RSS

buka puasa

15 Oct

bestnya hari ni aku ada kat rumah, masak dan masak.🙂 everyday balik pun tak tentu dpt masak. aku buka selalunya dlm kereta kalau tak, buka kat rumah aj3k. dlm kereta tu kadang2 dpn umah, kadang2 kat tmn daya, kadang2 kat skudai.

dari isnin lepas aku nak sgt mkn roti jala dgn kuah kari daging yg kaw2. hari ni aku buat bersungguh2, mama busy siapkan assinment dia (busy gell mak aku ni).. aku tgk kulit popiah dlm peti sejuk byk lagi, aku buat popiah jugak.

nyamannyaaa dpt mkn mknn masak sendiri. hahahah aku rasa aku lapar sgt, pagi tadi mak aku ingat aku tak nak bgn sahur (selalunya aku malas or dah mkn awal), skali aku bgn je tgk2 ayah aku tgk aku. “nak mkn ke?”. aku dah agak dah nasi mesti dah habis.. aku ckp “takpe laa, nak minum je”.. hahha dah la smlm mkn bubur lambuk je. smlm buka kat rumah officemate aku. dia buat bubur lambuk sedapppppp giler.. balik office tu diorg beli ayam golek 2 ekor, kuih 3-4 ringgit. pastu pakai buka kat rumah k.azie.. patut la budak2 tech aku suka sgt mengendeng mkn kat k.azie, dia mmg pandai masak.

dah berapa hari ni aku asyik ber-sms & mms & voice msg dgn tunang aku nun kat pulau tinggi. tu pun nak deliver bukan main lama. jenuh kadang2 nak tunggu “msg delivered”.. nak call susah, so tunggu dia je la call. kalau dpt dia reply sms tu dah cukup baik sgt dah. biasa la, org yg kena tinggal selalunya rasa lebih sunyi dr org yg pergi. mmg aku sunyi sgt bila dia takde dekat seminggu ni. mmg ada adik2 kat rumah, tp takde geng telefon. ahahhahaha smlm dia free, tp aku pulak tak larat nak stay up nak ber-sms dia dia. bgn2 pagi baca msg merajuk dari dia sbb aku tertido tak reply msg dia. hahahha

esok dia balik, insyaAllah.. oh pls.

mak aku dah dpt 4 balang kuih ‘tunjuk’.. aku order sejenis je pulak from nanad. aisehh.. tp aku byk beli kerepek thn ni.. tak mcm thn sebelum ni, thn ni mmg tak sempat buat apa2. byk kena kerja ganti hari sabtu. dme kata “HARAM wei keje sabtu”.. sbnrnya “HR = HARAM”.. byk2 hari nak replace, masa ramadhan dia boleh buat. ni replace utk 2 jan 2007 lak tu. bulan 11 ada 2 weekend free. actually ni trick diorg. bulan puasa biasanya non-exec akan buat extra overtime utk cari duit lebih. utk cut this extra cost, kilang buat hari sabtu mcm kerja biasa replace hari lain yg shutdown. so diorg cuma boleh buat ot on sundays and 2 hour after office hour.

sian aku tgk diorg yg kuat buat ot ni. ntah bila diorg dating pun aku tatau. yg dah ada family, balik mlm2 tak dpt tgk anak buat kerja sekolah. weekend tak dpt bwk anak pergi jln2.

cam nanad ckp hari tu, bersyukur sgt even belajar lama2 tapi takyah susah2 nak kerja cari duit lebih. aku lagi la sgt2 bersyukur, dah la aku belajar lebih lama dari org lain. hhehehhe lega

bestnya nak tunggu esok..

ngantuk la pulak aku dah mkn kenyang2 ni.. 

 
1 Comment

Posted by on October 15, 2006 in simply random

 

One response to “buka puasa

  1. Lady K

    October 21, 2006 at 1:07 am

    aku agree tang masak sdri tu.. bila ada masa masak sdri aku senyum puas! klu sedap senyum smp telinga, ingat smp seminggu.. klu tak sedap i made a mental note what not to do next time :p
    masey kesian kat aku yg slalu wat ot..mmg takde life!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: