RSS

wheeee~

06 Sep

back to normal. everything is just fine now. mama is fine, duk umah baik2 for 2days MC despite her plea to doctor incharged to ‘release’ her from ward.

“tolong la doktor, anak murid saya upsr. saya kena ada kat sekolah”

that line, reminded me to cikgu ismazilah. my math teacher back then in ssp. she was seriously sarat mengandung few days before pmr. dah overdue. she was warded, but she said to doctor, “tolong la bg saya pergi sekolah. saya kena beri kertas latihan kat pelajar saya. diorg nak exam tak sempat nak tgk apa yg diorg dah buat”

puan ismazilah was a very very nice teacher. walaubagaimana lembab seseorang student tu nak paham satu-satu masalah math tu, dia explain lembut gila. she’s very funny as well, very straight sampai kadang-kadang tak sampai hati nak buat lawak dgn dia. i like her.. and i always recalled her as the only math teacher who complimented my math skills.  wasn’t a bright student, but i could do math and only math, aside english and bahasa. and of course pendidikan islam.😉

i missed school days. looking at shera’s and nisa’s blog, updating about their recent gathering at the old seri puteri kolam ayer, memories of rumah besar, basketball court, gazebo, buaian dekat dpn kantin, dataran ssp.. you name them all.. even rak kasut yg busuk pun ada memori yg best.

ada ke patut ke susun kasut kut saiz? ceh patut la budak perempuan ni penyabar belaka. kasut tu bukannya wangi pun. lagi2 kena susun kasut putih, fuhh bau~.. lagi satu duty yg tak berapa best – hanger and pail. hanger susun ikut satu jari, kut warna, ikut jenis baju.. pail ikut warna and size.. bucket lain cerita.

those endless ‘duty dorm’ had tought me to be very calm and sabar doing some tedious work. aj3k would always said, “sabarnya dia”..

eh.. Nikman, Nadia.. and all anak Pak Matsu.. PJM dah offer VSS.. aku tak amik la. baru setahun keje.😛 superior aku amik. dah la mmg dah dpt keje lain. nak hantar resign letter boleh pulak ada vss. best gila dia jolly katak dpt duit free camtu je. 

 
25 Comments

Posted by on September 6, 2006 in simply random

 

25 responses to “wheeee~

  1. AishahMAK

    September 6, 2006 at 12:39 pm

    I wish we could hold a gathering in the old SSP compound before the big house being demolished.

     
  2. nisa

    September 6, 2006 at 7:01 pm

    aah…the big house and basketball court will be going down soon…that’s what i heard

     
  3. Hazlina

    September 6, 2006 at 7:02 pm

    Serious aku tak ingat ada cikgu Match nama ismazilah……

     
  4. syu_hidayah

    September 6, 2006 at 7:27 pm

    kalau tak salah .. mesti cikgu asmazilah (my mentor dulu .. also cikgu rumah delima)

     
  5. aj3k

    September 7, 2006 at 12:33 am

    sekolah alam shah
    megah berjasa
    membimbing SATRIA
    harapan bangsa….

    sassians…sambung!

     
  6. Hazlina

    September 7, 2006 at 8:49 am

    ‘Match’? haha wtf. haa. asmazilah mcm penah dgr sikit…

     
  7. tuty

    September 7, 2006 at 8:46 pm

    aah laa.. asmazilah. silap2

     
  8. Hazlina

    September 8, 2006 at 11:19 am

    Did u change ur number again? did u get my msg? Weekend ni busy ke? Kenapa tak turun for gathering?

    btw, aizec..

    SSP nye lagu pun ada…’harapan bangsa’ jugak..
    he he he.

     
  9. Hazlina

    September 8, 2006 at 11:19 am

    Did u change ur number again? did u get my msg? Weekend ni busy ke? Kenapa tak turun (silap again. naik KL) for gathering?

    btw, aizec..

    SSP nye lagu pun ada…’harapan bangsa’ jugak..
    he he he.

     
  10. shera

    September 8, 2006 at 3:32 pm

    KOnfem

    Cikgu Asmazilah not izmasilah🙂

    gi laa ssp sementara sume masih ada..
    karang dah roboh sume…satu memories pun xde😦

    yes,yes..
    duty dorm yg sgt kelakar but itu yg menjadikan kita MANUSIA harapan bangsa🙂

     
  11. tuty

    September 9, 2006 at 12:38 am

    ehhaz.. i did text you when i changemy number 6 month ago. and i’ve updated mynew number in our address database. aku rasa aku pun ada berbalas sms dgn kau.. hahah ntah la tak ingat. sbb i prefer YM or email. sorry cant make it for the gathering. aku keje sabtu.. full day. kalau ahad nak pegi kl pastu balik semula to work on monday tak sempat la.

    lagipun skrg ni kalau aku cuti.. kena amik unpaid leave. seriously 11 day annual leave is not enough for me.

     
  12. aj3k

    September 9, 2006 at 8:45 am

    SSP suka tiru alam shah.

     
  13. t.u-ty

    September 9, 2006 at 10:36 pm

    uweeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk~~~~~~~~~~~~
    muntah!

     
  14. shera

    September 10, 2006 at 10:57 am

    ssp suka tiru alam shah?
    apekah?
    tak kot!!!!!

     
  15. t.u-ty

    September 10, 2006 at 2:02 pm

    ignore him. buat tak tau je. hahaha this alam shah guy is kinda childish when he talks about his school. i dont know when will he grow up and make his school proud.

    ahahhaha

     
  16. nisa

    September 10, 2006 at 2:11 pm

    mcm ye kot kak tuty they tend to be childish kalo bab2 skola ni muahahaha…

    alamak…better larikan diri dahulu!!

     
  17. t.u-ty

    September 11, 2006 at 9:55 pm

    bukan “ye kot”.. mmg “sah”!

     
  18. alysha

    September 12, 2006 at 1:37 pm

    Last Sunday, I saw SSP’s mini bus in UM. Since Faizan was driving so I terlompat2(x literally) excited !

    So I guess I’m (still) a lil childish when my alma matter is concerned…tee hee!

     
  19. Naja

    September 12, 2006 at 9:13 pm

    Huh, rumah besar and BBcourt nak dkene demolish? Kenapa? ish tak puas hatinye. mana boleh mcm tu. sedihnye..ok jugak kan kalau buat gathering kt situ. bukak puasa ke? heheh

     
  20. lutfi

    September 13, 2006 at 5:41 am

    aku nak fanat skola renda la camni. go SKK!

     
  21. tuty

    September 13, 2006 at 6:50 pm

    alysha,
    kita childish takpe. ahahahhaha

     
  22. Naja

    September 13, 2006 at 10:39 pm

    Lupe pulak nak comment pasal duty dorm. Hmm bila ingat balik mmg agak melampau la jugak, kasut2 busuk pon kene susun ikut warna and ketinggian tumit!!selipar toilet susun ikut warna jugak.
    Tu belum masuk baldi yg berisi baju2 kotor. Ya Allah mmg kesian sape yg kene duit hanger, pail n almari besar. Langsir pon ada cara untuk dilipat. Bedspread kalau boleh paling tegang, siap guna jarum peniti kadang2 tu. lantai kene licin, kadang2 geram je tgk kalau time pm cek die sengaja je menarik2 (maybe not the right expression) kaki die nak tengok ade habuk ke tak. ches. tapi tu sume mmg kenangan yang tak dapat dilupakan. alamak tuty sorry mcm blog entry la pulak hehehe

     
  23. lutfi

    September 14, 2006 at 8:36 am

    hahahaha aku igt mase spotcheck hari sabtu, ade mercun masuk bilik pastu meletup sblh blanko’. hahahahaha.

     
  24. t.u-ty

    September 15, 2006 at 11:53 pm

    naja.. mmg kejam bila ingat duti2 tu semua. towel kena susun ikut warna. dah la ptg2 org mandi towel lembab2.. nak kena susun. pastu kalau amik kena replace dgn tone yg ala2 sama dgn sebelah2 tu. face towel pun kena ada susunan. ingat tak duti licker besar? kena susun selimut + bantal2 busuk.. pastu nak kena deco baik2 punya. siap letak riben. susunan paling biasa buat platform pastu letak teddy bear. pastu selmut paling cun jadi tirai. agak2 semangat buat backdrop skali.

    aku tak tau la ssp skrg mcm tu lagi tak. hahahha lawak la!

    ckp pasal spotcheck hari sabtu. kita panggil GI (general inspection). antara brg wajb kena ada – deodorant. hahaha

     
  25. Naja

    September 16, 2006 at 12:19 pm

    locker besar!!! That’s the word. Aku puas dok ingat ape bende la kite panggil almari besar isi bantal2 busuk tu haha. Mmg kejam sungguh duty locker besar, bantal dan selimut2 busuk sume kene susun cantik2.

    GI. Benci betul. Masa junior2 dulu mmg kecut perut time GI, takut pm jumpe food dlm locker, mmg haru-biru la kalau jumpe. Sah kene marah ngan house captain hehe. Ha’ah kelakar kan deodorant bende wajib, lps tu sikat kene bersih tak leh ade rambut, telekung pon kene bersih.

    Bile ingat balik semua ni, macam tak percaya je kita buat2 mende ni selama 5 tahun kan. Sampai sekarang kalau susun kasut pon kalau boleh aku akan susun ikut jenis dan tumit hahaha

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: