RSS

what a week!

10 Dec

i had a very very very busy and hectic and ridiculous week. been praised and pressed at the same time. penat gila. aku tak cukup tido sepanjang minggu ni. today i had to come to work because it was a replacement. end of year, cuti panjang. aku cuti mmg panjang la. nak kata pegi honeymoon tak jugak, tp sambung la sampai raya haji. rafsyan kata “ko jgn masuk opis. nnt aku menyampah tgk muka senyum2”

i had this nyonya-bukit-type of boss.. kiasu pun boleh kata jugak. menggelabah tak tentu pasal. asal dia gelabah je dia maki semua org. semua mmg dah sedia maklum perangai taik kucing dia ni. tp ni first time aku kena. takde soal selidik kena hentam berbakul2 dpn meeting. dah la aku buat kerja bersungguh2.. dia kata apa aku buat tu membazir. hampas betul. tp nak pulak amik report aku tu photostate 5-6 salinan bagi kat department lain. nak pulak tgk report cantik2. sedap2 je kata aku tak pandai nak urus masa.. amboi2.. yg dia balik mcm lipas kudung tepat2 pukul 5.40 tu apa? hangin betul aku. malas dah aku nak buat baik. aku mmg tak pandai mengipas.. tp cukup2 la tu nyonya oii.. nak kipas head department manager jgn la bakar org bwh. haishh.. mmg celaka la nyonya tu. geram betul aku. sampai leader aku pun tergamam si nyonya tu membebel tak tentu arah pagi2 pukul 8. the day before masa aku ‘buat kerja tak berfaedah’ tu takde pulak tegur. nasib baik la si Li Ling sabarkan aku masa tu. nak je aku baling handbook aku yg berkulit keras tu. dah abis berleter membabi buta selama sejam, nak tanya aku agi pasal kerja tak berfaedah aku tu. dia jugak nak pakai. haiiii mmg ba alif ba ya betul la ca ya nun alif ni. dia mnegumpat2 ckp bahasa dia, dia ingat aku tak paham? aku cuma tak boleh ckp je. hangin aku. aku hempas buku kat blkg, “dia ingat saya tak paham agaknya dia ckp cina tu. sudah2 la tu.. dia je la yg pandai”.. tau pulak senyap.

hari ni nak buat2 baik dgn aku. boleh belahh~

persiapan perkahwinan? ok la.. sikit2. tak de apa yg kritikal.. cuma manik aku habis and kat sekitar jb tak ada manik mcm tu. yg ada yg murah sikit. aku tak kisah, tp color tak sama. takkan aku nak pegi jauh2 beli manik sebungkus? arghhhh

aku nak tdo la. kepenatan hari ni harung kesesakan jalan raya. hujan lebat-accident (2 indicents along p.gudang highway)-buat jalan-lori byk-tambak bukit-credit card machine kat petronas sri pulai bengong.. dari opis kul 7.. sampai umah kul 9.30… utk 50km je. mcm aku nak  balik muar lak.

selamat mlm la. aku betul2 tak larat dari smlm.

esok jumpa hzlina and shasha. mana aku nak ajak breakfast ni. aku tau nak pegi mana.. tp mcm mana nak pegi hutan bandar from bandar? huaaaaaa !! Loh!! i nak pinjam JB map!!

aku tanya aj3k dia sure gelakkan aku

 
6 Comments

Posted by on December 10, 2006 in simply random

 

6 responses to “what a week!

  1. lutfi

    December 10, 2006 at 1:05 am

    bila marah tu… tarik napas… wuu saa~~~😛 sbb ca ya nun alif (atau aku panggel nun je) tu takleh nak bace jawi, ko tulis je la jawi besa2 kat atas meja ko tu kutuk2 die, sure rasa sedap hati setiap kali memandang ke arah tulisan tu. hahahaha.

    anyways lek2

     
  2. shera

    December 10, 2006 at 1:13 pm

    k.tuty, kad yg dinanti tak kunjung tiba lagi😦

     
  3. AishahMAK

    December 11, 2006 at 3:59 pm

    Sungguh indah bila dimarahi kan? -Yang pernah kena tengking di pagi hari tanpa usul periksa yang menengking-

     
  4. mooke

    December 11, 2006 at 11:07 pm

    tuty! whats good in hutan bandar la wey? yang aku tahu kat situ ada announcement peringatan kepada pasangan kekasih jangan buat benda tak senonoh.

     
  5. lutfi

    December 13, 2006 at 8:43 pm

    busy.. lagi seminggu ye cik akak ek. hehehehe😀 jgn stress2 ek. make sure aizec tu kurus dan ada six pack (dan berambut) hahahahaha. ape2 pun semoga bahgie.

     
  6. t.u-ty

    December 14, 2006 at 12:36 am

    mooke,
    kat hutan bandar utk sarapan best. kat situ ada lontong kering best.. sarapan kat situ mmg best. lunch biasa je.

    lupi,
    aku stress dgn keje skrg ni. boss aku membebel je bila time busy ni. menggelabah gaban. menyampah. kitorg dah bernanah telinga menahan.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: