RSS

kelibat seorang jaguh yg bakatnya selama ini terpendam

20 May

aku memula tak perasan yg sbnrnya sukan golf ni menarik…..more relaxing…sunyi…tenang sambil tegang!!bagi korang yg rasa suka sangat main permainan berbatang,mcm baseball, hoki….aha…apa lagi kasi satu pukulan laa….konpem korang sangkut…

Mr Shin…seorang warga korea, anak sedara tokey driving range kat tg puterii resort ni…secara otomatiknya menjadi coach aku.aku start main menda ni dgn serius 3 minggu lepas…hari2 aku turun…sbb aku dah betting ngan si ijal gemok minggu depan..aku sudah masuk padang..

minggu pertama :penuh dengan cacian kawan-kawan….pantek btul…..suma tak de perangsang..seb baik ada awek thailand ni..cute..budak kecik….itu lah perangsang aku selama seminggu tuh…..itulah lah sbb aku katakan golf ni tenang sambil tegang!!!

minggu kedua:masih lagi dicaci..tapi kurang skit…aku mula pandai menggayakan badan seperti tiger woods.aku igt senang….tp sukar!!!!masa ni jari kelingking aku lari..damnnnnn….sakit…tapi aku kuatkan hati ini suma dugaan utk menggagalkan misi aku..iaitu turun padang dalam masa 3 minggu lagi!!

minggu ketiga :bakat mula terserlah…sebiji demi sebiji naik….cehhh…dari 7 iron…aku dah leh pakai sand wedge…pastuh pitch wedge….selamba badak…main target green dengan si gemok ijal..masa ni…PEEK(ahmad fairuz) sudah mula tensen…sbb sebiji ,sebiji, dan sebiji bola aku terus terbang ke langit!!wow!!!! mr shin mengaggap aku sebagai cepat tangkap..sbb baru 2 minggu bola dah terbang naik tak turun2 ke bumi.kemudian satu malam…bersama cik tuty…aku turun dengan selambanya selepas maghrib..aku ckp kat bapak aku..nak kuar ngan cik tuty amik brg kat CS..tapi padahal dalam keta dah tersedia club..trus aku meluncur laju ke tg puteri resort.NAHHHHHH…penangan terhebat! 150m selamba badak mlm tuh…tup tap tak tup…bunyi bola diketuk……rata2 130-140-150m…..wuuuuUUUUUUU!!!layan gilaaa……

ni nak masuk minggu keempat aku baru nak blaja pakai driver…so harap2 aku dah leh turun 2 minggu lagi!!!yeahoooo..eh…lagi 2 minggu?mana buleh…ada majlis besar…..eh sayang…saya tak dtg kan??

hahahaha….tatapilah sedutan2 sang jaguh di driving range:

DSC00440.JPG gaya mcm gay…tapi inilah yg 150m!!!!

DSC00446.JPG ini si gemok ijal!!!!

DSC00441.JPG ini wak yg slalubg aku bola lebih!!

DSC00433.JPG sang jaguh bersama mr shin

DSC00438.JPG skali lagi..150m

GOLF itu INDAH!!!!!

sedutan:mak aku sental muka aku minggu lepas.sampai nangis!

DSC00289.JPG DSC00288.JPG

 
9 Comments

Posted by on May 20, 2006 in simply random

 

9 responses to “kelibat seorang jaguh yg bakatnya selama ini terpendam

  1. my.strawberry

    May 20, 2006 at 3:55 pm

    TAK DTG?
    nak saya ‘drive’ awak dgn golf club yg paling besar tu ke what ever the name is.

     
  2. aj3k

    May 20, 2006 at 4:12 pm

    pakai driver si gemok..sbb dia ada stokin!!

     
  3. lutfi

    May 20, 2006 at 11:49 pm

    mak ko sental ape tu? cucuk rambut ke buang jerawat?

     
  4. lutfi

    May 20, 2006 at 11:53 pm

    haha muke mak ko takde expresi langsung.

     
  5. aj3k

    May 21, 2006 at 12:49 am

    buang “iman zakrias”!!!!!
    uish…berdosa aku!

     
  6. lutfi

    May 21, 2006 at 2:12 am

    metrosexual abes la ni

     
  7. lutfi

    May 21, 2006 at 2:13 am

    aku pukul golf tak penah tere. kat skola aku dulu skali masuk $18 je.

     
  8. aj3k

    May 21, 2006 at 9:38 am

    kat skola dulu penah ada golf ke?kalu ku tahu ada…mungkin skrg aku dah terbang ke sluruh dunia~!kehkeh

     
  9. lutfi

    May 21, 2006 at 12:02 pm

    bukan skola alam shah. skola universiti ler.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: