RSS

“besar la agaknya”

21 Nov

bkl2 pengantin, mulakan sesi diet anda! for the past month, i met 3 tailors. a chinese tailor who made my baju nikah, a malay who was the most kerek tailor i’ve known who sew my kebaya, and another malay who is not tailor la, but the bridal house owner. all of them but the chinese, gave me weird face when they measured my chest, waist and butt.

so what’s wrong with me having this ‘weird’ body measurement? what’s wrong on earth even if i have the heaviest bottom in the world? i am curvy, so what?

ysterday, the makcik kerek called. she was supposed to siapkan my kebaya by today. itu pun dah delay seminggu. padahal kain tu aku dah bg masa bulan puasa, seminggu before raya. so boleh imagine la kan betapa lamanya. kau pun sure expect cantiknyaaaaaaaaaa baju tu.

hello cik T ya?
ya saya. siapa ni?
ni dari kedai jahit ni. saya nak tanya sikit la. ukuran bdan awak ni saya tgk weird.
weird? apanya?
punggung awak mmg besar ke?

tell me, how should i answer that soalan pemutus seri?

“iya, besar la agaknya”

and you know, i went to the kedai this evening after work with fiance. aku try, kau tau tak ketat kat mana? tak.. bukan kat tmpt yg ‘besar’ tu. tp kat tmpt yg selalunya aku tak mendapat gelaran ‘besar’.

sumpah aku tak pakai push-up bra. sempit nak mampus! padan la dia kata weird. dia ukur dada aku sama dgn pinggang gayanya!

 
11 Comments

Posted by on November 21, 2006 in simply random

 

11 responses to ““besar la agaknya”

  1. aj3k

    November 21, 2006 at 11:54 pm

    persetankan makcik kerek!!!

     
  2. lutfi

    November 22, 2006 at 7:09 am

    tu la lain kali tempah kat kelantan. hahahaha.

     
  3. litium

    November 22, 2006 at 8:09 pm

    hhahhaha makcik tu punye body takde shape kot. tu yang dia tak puas hati ngan kau hahahah

     
  4. t.u-ty

    November 23, 2006 at 10:16 pm

    latest news on the kebaya:
    it is ‘tong sampah’ standard. i am devastated. kecewa dewa dewi. dah la tak nak ckp mintak maaf buat baju aku lambat.. tak minta maaf buat baju aku salah.

    dah betulkan pun, masih comot gila. kelim kejap besar kejap kecik. kembang kat ketiak, hujung baju kebaya tu tak jumpa, bahu nampak mcm football player. itu satu hal.

    bila aku ckp ini kembang, ini tak cantik. dia ckp “tak payah bayar la kalau fussy sgt”.. pastu hina2 aku ckp tak ada adab, ckp takde agama. pdhal aku ckp lembut je. ckp mcm2 sampai aku terdiam tak sangka org tua sebaya mak aku ckp benda buruk mcm tu. takkan la aku sampai hati nak ckp kasar dgn org mcmmak aku.

    aku down gila hari ni. dah la baju buruk. sedikit maaf pun makcik tu tak ckp. aku tak bayar baju tu even aku nak byrsbb cara dia ckp tak payah byr tu mcm aku sengaja fussy supaya aku ada jln tak nak byr baju dia. bajutu hodoh gila. serious. jahitan teruk, cutting teruk, cara dia potong kain pun teruk. dah tu gosok kedut2 sbb jahitan tak rata.

    kenapa aku tak mintak dia ganti kain?

    punya down aku nangis on the way balik rumah

     
  5. aj3k

    November 23, 2006 at 10:26 pm

    makcik tuh memang babi!

     
  6. fiza

    November 24, 2006 at 7:41 am

    klu aku jadik ko, xyah bayar jela tuty..dahla wat keja mcm tuh..ko mmg ada hak pun xnak bayar..

     
  7. t.u-ty

    November 24, 2006 at 11:06 am

    aku septutnya lempang org yg ckp celupar mcm tu.

    tadi hanim call tanya pasal baju. dia concern sbb ingat tu baju nikah. nasib baik bukan!! aku hampir nak hantar. kat kedai dia, dia buat bridal jugak, tp mcm tak logik gila kalau dia jahit sehodoh tu utk baju pengantin. aku sure sgt dia suh org lain jahit..

    compare dgn chinese tailor aku selalu hantar kat bandar tu, kedai dia aku tak nampak pun baju org lain (kecuali baju pengantin).. tak nampak kain2 lain.

    so, kalau nak hantar baju, kta kena tgk kedai mana yg byk kain dan dia asyik menjahit je kecuali masa nak layan pelanggan.

    kedai makcik tu penuh dgn sedara mara dia je.

    ptuih

     
  8. litium

    November 24, 2006 at 11:35 am

    loh bangangnye makcik tu… orang ke ape tu? meh aku hapuskan dia!

     
  9. t.u-ty

    November 24, 2006 at 10:33 pm

    aku lupa aku boleh harapkan bantuan ultraman!! tp masa tu kononnya ultraman nak pencen.. piiirahhh

     
  10. shera

    November 25, 2006 at 5:03 pm

    opssss
    besar dugaan nak kawin nih ya?
    takut saya…

     
  11. lutfi

    November 26, 2006 at 12:03 pm

    tuty. jgn baya. serius. duit tu ko buat baju baru. sebulan lagi cukup mase. mampus pi la. bukannye ko jumpe die hari2 nak rase bersalah. nanti die dok canang2 kat kwn2 die yg ko ni camtu camni. so nasihat aku, beli kat kelantan. hehehehe.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: