RSS

dont know what happen

17 Jul

what we know now is my brother in pain and half concious. house phone rang at 3am. aku dgr tapi i dislike midnite calls because they bring bad news (usually). ayah picked up the phone and he sounded calm. so i thought, “alhamdulillah, it wasn’t any bad news from my brother(s)”.. 5 mins afterwards, mama wake me up and said,

“tuty jaga adik kat rumah kejap. mama dgn ayah nak pergi hospital. tadi kawan dia ckp dia accident”
“astaghfirullah. hospital mana? kulai?”
“jb. tapi tadi kawan dia kata dia ok”

at 4am they reached home. somebody sent my brother to hospital but he just left him there at the chair. hospital ppl found his phone in the pocket, but the phone mati. dia guna phone dia la agaknya. seb baik takde password. hospital managed to reach amir’s friend kebetulannya kawan baik amir. so dia tau phone rumah.

ceritanya panjang sgt. tak tau kat mana dia jatuh terbaring. sape hantar. beg dia takde. wallet semua takde. phone yg dlm poket tu sbnrnya phone buruk, yg baru kat dlm beg. motor pun takde. dia patut masuk keje kul 11, tp hospital dpt dia kul 3. baju dia basah embun. mmg dia belum masuk keje la sbnrnya.

around 7 dia sedar, nak kluar rumah. dia tolak2 grill tapi tak tau bukak. dia mcm tak kenal mak aku. sedih je bila mama cerita dia tolak2 mama bila mama tarik dia dari grill tu. tadi lepas kitorg mkn, sedar2 dia kluar pakai boxer nak duduk dpn tv.

mcm kena ragut sbb ada lelas kat leher. kalau nak kata kena tumbuk, takde lebam kena pukul. nak kata jatuh motor, takde terparut lak kulit dia. seluar pun tak koyak.

tolong doakan amir boleh sedar. dia tak nak ckp pape. berbunyi pun tidak.

                dsc00899.JPG

 
8 Comments

Posted by on July 17, 2006 in simply random

 

8 responses to “dont know what happen

  1. yatt

    July 18, 2006 at 7:13 am

    sorry to hear this, kak tuty…

    akan doakan, insya Allah..

     
  2. lutfi

    July 18, 2006 at 8:18 am

    semoga tabah tuty.

     
  3. nisa

    July 18, 2006 at 10:19 am

    semoga amir cepat sembuh! amin!

     
  4. shera

    July 18, 2006 at 3:58 pm

    ops…
    sgt takut kot..
    moga sumenya OK!

    btw, i dun know u have a BIG brother..
    rasa mcm sume kecik2 jek.

     
  5. litium

    July 18, 2006 at 6:35 pm

    hmm.. hope that he will be okay soon. sabarlah tuty

     
  6. my.strawberry

    July 18, 2006 at 8:03 pm

    he is my younger brother. he’s 23.
    thanks all.

    now he’s warded

     
  7. nik

    July 18, 2006 at 8:29 pm

    saba byk2 lah tuty…insyaallah sume akan slmt…amin…

     
  8. Lady K

    July 20, 2006 at 9:35 am

    sowi aku terlmbt tau psl cite sedey ni.
    bz lama tak bukak blog org..
    aku doakan sumenye ok amin..
    be strong!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: