RSS

My Travels: Perhentian Island and Kota Bahru – day 4.

30 Jun

waaa.. i woke up at 6. the first to get the bathroom. kejutkan semua org. fikir tudung kerepot. baju sendat (i gained 1.5kg on the island). arghh.. my blouse was sendat and i hate it.

la la la.. checked out. had breakfast while waiting for the boat. we still careful of what we eat.😀

reached k.besut at almost 9. nanad and linda bought some souvenirs. get a cab with a help of a local guy. that taxi buruk without aircond charged us rm50 to kota bahru. arghh.. tapi kitorg amik je sbb malas fikir. dia guna byk shortcut, lalu jln kecik2 sampai aku rasa was2. aku siap amik number plat dia in case kalau apa2 jadi. dah la ckp merepek, ckp yg tak best pasal org locals yg selalu kawin dgn mat saleh. pakai ilmu la itu la ini la..

turun kat industrial area. tulan dtg amik yea! kamilla buat suasana panic lagi bila dia kata camera dia takde. haduii.. dlm hati aku “jgn laa lagi”..
tp suasana je panic. camera dia ada je.

waaaaa aku beli majalah murah sehhhhhh. ahhaha 3 majalan, bayar baru RM10. semua latest edition. best la camni. bole la skalu pergi kb jumpa tulan. hahhhaha.. pastu tulan tanya kitorg nak gi mana. mana la kitorg tau. pastu aku ckp la.. tmpt yg boleh beli tudung lawa2.. adiman ckp pergi pasar siti khadijah.

           tulan at work

ok.. we went there. aku ni masuk je dah nganga. pasar sayur je ni. mana nak beli tudung? hahahha rupanya tudung sblh sana. amik gambar ala poskad.

           pasar siti khadijah

kalau la mak aku ada. mesti dia nak beli bawang dgn sayur kat sini. murah je beb.😀 tu aku tak lalu tmpt jual ikan dgn ayam lagi tu. ahahha

we spent 2hrs there. tulan senyummmmmmm je masa teman kitorg. dia kata dia tak pernah teman org beli tudung mcm ni.. ni sampai 4 org beli barang! layan je la eh tulan? adiman call sbb kitorg tak sampai2 rumah dia. ahhaha.. why i didnt have some extra cash that time? semua tudung lawa gila. telekung cantik dan murah. cantik sgt. aku suka sgt. pls buy me a telekung sulam if anyone of you going to pasar siti khadijah again. fiance, pls buy for me one? you want a isteri yg solehah kan?😉 here tulan smiled when i kecek klate. kamilla pelik kenapa harga 2 telekung beza. “hok ni tak de sule, hok ni sule”.. or something like that. aku ingat aku salah tunggu tulan gelak je. skali dia kata “ha betul la”.. hahahha kalau aku salah hari ni.. hari tu aku betul. aku tak ingat la.

          tulan jumpa ultraman

          tulan and dme

          nanad and kamilla

mok dme masok lakse klate.. laksam pun ado gok. ho yeahh.. kitorg ingat nak sopan2 je dtg rumah dme. ye la.. dme bwk gewe balik umah takkan nak hu ha lebih2. takdenyaa!! tak de ayu ayu.. semua terserlah. siap jemput mkn diri sendiri tu. tunggu tuan rumah malu sgt. hahahha.. adik beradik dme semua muka sama cop. tp yg sulung paling tak best la.

sedapnya laaaaaaaaaaaaa laksa mak dia. each of us had 2 servings. yummy yummy! aii.. tok dapak nasi dage, dapak make lakse pun ok.🙂

tulan hantar airport. punya la tak busy, kete dia berenti je dpn tu. ahaha.. he waited until we confirmed our ticket. and later adiman came to babai us just before we entered the boarding hall.

bye bye kota bahru. thanks adiman and tulan. without you guys, kota bahru would mean nothing to me.😉 i carried 6 tudung, 3 packets of dodol, 2 packs of serunding daging, 3 majalh yg tebal (dan murah tu).. and heavy bagpack!

sbb aku cuba menyumbat semua tu dlm beg. my sunblock lotion tumpah dlm beg, messy!! sampai lcct, aku pungga semua dlm surau, rearrange everything. luckily i brought extra small bag. kamilla and linda went back by bus to kl central. nanad and i waited for our flight that nite at mcD. discussing where will we go next.

tioman again? insyaAllah. phuket is listed in our plan too.

i miss perhentian. i miss the people. i miss the calmness.

 
18 Comments

Posted by on June 30, 2006 in My Travels, simply random

 

18 responses to “My Travels: Perhentian Island and Kota Bahru – day 4.

  1. aLkamiL

    July 1, 2006 at 12:35 pm

    i pon miss perhentian.. and the people..
    aku rasa nak pegi lagi.. jom! huhuhu~
    laksa klate mok dme mmg kelas gitu..
    lenkali kitorg dtg wat lagi ek😀

     
  2. al-tulan

    July 1, 2006 at 5:14 pm

    humangai, detail gile 2t citer…meh la skali lagi, kali ni mok aku plak masak..

     
  3. my.strawberry

    July 1, 2006 at 5:33 pm

    kau jgn tinggal mak kau lagi.. kang tak rasa plak mak kau masak. ahahhaha ohhh la la la la la..
    aku suka mknn pantai timur nih!

     
  4. aLkamiL

    July 1, 2006 at 8:51 pm

    hahaha.. tula pasal..
    mok ko nak masak pe plak?😀

     
  5. hyunck

    July 2, 2006 at 6:22 am

    pulau perhentian mmg best~!!!
    kelantan pun best… ahahahaha

     
  6. lutfi

    July 2, 2006 at 7:31 am

    lakso(laksa) ko lakse(laksam)? ada beza tu tuty. kalo tak tak pass kelate

     
  7. my.strawberry

    July 2, 2006 at 9:08 am

    dedua ada!!!!!!!
    susahnya tatabahsa kelantan ni! kalau lakso mcm ckp nogori yo. deymmm.. kena study! ahahha
    nway ada dedua laksam dgn laksa hari tu. tukar noodles dia je kan. satu cam kuay teow. another one mcm laksa biasa.

     
  8. lutfi

    July 2, 2006 at 10:57 am

    favorite aku tu lakse. aku mmg mkn tu pagi2 lepas brekfes. (brekfes mkn lain, lakse kire dessert) lagi satu favorite aku pulut pagi. huhuhu rindu nye. nak balek kelate la camni. apo kan dayo.

     
  9. tulan

    July 2, 2006 at 11:59 pm

    kali ni aku tak tinggal mak aku dah…hahah. dia make sure aku tak kemana-mana tanpa henpon.. tak tau la mak aku nak masak ape, tiap2 bulan aku bwk balik RASA, tak buat pun

     
  10. litium

    July 3, 2006 at 11:50 am

    hahahaha itu belom pi pasar mpkb lagi.. kat situ punye la banyak nak mampus tudung…

    sori lah aku tak dapat pi bawak korang pi jejalan. bapak aku nak pakai kete antar adik pegi skolah. ohohoho

    “tp yg sulung paling tak best la.” wahahahah cilaker kau tuty!!

     
  11. al-tulan

    July 3, 2006 at 5:32 pm

    nasib baik bukan aku sulung…hahaha

     
  12. aLkamiL

    July 3, 2006 at 7:12 pm

    ahhahaha
    ko jek tak best dme.. aku ngn tuty sulung yg best per.. kan tuty kan?😀

     
  13. litium

    July 3, 2006 at 9:29 pm

    😦

     
  14. ashka

    July 4, 2006 at 9:21 am

    alalala adiman, “:(” ??!!
    ngade!! hahahaha
    tapi lakso/lakse mak kau mmg sedap😀

     
  15. alkamil

    July 4, 2006 at 12:30 pm

    alalalala manjanyaaaa..
    macam faris la, mintak perhatian ni :p

     
  16. al-tulan

    July 5, 2006 at 10:01 am

    hey dme, jgn malukan jejaka kelantan…dan otromen!

     
  17. litium

    July 5, 2006 at 6:07 pm

    sejak bilo mu jadi al-tulan ni.. aku nok jadi alitium la

     
  18. al-tulan

    July 6, 2006 at 3:48 pm

    mung jadi ali-tium….hahaha

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: