RSS

sushi queen

16 Oct

aku buat keputusan utk delete post “forgive and forget”. terlalu negatif utk di-elaborate. biar nilai2 negatif tu, tak ada faedah pun nak dinilaikan. tapi jgn harap aku lupa.

jem teruk hari ni, patutnya ada sushi-date dgn ashka, tp bila jam menunjukkan pukul 6.15 dan aku masih tak berganjak dari tmn rinting, aku text dia utk cancel. tambah2 lagi dgn keadaan jerebu yg teruk kat jb, merimaskan.

dekat nak buka baru aku sampai kat permas. gila.. sejam setengah nak sampai permas jaya yg sepatutnya cuma ambil masa 15 minit.

ehehh.. aku rasa hebat hari ni. eating alone at mcD? done. kfc, alone? done.. hari ni buka sorang2 kat sushi king. lapar punya pasal hilang rasa segan. byk gak aku mkn. sbb sorang2 kut. kenyang dan kembung😉 memula ingat nak pegi beli air and roti je, pastu solat. tp tadi jem teruk sgt and aku sure kalau aku kluar around 7.30 masih jem lagi.

seb baik buka. aku kluar kul 8.30, masih jem gak. demm penat~!

aku berimaginasi marah org dlm kereta sepanjang perjalanan. marah2 ckp sendiri. siap tgn naik tunjuk2 org tu org ni. gila marah la tadi.. sbnrnya ada 4 org aku marah, tp yg sorang lagi tu aku tak hingin nak tgk muka dia and dia surely tak akan berani dtg jumpa aku. dlm imaginasi aku ni, diorg dtg nak mintak maaf. sedap je aku marah..

“i hate you,” sambil menunjuk pada seorang lelaki.
“i hate you too,” pada teman wanitanya. dan akhir sekali,
“i hate you even more!!” pada lelaki satu lagi.
“nasib baik yg sorang lagi tak dtg, kalau tak aku lempang terajang je keluar dari sini. apa korang nak dtg sini susahkan hidup aku?”

and so on..

sampai kat tmn u aku dah mengah marah dlm kereta. balik2 rumah terus cari air. penat penat.. panas~..

btw, sushi king offers new meals and sushi.. and new increased price. aiyoo.. tadi tgh mkn sedap2 (sambil belek magazine), waitress dia tanya “sorang kak hari ni? abg mana?”.. hahahha senget telinga aku masa tu. ada org perasan rupanya kehadiran aku yg menempelkan muka kat sushi king. kalau aku mkn dgn ashka, dah tukar manager pun diorg kenal ashka je. mentang2 aku mkn pakai baju kilang.. takpe manager.. grrrr

 
15 Comments

Posted by on October 16, 2006 in simply random

 

15 responses to “sushi queen

  1. Naja

    October 17, 2006 at 10:40 pm

    Ooohh bestnya buka puasa makan sushi. Tapi makan2 sorang tak best, tapi kalau dah lapar ngapp je kan?

    Aku pun selalu je marah org mase tgh drive tp mmg sbb salah org tu la, rasa nak je horn kuat2 tapi tak jadi. Msian drivers ni ramai yang berani mati, haiii

     
  2. lutfi

    October 18, 2006 at 7:45 am

    aku paling suka unagi

     
  3. ashka

    October 18, 2006 at 8:29 am

    yeah! me too

     
  4. shera

    October 18, 2006 at 12:40 pm

    sejak bila k.tuty suka sushi eh?🙂
    tapi sushi mmg sedap!

     
  5. litium

    October 18, 2006 at 11:38 pm

    adeh sushi… wek..

     
  6. lutfi

    October 19, 2006 at 4:43 am

    tuty + aizec -> sebelum korang balik raya nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin.

    since aku raya tak makan rendang, lemang, ketupat nasi time raya, aku tak rindu pun bende alah tu. tapi aku rindu nasi dagang, kuzi, tapai pulut hitam, ketupat daun palas cicoh nissey dan segala macam kuih muih kelantan yg manis lenting itu. jadi kalo termakan mknn kelate kat joho tu igt2 la aku. hahahaha.

    eh ape yg org jowo slalu ckp time raya2 tu? rupuku ape tah? sape org jowo kat sini?

    maaf lahir batin

     
  7. Aishah

    October 19, 2006 at 8:55 am

    It has been a few days in the Ramadhan that I had to eat alone as my husband had iftar with his clients. Private moments for myself are precious so I don’t have any qualms about it😀

    Cuma kalau selalu sangat dia buka puasa dengan clients, memang nak kena sekeh la. Heheh.

    Tuty & Aizec (although aku tak pernah kenal Aizec ni. Cuma ‘kenal’ through blog Tuty jeh)…

    SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR BATIN.

     
  8. alysha

    October 19, 2006 at 8:56 pm

    Tuty!Finally, aku dapat melepas rindu air kathira…
    Selamat Hari Raya to both of u.
    (Aku kat seberang laut je ni)

     
  9. t.u-ty

    October 20, 2006 at 6:35 am

    shera,
    mcm dah 8 thn je saya suka mkn sushi? hahahha sejak saya start mkn sushi maka dari itu la saya suka mkn sushi.

    lupi,
    aku pun suka unagi.. suka sgt2. aku suka fresh sake. aku suka ebi. ermm aku suka byk la😛.. kau jgn risau, walaupun kat johor tak jumpa mknn kelate tu, tp aku akan jumpa jugak ketupat palas ehehhe.. nyummm kuzi sedapnya~.

    masa raya org jawa ckp, “selamat ari royo. njalok ngapuro akeh2” translation – selamat hari raya. mintak maaf byk2.

    alysha,
    kat spore ada kathira or kau singgah jb dulu?

    naja,
    can i mengecek your choc chip recipes? recipe aku hilang tatkala bhn2 sudah cukup. geram betul! hehhehe😉

    aishah,
    aku tak kisah pun kena buka sorang, tp kalau hari2 mcm thn lepas buka dlm kereta dgn kesesakan jln raya.. sedih je rasa. thn ni stress management – elakkan stress. aku berenti dulu kat mana2 so aku dpt kurangkan sakit kaki sbb tekan clutch.

    pasni nak beli kete auto je. penat!

     
  10. Naja

    October 20, 2006 at 9:23 pm

    Did you get the recipe?

     
  11. t.u-ty

    October 20, 2006 at 10:49 pm

    naja, dah. tadi aku tak check the other email. ini la padah byk sgt email address😛 ahahha.. thanx naja.😉 i hope my cookies will look exactly like yours. hehhe

     
  12. aj3k

    October 21, 2006 at 2:08 pm

    Selamat Ari Royo, njalok ngapuro, seng akeh2..njalok ambong kabir2.
    maknanya:selamat ari raya, mintak ampun bebanyak, bagilah duit banyak2.🙂

     
  13. alysha

    October 21, 2006 at 5:21 pm

    Aah, kat Singapore ada kathira.Best sgt!

     
  14. t.u-ty

    October 22, 2006 at 12:40 am

    hahahahha
    alysha, dah dpt dah invitation card. insyaAllah we’ll attend the wedding

     
  15. alysha

    October 23, 2006 at 9:52 pm

    Good to know Pos Msia did their job well :p
    Hope u guys can make it
    Ape2 hal, rsvp 11/11/06

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: