RSS

aku yg sakit pinggang main bola jaring

18 Apr

Wow.. The last time i touched padang was.. ermm 7 yrs ago during majis penutup minggu haluan siswa utm. mcm betul tak betul je kali ni, aku org kuat team bola jaring DQA. ahahah walaupun diorg menamakan aku sbg pengurus pasukan tapi aku menolak, cukuplah sekadar aku jadi nadi penggerak. aku mmg tak yakin utk memegang apa2 jawatan waima sekadar pengurus picisan itu.

susah jugak sbnrnya nak gerakkan punggung2 yg labuh tu turun latihan. ada sahaja la alasan. tak kisah la. hari pertama latihan cuma 3 org yg beri kata 'ya'.

"takpelah, kita turun je. nnt ada la," kata-kata positif dari pengurus skrg.

ya, kami berlatih dgn memakai uniform kilang. nasib baik dlm dewan tertutup, takdelah segan nak berlari pakai baju besar gebar gebur warna hijau tu. pakai sandal leper aku yg bertapak getah cukup sesuai! dari bertiga, dtg lagi 2 org. mulalah melontar, berlari, pelbagai posisi nak masukkan bola dlm jaring. kecewa kecewa.. susah betul nak masukkan bola ye. kali terakhir main bola jaring.. bila??ya Allahh masa sekolah gamaknya! masa tu aku mmg pegang posisi GA atau GS bila main. smlm nak masukkan bola walaupun tiang tu dpn mata je, mmg tak masuk. dlm 5 kali cubaan, ada la sekali. itupun KALAU masuk.

hujung sblh sana team AIP, 4 org je. dah puas panaskan badan, kami main tiang sebelah = 4 org satu team. mcm nak muntah penat! ni bukan pancit lagi, bocor! anyway it was really really fun. kakak cun AIP tu selamba je masukkan jaringan. argh tak boleh jadi. rupa-rupanya kata pengurus, dia wakil kilang kami ke Mat/sushi/ta Sports Carnival setiap tahun. OOooo patutlah sangat kalau kami melopong.

Tahun ni carnival dlm bulan 8, kalau tak silap. boleh tanya dgn wakil PCM Senai.. dia patutnya main lawn bowl ke futsal wanita, gitu la. tp sbb dia sibuk sgt dgn kekangan kerja sambil bekerja keras menyiapkan tugasan sarjana pada waktu yg sama, dia tak terlibat langsung.

by this weekend aku kena settlekan beberapa perkara yg penting utk keperluan bulan 6 nnt.

 
1 Comment

Posted by on April 18, 2006 in simply random

 

One response to “aku yg sakit pinggang main bola jaring

  1. litium

    April 19, 2006 at 9:03 am

    GA la GS la PA la PS la PS2 la PS3 la.. ah bosanlah bola jaring. hahahah

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: