RSS

tuty’s hari raya

26 Oct

hello.

i am back in jb. reached home around 2, texted friends and oved ones, uploaded all the stuff tokmak had sumbat in our car, did the laundry, had our lunch – nicely packed rice in banana leaves and ketupat, lodeh and rendang, sambal kacang and sambal ayam.

i thanked God for giving me another chance to meet this year’s eid, giving me another chance to ask forgiveness from my parents and family. i did wrong everyday, i raised my voice to mama always, i slammed the door everytime ayah marah.. i am not as good as what i wanted to be. ini pun minta maaf dgn menahan air mata.

earlier, a few days before the eid, i had a row with Amir, my brother. dgn keadaan sgt marah, aku ckp “dah thn ni tak payah raya pun tak apa. buat apa susah2 nak jumpa nak minta maaf?”.. mama marah when i said that

it served me right. i didnt enjoy my raya. menstrual cramp on the first day, severe headache on the second and third. i was on the bed/couch all the time. sungguh tak best

ahah.. jgn ckp “tak nak raya” lagi.

 
14 Comments

Posted by on October 26, 2006 in simply random

 

14 responses to “tuty’s hari raya

  1. aj3k

    October 26, 2006 at 4:53 pm

    🙂

     
  2. lutfi

    October 26, 2006 at 9:24 pm

    tak bersimpati langsung aizec ni. hahaha.

     
  3. t.u-ty

    October 27, 2006 at 1:56 am

    dia mmg gitu. tgk la sape yg mengiau nnt bila sakit/lama tak jumpa..
    hahahhah.. dia saje je bertindak kejam. aizec itu orgnya, MANJA!
    hahahha

     
  4. t.u-ty

    October 27, 2006 at 1:58 am

    lutfi, hows your raya?

     
  5. lutfi

    October 27, 2006 at 8:56 am

    my raya was great. I have a blast! makan cam org gila. Since org jowo pun makan tapai pulut hitam time raya, ada sister kat sini buat tapai pulut hitam, so melepas rindu raya org kelate. hahahaha. and then yesterday dpt mkn otak lembu -> my other ultimate favorite! hahahaha. ponteng kelas/meeting 2 hari so mmg seronot raya!

     
  6. Lady K

    October 28, 2006 at 1:34 am

    otak lembu?? adui mcm mana ko boleh mkn? aku dgr dah loya lutfi..
    kesian kau tuty.. enjoy weh enjoy!! ni first n last raya as tunangn org, n last raya as anak dara sunti!!! hihihihi

     
  7. lutfi

    October 28, 2006 at 4:12 am

    baru otak lembu da loya. belum masuk kaki ayam lagi. hahahaha. (kuku lembu da penah makan?)

     
  8. ashka

    October 28, 2006 at 7:27 am

    ‘tahi itik’ pernah makan? hahahaha

     
  9. lutfi

    October 28, 2006 at 8:14 pm

    tahi itik is one of my favorite😀 kalo korang nak try mknn kelantan yg ultra-manis, try nikbat.

     
  10. Lady K

    October 28, 2006 at 8:15 pm

    hahaha aku tak mkn kaki ayam, apetah lagi kuku lembu hihi.. tahi itik tahi minyak pon tak mkn hahahhaa..
    tapi aku pernah termakan lidah lembu. Aishah MAK tipu aku kata tu daging bakar. aku pon kunyahla dgn relaxnye tapi pelik gile apesal rasa lain (blm telan ni).. bila aishah tepuk aku ckp tu lidah lembu, apa lagi berlari aku ke toilet merak-kaswari tu.. eiii.. gosok lidah pon tak ilang rasa yucks tu hahaha.. aishahhhhhhh.. aku ingat lagi tauuuuuu!!! hahahha

     
  11. t.u-ty

    October 28, 2006 at 9:50 pm

    oooo aku pnah mkn kulit lembu, org jawa panggil belulang. di goreng garing sebjik mcm keropok.. rangup2 gitu. tapi aku rasa pelik.. hahahahha penipu itu azmah sajuri!!

    kaki ayam aku mkn la. itu tak pelik! sbb tu benda yg boleh nampak.. pastu ramai gila org mkn. tahi itik aku pnah mkn tp aku tak berapa minat la, manis.

     
  12. lutfi

    October 28, 2006 at 10:22 pm

    teringat kene berus perut lembu dgn berus dawai. hahahaha. hitam legam siot. kene gune clorox baru putih. hahaha.

     
  13. lutfi

    October 28, 2006 at 10:25 pm

    tuty. bukan kaki ayam tu lagi keji ke? hehehehehehe. lain la ayam tu duduk kat hotel fivestar. hehehehe. ni reban ayam je. hahahaha. tah ape2 tah die pijak. hahahahaha.

     
  14. t.u-ty

    October 29, 2006 at 11:57 pm

    hahhhahha.. i dont do perut lemb either. penah terambil gulai nangka + perut, aku punya mual masa tu.. seb baik ada ada kawan mkn perut. mkn sate pun penah terambil.. masa tu dah gigit nak tak nak takkan nak luah kat meja mkn dgn family aizec lak tu. terus aku pindahkan sate aku kat dia.

    kaki ayam tu, sebelum masak dah buang kulit luar dia. hahaha

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: