RSS

my best friend turned ayu and sopan. ouch!

13 May

the drill started at 6.40am, i couldnt sleep anymore. i dreamt of her, with the ugliest fesyen tudung on earth on her engagement day. i texted her at 7. i saw her online at 7.30am, told her i might come early because my parents weren't at home. voila.. at 9 she urged me to come, NOW!

"wei, havent take bath la! aku siap!"

                         nadia and tuty     DSC00326.JPG   DSC00401.JPG

i might recommend Puan Wan to be your any-majlis-planner. hahaha.. auntie, may i?😉 she's the coolest majlis manager. tak panic, calm je. bukan majlis ni je. semua la yg aku pernah nmpk. tetamu ramai tahap gaban pun dia cool.

majlis tu sederhana kalau diikutkan dari segi settingnya. tapi sangat warm dan meriah dgn kawan-kawan, jiran tetangga, saudara-mara. the food was yummy (or maybe i was starving to death). sebenarnya aku nak tunggu sampai majlis habis baru mkn, tp tak tahan dah. dia pun dah cool je duduk sorang2, aku dgn hanim makan dgn laju tanpa menoleh kanan dan kiri. aku first time nampak sambal petai hancur2 mcm tu, sorry takde gambar. tak sempat!

ayam goreng, ikan bakar(best), nangka masak lemak dgn perut, ulam 3 jenis, sambal belacan, kuah asam, sambal kicap, sambal petai new style, sup sayur, bandung soda terbaik! and there were some kuih muih which i love so much. kuih talam and koci! yummy!! hahahha

aku tak mkn perut, so hanim la mkn part aku. aku rasa aku byk senduk perut dari nangka. aku dgn hanim ibas 2 ikan bakar. mcm ni la aku kalau gi rumah dia. bila dah balik rumah teringat2 lagi.. yg tadi pun dah sedap, seb baik bukan nasi dagang auntie wan yg best tu. kalau tak, habis keayuan ku. lengan lipat sampai siku. aku dah tak kisah dah tadi.🙂

Nad, congratulations on your engagement. Congratulations on your good results for this semester.

i admit that she's an obedient daughter, a great friend, bright student and so on. but i never saw her this sopan before. she managed to stay put at one place, without hailing others and say "hi" to them. believe me, she's not my friend! hahahahha not the same nadia i knew. when everthing is settled, oh yeah.. she's back. laughing like a hyena. oopst.

and pesanan ringkas utk azri dari aku😛. mkn some more! you look too skinny. 

congrats to both of you. 

 
9 Comments

Posted by on May 13, 2006 in flick click, letter to you, simply random

 

9 responses to “my best friend turned ayu and sopan. ouch!

  1. aj3k

    May 13, 2006 at 9:31 pm

    sayang…puan wan ni sapa?kita mintak tolong la puan wan jadi project manager utk majlis kita nanti…hehehhe

     
  2. ashka

    May 13, 2006 at 9:38 pm

    auwww..😀

    heee thanks dear. the majlis would be soooo different without u. and hanim. thank you very very very much for your moral support!

    aku tak sangka aku berjaya menjadi seorang yg ayu, eventho sekejap je. haha. yang paling syok, aku berjaya senyum tak nampak gigi. after all these while yang aku try tapi tak berjaya!!!wakhahahahaha

    thx sooo much for everything!! really can’t wait for June!! *wink*

    **i’ve uploaded more pics at nadiaw***d dot fotopages dot com

     
  3. aj3k

    May 14, 2006 at 12:01 am

    jUNE juNE jUNE JUNE…JUNAIDI???JUN??JULIANA BANOS?
    nad..azri dtg ke tadi??skrg ni laki dah boleh pi eh??

     
  4. my.strawberry

    May 14, 2006 at 12:04 am

    aah tadi azri dtg la. pakai baju sama2..🙂
    puan wan tu.. mak nanad! hahahhahahaha

     
  5. ashka

    May 14, 2006 at 12:11 am

    puan wan is my wedding planner, nak contact number?😛

     
  6. aj3k

    May 14, 2006 at 12:37 am

    kan saya nak pakai bow-tie….🙂

     
  7. my.strawberry

    May 14, 2006 at 12:43 am

    ajek.. you online right now.. right??

     
  8. lutfi

    May 14, 2006 at 2:43 am

    org tue pakai baju melayu la.takde keje pakai bowtie

     
  9. my.strawberry

    May 14, 2006 at 10:50 am

    ntahnya.. sedar ke tak tu dah tua?

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: