RSS

la la la.. la?

16 Sep

updated 16th sept 8.47pm 

the list:

mak andam – belum. susah nak decide. semua lawa. sudah!
kad jemputan – baru book kad. belum finalise. belum tentukan kuantiti sudah juga
canopy – belum. sudah juga!!
catering or masak? – mama decide to masak.. – sudah!
photographer – blum book munzir. yes, i want munzir.
door gift (during the majlis and nikah) – entah. kusut nak beli apa.
persalinan nikah – aj3k bought for me. belum jahit.
bunga pahar – masyaAllah..
brg2 hantaran – dah beli sikit2.😉 syiok gila shopping habiskan duit aj3k (aku pun)
alas dulang – will buy the material tomorrow. mama wont allow me to buy readily made alas dulang.
jamuan after nikah – let mama think about this.
telur pindang – mula2 tak nak buat, tp kawan2 aku yg bukan org jhr ckp “buat la telur pindang. aku pegi johor org kawin mmg cari telur pindang”. ok you got it.
menu mkn berdamai – mak alang has volunteered to prepare this for me.. yay!!
.
.
.

this wedding preparation occupied most of my mind lately. i love doing this, so do aj3k. calculator is a must-have in my handbag. hahahah since i am doing this myself, i bear most of the headache. cant put much burden on mama since she’s busy with her studies and ayah could get tired easily. i do the planning, accounts, purchasing, buying, and quality control, all under one petite body.

i must admit. i’m enjoying my time. email me your address pals. lupi kat US pun aku leh poskan.

 
30 Comments

Posted by on September 16, 2006 in simply random

 

30 responses to “la la la.. la?

  1. ashka

    September 16, 2006 at 11:47 am

    kusut tapi enjoy😀

     
  2. Naja

    September 16, 2006 at 12:11 pm

    mmg busy planning utk wedding tapi takpe, seronok hehe. tuty kalau aku dah start kerja lepas raya mungkin tak dpt dtg your wedding. tgk la dulu mcmane. tapi kau kawin ngan etty dekat2 ke? lame dah tak turun jb ni. last time mase jumpa kau tu la 6 tahun dulu

     
  3. ashka

    September 16, 2006 at 7:12 pm

    jawab on behalf of tuty, hehe (sibuk je)
    etty nye wedding a week before tuty’s. datang la jb seminggu. boleh pergi both😛

     
  4. aj3k

    September 16, 2006 at 7:19 pm

    mmg menarik kalu bab beli2 barang ni.tapi gua tak sesibuk tuty lagi.esok baru nak pi ngan tuty.nak tau jugak pening planning kawin mcm mana.hehehe.

    #baru dpt info:jgn shopping skrg, nak raya nanti ada sale kat jusco.yeah.akan ku dapatkan handbag itu!!!

     
  5. tuty

    September 16, 2006 at 7:20 pm

    kalau kau tetiba kena keja kat hospital jb camne? hahaha😛

    kalau belum kerja. dtg la seminggu. you can stay at my place.😉

     
  6. aj3k

    September 17, 2006 at 12:22 am

    my place also can….cun tak dia ni ma?
    *winkkkkkk*

     
  7. Naja

    September 17, 2006 at 12:26 am

    Hai ashka. Macamane kenal tuty ngan etty (sebuk je nak tau). Anyway tuty, as much as I wanted to come to your wedding n etty’s (senang la pegi kalau keje kat spital jb), kalau boleh nak lah kerja kat spital kuantan🙂 Tapi insyaAllah aku try pergi kalau takde aral. Oh korangnye wedding selang seminggu ke? Hmm ni nampaknye kene pilih salah satu la😆 Main2 je. Kalau boleh nak pergi due2. InsyaAllah.

     
  8. tuty

    September 17, 2006 at 8:27 pm

    naja,
    aku, ashka dgn etty mmg kenal since kanak2. etty kenal aku kat sk skudai, etty kenal ashka kat sk senai bila dia pindah senai masa djh 3(rasanya la). pastu etty pindah kangkar pulai masa djh 6 dgn aku skali. pastu sek menengah lain2. aku jumpa kenal ashka kat utm. kau kenal etty kat kypm. ehehehe..

    tak kisah la naja kau pegi mana2. tp kalau kau pegi kenduri etty, boleh visit aku je. kalau kau dtg wedding aku, etty maybe dah pegi honeymoon.. tp tak tau la.😉

    waaaaaa penatnya today~

     
  9. lutfi

    September 18, 2006 at 9:53 am

    takyah pos. nanti fiance ko letak kat fotopages nanti. jgn bazir stem.

     
  10. alysha

    September 18, 2006 at 3:10 pm

    Hmmm….We r so in the same boatla amoi!

    Barang hantaran – Hampir settle.Fye took such a loooooooong time to decide between a PDA & a PDA-phone & I ditched Kose for the spanking + sexy pinky iPnano!

    Mak andam – Sutera Jingga.Done!

    Photograper – OT aka Farid.Such a nice guy (he is)

    Door gifts – Momsy’s job!

    Card – Done!
    🙂

     
  11. t.u-ty

    September 18, 2006 at 10:06 pm

    amboii gadget2 gitu. ahahha..

     
  12. Fye

    September 18, 2006 at 10:42 pm

    I’m the gadget man!🙂
    Ye la…teringin Treo 650 tak leh sbb mahal sangat.
    PDA biase pon jadi la….:|

     
  13. AishahMAK

    September 19, 2006 at 12:28 pm

    Ish, PDA tu bukan biase lagi, dah luar biase dah😀 (Lagila menyibuk).

    My hubby and I would like to have books as hantaran but the titles we were eye-ing at that time were too provocative to be hantaran, so it was back to the conventional gifts😉.

     
  14. shera

    September 19, 2006 at 4:39 pm

    org bercerita pasal kawin…best.best..

    saya tumpang gembira..

    k.alysa pun huh?

    bestnya!!:)

     
  15. alysha

    September 19, 2006 at 6:27 pm

    Tuty, kita kena buat wedding gifts’ list aka wishlist.

    No pinggan mangkuk & kawasan sewaktu dengannya please.

    Sangat dialu-alukan good cookbooks as presents🙂 cos u know what they say
    “2 easy ways to a man’s heart – Good food & Good *** -“

     
  16. litium

    September 19, 2006 at 8:33 pm

    karaoke stage tadak ke tuty? hahahha

     
  17. t.u-ty

    September 19, 2006 at 10:47 pm

    aj3k wanted gadget too tp he was so impatient and he had bought the pda-phone himself. nasib la. *peace* sayang. hahahha

    i agree with you alysha, a set or two pinggan mangkuk would be useful. tp kalau sampai 7 sets of glasses, 4 sets mangkuk.. dah tak best la. lain la dpt front load washing machine, 3-doors refrigerator, water heater, convection oven, sofa.. lebih best dpt plasma tv. oh best gila! hahhaha

    litium,
    umah aku dpn mesjid la. kang pak imam kensel appoinment nikah kang. hahahha

    aishah,
    huaaaaaaaa tak terfikir pun nak letak buku. i know you read books a lotttt.. aku? hahahha abaikan. i only read colorful mags. nyeh nyeh nyeh.. betul kata aishah.. pda tu bukan biasa.. luar biasa. it’s not cheap mcm boleh beli hari2.

    wedding = ka-ching!

     
  18. aj3k

    September 20, 2006 at 12:04 am

    jangan risau kawan2.
    kad kawin aku ngan tuty ada gores dan bagi.
    siap sedia la korang!🙂

     
  19. aj3k

    September 20, 2006 at 12:46 am

    nak tanya anda semua, hantaran ni kalu ikut trend masa kini..mcm bg gadget tuh suma pada korang berbaloi tak??ataupun nak kena ikut cara yg lama???bg kain..and bla bla bla?
    apa pendapat korang?sbb aku dah blank ni.barang aku tuty tak completekan lagi.barang dia dah nak hampir selesai.bg idea pls.sapa idea yg terbaik aku bg hadiah.

     
  20. lutfi

    September 20, 2006 at 5:15 am

    aku rase ikut ko la jack. kalo ikut traditional, kasi kek, kasi buah2, kasi pulut, kasi sirih. aku rase kalo tuty tak mampu nak beli gadget tu time ni, time lain bole beli betul tak. korang kawen pun sampai bile2 (insya allah), so byk puluh tahun tu lagi.

    lagi satu: ko ngan tuty yg nak kawen, bukannye org lain yg nak decide.

     
  21. Hazlina

    September 20, 2006 at 8:49 am

    Betul, takde cara lama cara baru. Kalau mampu bagi, kalau tak apa yg mampu je le. Dulu bali cake sbb takde lagi pda la … dan sebagai.

     
  22. picache

    September 20, 2006 at 4:02 pm

    other than segala jenis gadget2 tuh:

    idea 1: al-Quran (kalau belum dalam list la)
    idea 2: men’s facial care (pun kalau takde dalam list)
    idea 3: cigar (hahaha tapi tak digalakkan)
    idea 4: ideas for life!😛 (takde idea dah)

     
  23. aj3k

    September 20, 2006 at 7:54 pm

    terima kasih ye kawan2.nampak nya takde pemenang utk kali ni aku nak bg hadiah.
    tapi dah ditapis2 idea pichache buleh pegi laa…tunggu ye?

     
  24. tuty

    September 20, 2006 at 7:58 pm

    ahaha.. pichache ni kuncu2 panasonic ke? hahahha.. absolutely agree with lupi and hazlina.

     
  25. lutfi

    September 21, 2006 at 8:43 am

    buat je hantaran duit tuty. satu dulang letak seratus. bagi 9 dulang dapat 900. lagi berbaloi. ikut die nak buat ape ngan duit tu. hehehe.

     
  26. lutfi

    September 21, 2006 at 8:43 am

    ubat botak pun bole. ubat kurus? hehehe.

     
  27. lutfi

    September 21, 2006 at 10:21 am

    anyways slamat pose! (bukan pose, tapi puasa)

     
  28. tuty

    September 21, 2006 at 6:39 pm

    lupi! kau lah menang. idea kau mmg bernas. so aizec akan pos hadiah. tungguuuuuuuu

     
  29. lutfi

    September 22, 2006 at 6:36 am

    yg mane menang ni? ubat botak ke ubat kurus?

     
  30. t.u-ty

    September 22, 2006 at 6:39 pm

    i like him being botak, so ubat kurus la menang! hahahha

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: