RSS

im flushed

24 Nov

seronoknya shopping tabur2 duit. sampai lenguh kaki aku. kena beli sandal yg super flat la kalau gini perangai shopping aku menjadi2.

aku dah pnah ckp kan. anything related to ‘wedding’ harganya mesti mencanak2 tingginya. harga utk gubahan hantaran yg cantik at least mesti cecah rm100. ok let say, aku ada 11 dulang. rm1.1k utk gubahan shj. tak berbaloi.. itu kalau aku amik harga minimal. ada la yg 30 ringgit tu.. tp subhanallahhh. serupa aku je buat.

mengambil kata-kata makcik mulut mcm haram tu, aku mmg fussy. dan aku tak kisah utk kluarkan duit kalau brg itu benar2 cantik. jika aku kluarkan upah yg mahal, maknanya aku mengharapkan sesuatu yg bermutu. so kalau aku nak ssf buat, aku boleh. aku bukan tak ada duit tp, aku mengambil kira nilai barangan tersebut utk digunakan selepas majlis. confirm jadi bhn hiasan sampai berhabuk pastu di-tongsampah-kan.

eh makcik.. customer makcik yg buta je tak fussy. masuk lengan pun sempit. org buta pun tau sempit kalau tak nampak. ntah makcik ni ada customer ke tak. makcik makcik.. masuk jahannam la makcik tuduh saya dgn tunang saya tak ada agama. berniaga ikhlas konon.. “kita berniaga bukan cari duit dik.. cari pelanggan”.. aku ni pelanggan kau la bangang!

i ditched an interview with fl.ex-tron.ics this morning bcos i was deeply depressed last night resulting in waking up with depressed mood in the morning. pastu around 11am aku menyesal tak pegi. i know i could get a better pay there. sbb expected salary aku tinggi. and i know i could get extra allowance if they send me to their new BIG plant in ptp. sanggup tak sanggup je la travel all the way from p.gudang to ptp everyday. tak pun i’d play weekend wifey sbb aku lepak rumah parents yg lebih dekat dari nak balik rumah kitorg kat p.gudang.

spent the day with adik ayu.. shopping at ssf and later treat her with ‘flushed away’.. demm lawak la. gila cute all the characters. their unexpected actions. they sing.. the leeches are the funniest. sape yg cipta this supporting actors mmg brilliant. ayu gelak berdekah2.. pegi la tgk. aku tgk sbb happy feet lambat sgt, so beli flushed away. skali syok. hahaha best!

i’d be attending alysha and fye wedding reception in kl this weekends. so i’ll see you guys ok. kena jemput adik. kena jumpa makcik pakcik. mcm mana nak keje minggu dpn ni. balik from kl sure kena singgah kg sbb masa pegi aku rasa tak sempat nak menyinggah. arghhhh kaki ku cramped!

 
1 Comment

Posted by on November 24, 2006 in simply random

 

One response to “im flushed

  1. AishahMAK

    December 2, 2006 at 10:48 am

    I had to be in Kuala Pilah for ten days and had to miss Alysha’s wedding.

    I’ve told her but tak sempat nak tell others in the mailing list.

    Takpe, dapat atau tak kad kahwin ko, aku cuba sedaya upaya datang.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: