RSS

i am ‘my strawberry’

03 May

in arabic, tu-tun means strawberry. at-tut means the strawberry. t-u-t-y(i) means my strawberry. walaupun dibumi yg nyata ini, rata-rata mat-mat rempit bermotor 2 lejang akan senyum manis padaku, aku bangga punya nama yg komersil – 2t.

di suatu ketika, dlm kelas tutorial ATMA (aku tumpang this class pasal aku takleh attend the actual tutorial meant for budak biasa). mereka gelakkan aku dan bertanya, kenapa bukan 4t.

bodoh bangsat lawak tu. create la yg lebih creative! jelak aku dgr lawak tu sejak sebelum sekolah lagi.

nway, lets enjoy my morning drive to pasir gudang.

6.53am

6.53am: impian emas. i enjoy my morning drive, jln ni menghadap matahari terbit tp time ni belum lagi. langit cantik tiap2 pagi yg tak mendung😉

7.05am

7.05am: sebenarnya jln aku gi kerja mmg menghadap matahari. belum silau ni.. ini kat betul2 lepas flyover johor jaya yg tgh buat.

7.20am

7.20am: as i entered pasir gudang yg bertuah. drive lagi 50 saat sampai rumah aj3k yg bertuah. masa ni dah silau sikit. tp boleh tahan lagi. lambat lagi 10 minit, pejam je la mata.

tihihihi ku bawa kereta baru~

aahahha it's mommy new car😛

 
11 Comments

Posted by on May 3, 2006 in flick click, simply random

 

11 responses to “i am ‘my strawberry’

  1. aj3k

    May 4, 2006 at 12:10 am

    pada jam 720 tuh laaa aku dikerah bangun untuk menghantar buah hatiku ke tempat kerjanya……ngantokkkkk!!!!

     
  2. my.strawberry

    May 4, 2006 at 2:12 pm

    Haaa ungkit ungkit. Hahaha😉

     
  3. ashka

    May 4, 2006 at 3:50 pm

    eyy tut, macam pernah ku lalui pengalaman melalui jalan-jalan itu. kihkih.(except part rumah aj3k yg bertuah tu la haha)

    aku gi kerja pun silau. especially kat jalan airport tu.

     
  4. aj3k

    May 4, 2006 at 6:24 pm

    napa cik nanad tak singgah je dulu…boleh abang hantarkan!!!!

     
  5. my.strawberry

    May 4, 2006 at 10:27 pm

    cik abang berangan ye. masa nanad dah kerja kita belum grad. diulang BELUM GRAD!!
    uwekkkkkkkkkkkkkkkkk~!

     
  6. nik

    May 5, 2006 at 9:38 am

    honda apa tu ek?

     
  7. lutfi

    May 7, 2006 at 6:11 am

    kalo nanad naik ngan jack pun silau gak.

    anyways. tgh tunggu gossip panas. kehkehkeh.

     
  8. litium

    May 8, 2006 at 12:15 am

    eh aku nak beli lah satu

     
  9. lutfi

    May 8, 2006 at 1:31 am

    dol tipu a. kate tepat kul 12 ade gossip panas. takde pun. cheh. mana gossip panas. MANA! haha

     
  10. ashka

    May 8, 2006 at 6:55 am

    pasal tu aku cakap yo yo’o jek. hahaha

     
  11. aj3k

    May 8, 2006 at 2:12 pm

    maaf ye..aku lupa mcm mana nak add entry..sbb admin tak bgtau..so ptg ni insya allah…gossip panas akan muncul.

    p/s:aku buta skit pasal blog2 ni….kalu menda lain retilah!~
    hehe

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: