RSS

hey.. ngnatuk gila

09 Jul

Puan Sabihah appeared on Selamat Pagi Malaysia this morning talking about Debat Akhir Piala Perdana Menteri. Winner for English Debate is SM Sains Seremban, while for Debat Bahasa Melayu is SM Sains Pokok Sena. She was my HEM teacher in SSP. Org kuat SBP too.

Baru ku tahu ada Sains Seremban dimana semua pelajarnya adalah lelaki. Nama pendeknya ialah SASE, mulanya aku sangka itu kependekan bagi SM Sains Alam Shah yg di Cheras itu. Walauapapun, tahniah buat pemenang.

Piala Perdana Menteri memberi erti tersendiri buat aku dan my ssp girlfriends. Bukannya aku berdebat disitu, tapi saban tahun aku hadiri Debat Akhir utk kedua-dua mlm. Koir sekolah diberi penghormatan utk buat persembahan hampir setiap tahun, KECUALI semasa kami berada di tingkatan 4 (or 5?) dimana kumpulan dikir barat Alam Shah dan kumpulan nasyid Saujana dari SM Agama Persekutuan Labu membuat persembahan.

Aku takde rasa pun dikir barat mlm tu best, nasyid tu best la. hahahha.. aj3k dikir barat? sampai skrg dia berlagak pasal tu. kau dikir gak ke lupi?

Puan Sabihah kata di SBP anak-anak dibentuk utk menjadi future leader, diajar utk berfikir secara kritikal dan analitikal, dididik supaya dapat memberikan idea yg bernas dan mampu mengaturnya dalam bentuk kata-kata.

Sentuhan SBP itu sudah tipis dalam hati aku. Tapi semangat setiakawan, toleransi dan bekerjasama, kasih sayang dan hormat menghormati, sudah sebati pada aku dan kau, kita semua. Aku tau, majoriti pembaca aku adalah bekas SBP.

apa aku merepek ni. ngantuk la. mlm tadi tgk bola. Germany beats Portugal 3-1. aku tidur dgn lena pada minit ke 83 itu. smlm aku kepenatan kemas ofis utk keluarkan model utk scrap. any single box weighs around 30kg, it contains 2 subwoofers and 2 front speakers. i had to manage around 20 boxes. itu baru speaker box, belum main set box. tak masuk kira salah packing lagi. hari ni sengal2 kat lengan.

Italy or France? I put my bet on Italy.

 
6 Comments

Posted by on July 9, 2006 in simply random

 

6 responses to “hey.. ngnatuk gila

  1. lutfi

    July 9, 2006 at 11:48 am

    eleh dengki sbb korang tak dpt buat persembahan.

     
  2. lutfi

    July 9, 2006 at 11:50 am

    saujana tu smap kajang la. aku rase mmg SSP dengki sbb tak dpt buat persembahan malam tu kene reject. hahaha.

     
  3. ayyub

    July 10, 2006 at 3:31 pm

    SM Sains Seremban tuh pakai bangunan sekolah lama aku…. huhuhuhu… tempat aku terjelupok dari tingkat 3 tuh kat sana lah… haha!

     
  4. aj3k

    July 10, 2006 at 5:34 pm

    dikir kami anggun~~

     
  5. shera

    July 10, 2006 at 7:38 pm

    k.tuty u should add something

    Pn.Sabihah = Pengetua SSP cyberjaya sekarang!

    ke u wrote it already?
    saya tak perasan?

     
  6. lutfi

    July 10, 2006 at 8:54 pm

    jack. ko bole gune kepala ko cam zidane tak?

     
  7. aJ3k + altuty

    July 11, 2006 at 11:46 pm

    alah..aku pakai adik botak aku pun dah cukup kuat nak buat ko terpelanting!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: