkn unagi dgn sake. sedapnyaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! first time try ebi ten and aku terus jatuh cinta. kena tunggu setahun lagi baru boleh mkn mcm hari tu.

              DSC00059.JPG         

              DSC00039.JPG

ni semua kaiten rm2 bonanza utk sushi king previllege card holder. mula2 dah janji dgn hantu sushi lagi sorang, tp sebab susah sgt nak jumpa.. aku rasa dia mkn sorang. sorry babe. really really sorry couldnt teman you that day.

aku takde kerja hari ni. again, me and amir at home doing nothing. bila rumah kosong senang nak kemas rumah. finished cleaning my messy car, thought of cooking spaghetti but amir doesn't like them. he's very into nasi and ayam. tak syok la kan nak mkn sendiri. ermm maybe i could try something new today. and i did this.

               22220.jpgsource:allrecipes.com

caramel pudding dah selalu buat, kacang kan? ni aku try lain. tambah cream cheese. and it turned out very good. very easy. ok guys, pleased your girl with this one.

INGREDIENTS:

  • 3/4 cup white sugar
  • 1 (8 ounce) package cream cheese, softened
  • 5 eggs
  • 1 (14 ounce) can sweetened condensed milk
  • 1 (12 fluid ounce) can evaporated milk
  • 1 teaspoon vanilla extract

DIRECTIONS:

  1. Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).
  2. In a small, heavy saucepan over medium-low heat, cook sugar, stirring, until golden. Pour into a 10 inch round baking dish, tilting to coat bottom and sides. Set aside.
  3. In a large bowl, beat cream cheese until smooth. Beat in eggs, one at a time, until well incorporated. Beat in condensed and evaporated milk and vanilla until smooth. Pour into caramel coated pan. Line a roasting pan with a damp kitchen towel. Place baking dish on towel, inside roasting pan, and place roasting pan on oven rack. Fill roasting pan with boiling water to reach halfway up the sides of the baking dish.
  4. Bake in preheated oven 50 to 60 minutes, until center is just set. Cool one hour on wire rack, then chill in refrigerator 8 hours or overnight. To unmold, run a knife around edges of pan and invert on a rimmed serving platter

kacang! 

recipe is from allrecipes.com

oh i snapped mine too.πŸ˜‰ not so bad ehh?

                   DSC00075.JPG

*unagi = eel, sake = salmon, ebi ten = prawn tempura (i think)πŸ˜‰

 
11 Comments

Posted by on April 8, 2006 in simply random

 

11 responses to “sushi monster

  1. altuty

    April 8, 2006 at 3:18 pm

    ieee.. lepas aku tulis entry ni, aku dgr bunyi dari dapur. stray cats telah mencuri ayam mentah ku!!!!!!!!! ahhh sialan!!
    geramnyaaaaaaaa.. aku dahtakde sumber mentah dah ni.

     
  2. aj3k

    April 8, 2006 at 6:32 pm

    uii..gambar bagi upload cantik skit laaaa…eksploitasi laa wa nye cute!

     
  3. ashka

    April 8, 2006 at 8:42 pm

    yummy!!!!

    hey, aku tak jadi mkn sorgπŸ˜€ terjumpa pulak x skoolmate sekolah rendah when i just abt to enter sushi king masa tu… rezeki dia laa.. haha.. gila banyak unagi aku makan, sampai manager tu tegur masa bayar kat cashier hahaha

     
  4. altuty

    April 8, 2006 at 10:02 pm

    alaaa.. manager kat situ mmg suka sgt nak tegur kau!!

     
  5. lutfi

    April 9, 2006 at 4:13 am

    i’d wish sushi king tu authetic, tapi tak. hmm. dan tak fresh. (sorry). seriously tuty kalo ko nak mkn yg bess2 sushi ni, ko kene pegi kedai yg bukan sushi king ke genki sushi ke yg fast food2 ni. tapi satu je la. mahal nak mampos. skali mkn macam tu kat sushi king, bole abes 200-300 kot. so good luck.

    anyways jack, ko letak chopstick tu dlm hidung ngan mulut. buat cam choppa.

     
  6. altuty

    April 9, 2006 at 7:41 pm

    but lutfi, you can always ask for a new plate.. ehehe nway, tu je la yg aku mampu. gaji baru berapa nak mkn yg ratus2 tu.. lepas mkn sushi, hari2 mkn roti. ahaha

     
  7. nikman

    April 10, 2006 at 11:10 pm

    Aku tiap2 minggu dapat makanan pelik2 from manager2 jepun kat ofis aku tuh. Tapi aku tak berani makan. Huhu… Ntah la, macam geli je. Tapi ada je member aku Muslim yg lain selambe je telan. Hehe.

    Mau seminggu tu at least ada la sekurang2nye sekali dpt free food from Japan.πŸ˜›

     
  8. altuty

    April 11, 2006 at 12:58 pm

    napa boss jepun aku tak mcm boss jepun kau? isk

     
  9. ashka

    April 11, 2006 at 9:05 pm

    nape boss jepun aku gila kedekut? kalau dia balik from jepun, bagi teh jepun jek. haha

     
  10. ayyub

    April 12, 2006 at 12:44 pm

    errr… kalau pegi mana-mana, kena bagi apa-apa kat orang ker? kalau tak bagi apa-apa, adakah orang itu tak best? soalan kepada cik nanad.

     
  11. altuty

    April 14, 2006 at 11:02 pm

    aku tolong jawabkan.

    “aah ayyub, kau super tak best kalau tak belikan pape..”

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: