RSS

My Travels: Perhentian Island

21 Jun

15th June 05:

I took half day off. Poyo je. Flight mlm tapi nak balik awal. Time doesn’t fly you know? esp when you are in the office regardless how many pending tasks you had on your workstation. ahahhaha singgah Jusco to kill the time and at the same time beli pape yg patut. tp aku mmg tak beli pun apa yg patut beli. beli jajan je.

Dearest fiance promised to see me at home by 5pm. He suggested to maghrib first and then only send me to Senai. but since i forgot to buy slipper, i dragged him out of my house to jusco. i want to buy my slipper! halfway, “alamak!! my jacket!”. nak tak nak mmg kena pusing balik. nak tak nak, aku teepaksa cancel beli slipper. Let aj3k had his maghrib prayer at my house. both mama and aj3k blurted “pemalas” to me because i want to jama’ my prayer to isyak. ehehehe

nanad rang me few times sound panicky. “napa nad? kau kat mana?”. “aku dah kat airport. takde pape. aku excited sgt! kau cepat laaaa.. kat mana?” ceh.. suara dia yg excited tu sebenarnya bunyi panic. aku cuak la gak pape jadik masa tu. hahhahaha mmg sah budak ni kalau part excited.. dia mmg hyper.

we arrived lcct safely at 9.30pm. had our isyak prayer there. took a bus to klia which cost rm1.50, and waited for kamilla and linda. jalan sana jalan sini. mula2 ingat nak tdo kat klia, tp sbb takut kelam kabut pagi esoknya, we decided to lepak at lcct surau. ayyub dgn baik hati fetched kamilla and linda from bangi pastu bawak pi klia. pastu bawak kitorg ramai2 ni pi lcct. jenuh la gak jauhnya. masa dlm bas tadi tak perasan sbb masing2 tak tgk dpn, asyik borak je.

aku dgn nanad lepak kat mcD sampai mabuk2. ahahahha takde la. jalan2 kat klia. berangan pergi Zurich.. pergi Paris.😛 we saw Anwar Ibrahim but none of us had this tiny tiny guts to say hi or shake hand. he was surrounded with politicians-look-alike. pastu jalan2 lagi.. minum2.. mana laa  budak2 ni tak sampai2. i happily snapped silly pictures at klia when nobody saw me doing that. it was 1am. pheww..

couldn’t sleep well at surau. the surau was packed with ppl. aku ingatkan aku dah awal sgt dah. woke up at 5. urus diri utk subuh pastu had a simple light breakfast. i dont want to fill my ulu hati with gas which will caused my perut ache so much and later i wouldnt enjoy my trip because kembung perut dan muntah2.

reached KB at 8.30am.. kamilla had lost her purse. lost rm300. cabin crew found her purse on the board, cash was gone but she was happy to find her purse back. tgh sibuk2 kat counter air asia tu, aku ingat ada crew lain nak tolong kitorg dari blkg.. apa biar benar brader ni, kalau ye pun nak tanya jgn la jengah2 mcm tu je. skali aku tgk brader baju merah tu.. mcm kenal. eh laaa tulan rupanya.

adiman gelak besar bila tulan ajak sarapan kat mamak. kat kb ada 2 je mamak – kata tulan. harga sama je, bisik ku dalam hati setelah meneliti harga makanan pada papan tanda dlm kedai itu. skali dtg, besar betul roti telur kat kb ni. mkn dgn mcm2 kuah lak tu. yg lain.. ada kuah kelapa – mcm kuah lemak la. tp pedas. sedap!

masa order air tu, aku tgh cakap kat adiman. “saya milo ais”, kataku kepada mamak tu. mamak tu muka dok pehe. tulan dah sengih. kenapa ni? tulan ulang, “milo beng”. adiman gelak besar sampai nak pecah phone aku. bengong. takde sape pun bg kursus kat i~. pastu nanad boleh pulak, “sama, milo beng”. kenapa nanad tak order dulu? ceh ceh.. hahahha nanad mkn roti cotek. roti tampal je sbnrnya. ahahha

tulan nk anta pi stesen teksi, kitorg nak pergi kuala besut. lalu la kat pasar minggu. masa kamilla duk belek2 tudung murah kat situ, ceramah agama dari nik aziz baru je selesai. markas Pas sebelah tu je. semua yg kluar dari situ bertudung labuh, berserban, paham2 je la kalau cerama agama. kitorg dgn bagpack, jeans ketat, baju singkat, tudung selempang. ada pakcik ni pandang aku dgn linda dari atas sampai bawah 7-8 kali dgn mata besar tgn kat blkg. gaya cikgu besor la. aku dgn linda dah tak tau nak buat camne. last2 sembunyi blkg tulan, seb baik tulan tak kurus dah. ahahahahha

dgn berkat usaha tulan, mada dpt la naik teksi rm32 dari kb ke k.besut. takde aircond. kelantan panas gila!!!!!!!!!! kamilla laa layan pakcik tu kecek kelate. yg kat blkg syahid awal2. tu sedar sekali sekala, dgr kamilla nak layan kecek kelate tp aku dgr bunyi kedah campur english. hahahahah aku dgn nanad tahan2 je la gelak. boleh sgt dah tu.. sejam tahan pakcik tu punya cerita. hehehhe

aku kagum la dgn org k.besut. sgt2 helpful. tak tanya pun, nampak muka terpinga2 terus tanya nak gi mana. travel agency mana. sampai kat travel agent tu, ada budak terus bawak naik boat, tunjuk mana nak bayar marine park fee, hantar sampai pulau.

naik speed boat mengambil masa 45min-1jam dari jetty kuala besut ke p.perhentian. arwana resort merupakan stop yg pertama. first impression: wow! best gila tmpt ni. masa sampai air pasang, kena lompat kalau tak nak kena air. gila best! cant express it in words. ikan kecik2 kat tepi kaki. air jernih berolak kecil. cuaca panas tapi tak terik. we were served cool watermelon juice. sgt refreshing! settle check in, lunch dulu. pastu tgk bilik.. whoaaaaaaa… bestttttttt!

spend the evening jln2 tepi pantai.. main2 air. mandi laut. floating atas air yg membuai2, bayu laut yg dingin, memerhatikan kepulan awan ptg.. sesekali tertelan air masin. NYAMAN! sgt nyaman. i want to do it again.

day 2,3 and 4.. will update later.. with more pix.

 
27 Comments

Posted by on June 21, 2006 in flick click, My Travels, simply random

 

27 responses to “My Travels: Perhentian Island

  1. lutfi

    June 22, 2006 at 12:52 am

    ho. blaja kecek kelate la weh.

     
  2. litium

    June 22, 2006 at 11:35 pm

    *baru sejam balik dari singapow*
    ntahnye.. belaja kecek kelate lah!!

     
  3. ashka

    June 23, 2006 at 6:46 am

    time balik, tuty do buleh kecek klate la nge mokcik jua tudung.. hahaha

     
  4. aj3k

    June 23, 2006 at 8:32 am

    ISRAEL ISRAEL ISRAEL….aku asik kena tinggal je.aku simpan duit byk2 nak pi israel.ISRAEL ISRAEL ISRAEL!

     
  5. ashka

    June 23, 2006 at 11:47 am

    eh aizec, kate nak gi Dubai? haha

     
  6. aLkamiL

    June 23, 2006 at 8:51 pm

    hohohohoho..
    lawak giler bila tringat expression korg cte tang kecek kedah + english tu hahahahah..

     
  7. aLkamiL

    June 23, 2006 at 8:53 pm

    aku gelak beso tang dme gelak smp pecah tepon tu..
    housemate aku heran pasal apa aku gelak sampai pecah perut hahah

     
  8. ashka

    June 23, 2006 at 9:14 pm

    ahahahahhaha aku still boleh tergelak bila teringat brader baju merah kite tu tertinggal mak dia kat tempat senamrobik, dah siap mandi2 nak dtg airport dah.. ahahaha

     
  9. my.strawberry

    June 23, 2006 at 10:22 pm

    aah la.. aku baru ingat. brader baju merah yg jengah2 blkg kamilla tu.. sblm dia pegi airport. dia pi senamrobik kat tmn bunga mana la dgn mak dia. tgh senam2 tu dia perasan dah nak 8.30.. dia pun cepat2 la balik mandi tukar baju sbb flight kitorg sampai 8.30pg. dia pun semangat.
    tetiba dia sedar.. brader tu tertinggal mak dia kat tmn!! ajaib betul la org tertinggal mak ni. bila dia amik mak dia, mak dia sorang2 je kat situ. seian btul. mak dia ckp, “tadi ada kat sebelah. sekali tgk balik dah takde”..
    kami sungguh tak sangka encik tulan bersungguh2 nak amik kami di KB. sorry auntie. kami tak salah.

     
  10. ashka

    June 23, 2006 at 10:41 pm

    but tulan really helped us a lot!! kalau tak, sure pakcik taxi charge lagi mahal. kita pun sure terus gerak gi jetty frm airport. n kamilla pun tak sempat bli tudung black+white tu. and tuty pn tak leh beli 3,4 magazine karangkraf dgn harga rm10! ahahahaha. ayyub pun, thank you v much. adiman pun (eh cite laksa sedap mak adiman belum lagi kan.. hehehe). sanQ sanQ! korang mmg gerek ah~😛

     
  11. my.strawberry

    June 24, 2006 at 2:54 am

    aku dah type panjang2 tadi. lepas tu could not find server pulak dah!! WP ini membencikan! aduh

     
  12. tulan

    June 24, 2006 at 3:50 pm

    hahahahahha…brader baju merah tu komited org ckp…bile nak gi lagi? hehe

     
  13. aLkamiL

    June 24, 2006 at 10:07 pm

    hahahahahahaha..
    brader baju merah tu mmg wat lawak betol la.. aduiii.. sungguh beriye tp aku salute smgtnye.. aku rasa klu ayyub smgt camtu mesti die jemput aku ngn linda kat stesen komuter yg kitorg realize kitorg slh tren tu ehehehehehe..
    tula pasal.. klu tak kerana mamat driver klia-lcct, brader baju merah ngn otroman mesti tak meriah cuti2 mesia kite ni kan ehe😀
    miss tuty.. lenkali copy entry ko kat notepad gak.. at least ada back up on d fly😉

     
  14. aLkamiL

    June 24, 2006 at 10:15 pm

    actually aku tak sure pon penggunaan on d fly tu tp cm best lak nk tarok kat hujung ayat aku tu ehehehe

     
  15. ashka

    June 25, 2006 at 12:04 am

    ultraman sungguh sopan di rumahnya..😉

     
  16. aLkamiL

    June 25, 2006 at 10:19 am

    hahahha..
    aku pelik si ultraman ni kat umah sdri pon nk malu2 kucing :p

     
  17. my.strawberry

    June 25, 2006 at 4:32 pm

    ya betol!! aku rasa kita yg jemput mkn diri sendiri. ahahaha.. mr ultraman tu sgt pemalu. tp masa kecik suka pulak lari2 mcm faris.😛

     
  18. ashka

    June 25, 2006 at 4:58 pm

    itu namanye malu tapi mahu.. ahahahaha

     
  19. tulan

    June 25, 2006 at 5:54 pm

    mahu ape nad?

     
  20. aLkamiL

    June 25, 2006 at 10:51 pm

    hahahhaa
    die mahukan PERHATIANNNNNNNNNNNN ahahahahahaha
    otroman, ko nk soh sape perhatikan ko ni? :p

     
  21. litium

    June 26, 2006 at 12:13 pm

    hoh… aku tak kenal sapa itu otromen

     
  22. litium

    June 26, 2006 at 12:44 pm

    nak tambah sikit lagi.. err.. err.. i kan pemalu… hahahaha

     
  23. tulan

    June 27, 2006 at 9:55 am

    kami jejaka-jejaka kelantan memang pemalu :”>

     
  24. alkamil

    June 27, 2006 at 2:44 pm

    hahahahhahahahahhahahahahhahaharghh
    (aku gelakkan skali bagi pihak jb gerek gals :p)

     
  25. litium

    June 27, 2006 at 5:48 pm

    ahahahah sial la tulan… siap ade => ;”> tuuuu

     
  26. ashka

    June 27, 2006 at 8:04 pm

    blushing la konon… ko nihh dme… cam tak biase.. ahhahaha

     
  27. litium

    June 27, 2006 at 8:56 pm

    tahu la blushing. tapi i tak biase lah.. hahahaha

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: