RSS

have fun running away from work

07 Nov

ceritanya bermula bila aku bgn lewat pagi tadi akibat terlalu risau tentang urusan-urusan pra-perkahwinan ni mlm smlm. mmg risau sgt sampai susah sgt nak tdo.

bgn pukul 6.30, padahal sepatutnya masa tu kereta dah panas. layankan je la. on the way, selisih dgn ashka nak pegi keje, nampak sgt aku lambat. boleh merepek2 lagi dgn dia dlm kete.. dia ke ‘kl’, aku ke ‘jb’. ahhahaha

kalau nak kira rush, aku sempat masuk office. tp sbb nak explain kat aj3k pasal perubahan yg nak dibuat pada kad undangan yg problem tu. sbb byk sgt and mmg ada byk problem kat company tu. aj3k dgn tegas suh aku ikut skali. by right mmg la sepatutnya mcm tu. so, dgn rasa konfiden aku lari dari office hari ni. tinggalkan sms pada k.zie mintak dia arrange kerja aku. isk kalau aku jadi dia mmg la hangin. sedap2 je nak tinggal kerja. cm boss la pulak. hahahha

malas aku nak cite pasal marina design yg hampas kerempes tu. aku, aj3k and mama hangin sampai ke langit. logik tak, kalau dah keja tapi tatau address company? bangan betul receptionist/clerk tu. si zety tu pulak beriya2 ckp “designer saya”, “org saya”.. td aku tanya kat budak bengong tu, dia nak dalih2.. rupanya mmg ada 2 org je dlm ofis/kilang tu. masuk clerk, 3. so tell me, mcm mana diorg nak print sendiri? kalau itu la org marketing, design, printing etc.. ckp la pegi hantar kat org lain. ckp je la design sendiri.. ckp je la terus terang. bila aku dah mcm ni mmg dah rasa tak sedap. tak pe. aku teruskan je sbb sengaja nak susahkan hidup dia sbb dia dah susahkan hidup aku. aku mmg telefon dia tiap sejam esok. last2 kitorg pegi kat kedai terus sbb alamat yg dia bg tu invalid langsung2. hahah aj3k marah hari ni, semua org kena marah. tp bagus jugak, bergerak diorg semua.

*aku tgh tgk dua hati kat tv3. pasal kawan baik, burukkan kawan dia sediri. nak putuskan hubungan org lain atas sbb peribadi. aku pnah kena. aku boleh sebut kalau aku nak. tp aku tak nak sbb nnt aibkan org. tp org aibkan bf aku masa tu? abaikan. aku dah nak kawin. aku tak buat kerja2 mengaibkan org walaupun kalau benda tu betul. tak de keje lain? aku busy la. kau jgn busy body. nah, cium tapak kaki aku.*

skali harung, pegi pilih baju! yay!! hahahha

tp sedihnya.. aku suka kebaya panjang tu. tp.. aku tak tinggi.😦 aku takleh pilih baju hijau tu. aku suka sgt. aizec pun suka. sedihnya. nway, we had fun.. seriously.

we had fun eventhough it cost us to burn our bank account. almost fainted when i saw my bank statement this evening.

 
7 Comments

Posted by on November 7, 2006 in simply random

 

7 responses to “have fun running away from work

  1. ashka

    November 8, 2006 at 6:58 am

    dah pilih baju? yeay!

     
  2. lutfi

    November 8, 2006 at 8:16 am

    tuty. kad jemputan kenapa tak design sendiri je. bukan aizec tu kelas seni ke dulu?😀 pastu fotostet je kat kertas keras sket – buat 500. pastu yg kat dlm tu gune kertas A4 je. bahagi dua. pastu gam sendiri. cukup. hahahaha. pastu lipat je. takyah fancy2. hahaha. ko tak tgk kakak aku nye kad kawen. sempoi je.

     
  3. lutfi

    November 8, 2006 at 8:18 am

    hmm. aku rase nak buat design utk kad kawen la. pastu korang cari printing sendiri. hahahaha. bole buat duit ni. $_$

     
  4. shera

    November 8, 2006 at 10:28 am

    kalo kawan baik yg buat hal memang menusuk hati..kalau kawan biasa2 buat hal..x kisah..

    i’ve experienced it too😦

     
  5. ashka

    November 8, 2006 at 11:10 am

    lutfi, buatla! kalau cun, aku mintak kau design je nanti k? hehe

     
  6. lutfi

    November 8, 2006 at 11:52 am

    “tp org aibkan bf aku masa tu?”
    die ckp ko buncit ke aizec? hahahaha

    aku bole je buat design kad kawen, tapi mase je takde hahahaha.

     
  7. Naja

    November 8, 2006 at 3:16 pm

    Ha’ah tuty, susah2 design and buat sendiri je kad kahwin tu😀

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: