RSS

1st Ramadhan

24 Sep

setiap kali 1 ramadhan, aku dgn mama mesti jelajah sekeliling angsana utk cari kathira abu bakar. some of my friends who didn’t know how to find the real kathira abu bakar would say “apa yg sedap sgt kathira tu? biasa je”.. you have to find it yourself at the kedai itself. pastu kedai dia yg cuma ada bulan puasa je, tak tetap lokasinya. ianya akan berubah2 setiap kali ramadhan tiba, tapi pasti ianya ada disekitar angsana. ehehhe

aku letakkan satu anggapan yg pek air pada tahun ini akan meningkat harganya gara-gara pelbagai harga barangan lain yg dah dinaikkan. harganya sama, tapi ramuannya kurang. aku masih respek rasanya masih sama.

abu bakar ni mmg pandai buat bisnes. dia buat kathira ni secara eksklusif utk bulan puasa je.

esok aj3k si tunang nak buka puasa kat sini. aku garu kepala nak mkn apa. thank God he’s not choosy, but you knew he doesn’t like the food when he doesn’t ask for a second serving.

 
8 Comments

Posted by on September 24, 2006 in simply random

 

8 responses to “1st Ramadhan

  1. lutfi

    September 25, 2006 at 6:20 am

    patut la buncit

     
  2. Hazlina

    September 25, 2006 at 1:29 pm

    kathira tu apa?
    Tak payah masak sedap sangat, kalau sedap nanti tambah 2-3x *heee*

     
  3. litium

    September 25, 2006 at 4:01 pm

    ntahnye.. dah tambah lagi banyak lagi buncit. takyah masak sesedap tuty. pengantin tak elok buncit

     
  4. t.u-ty

    September 25, 2006 at 11:28 pm

    sorry la haz.. aku lupa ckp kathira tu apa. kathira tu one kind of drinks yg cuma dpt masa bulan puasa je kat JB ni. ada byk ingredient dia. khasiat-wise aku tak tau, tp rasa dia refreshing dan sedap.😉 nx year dtg la puasa kat umah aku.. eheheh aku belikan kathira abu bakar. serious!

     
  5. t.u-ty

    September 25, 2006 at 11:29 pm

    betul la.. pengantin tak elok buncit. hishhhhhhhh.. sape ntah tuuuuuuuu

     
  6. Naja

    September 26, 2006 at 10:56 pm

    Ade jual kat jb je ke kathira tu tuty? Teringin pulak nak rasa😀

     
  7. alysha

    September 28, 2006 at 11:03 am

    The only time aku dapat air kathira bile balik Spore…tu pun kalau beli as early as 4pm.Sgt laku kay…

     
  8. t.u-ty

    September 28, 2006 at 9:02 pm

    kathira tu mak aku kata dah sampai kl dah. hehe tak tau la mana dia jual. try ur luck cari kathira abu bakar. maybe kalau ada pun dah tak mcm kat jb.

    tapi kalau kat muar masih boleh dpt air kathira abu bakar. insyaAllah

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: