RSS

the majlis

26 Dec

sejak mula cuti on 18th, aku tak baca newspaper. tak tgk news. tak buat pape la yg boleh connect aku dgn dunia luar. aku dlm dunia sendiri.. aku pelik kenapa semua org jauh sibuk msg/call aku tanya banjir tak. padahal rumah aku clear je.. terang je. gerimis kadang2.. rupanya johor banjir teruk..

i only read the newspaper after the majlis. and i realised that johor is badly affected with banjir.

alhamdulillah, everything went so well. i could say that 30% of the doorgifts had to be unpacked because they contains dodol. yg lain2 went just as planned. hujan gerimis sekejap je. friends from kl.. thanks a lot for coming walaupun jln tak berapa clear.. .. many many thanks. i received a lot of gifts, wishes and angpows. hugs and kisses.

mom said, “kawan2 mama yg tak dtg semua terlibat dgn banjir..” so i understand. tp ada la mamat sorang nihhh.. ada camera baru, kenduri aku tanak dtg. tak pe.. aku ingat.. grrrrrrr

aku hope semua org puas hati dgn makanan etc.. aishah, kau balik tak amik doorgift kan? the ‘ssp-girls’ gang sang a song – ‘khayalan’ dgn sepenuh hati. ajek and i were on the pelamin when they sing that song.. girls.. seronok gila! thanks to nini who came all the way from perlis. kau kawin nnt bg tau aku awal2.. nnt aku arrange cuti.

betul la alysha ckp.. rasa skjp sgt masa berlalu. it is so true.. masa terlalu singkat dgn masa-masa yg telah diluangkan utk persediaan. of course there were hiccups here and there.. but its ok. the majlis went so well.

betul jugak maznee ckp, “bila majlis dah selesai, you’ll miss it”..

i am so happy with my new status. with a new family, new responsibility.

photographer sgr suka dgn aku yg suka amik gambar.. dia dah upload cecepat.. tapi sikit je la.😉

poster tuty

 
14 Comments

Posted by on December 26, 2006 in simply random

 

14 responses to “the majlis

  1. AishahMAK

    December 26, 2006 at 5:45 pm

    Tuty, sorry tergesa2 balik😦 sebab ada janji dengan kawan di Singapore jugak. Supposedly nak tunggu sampai ko and Ajek habis sanding.

    Ish, rugi aku takde masa SSPians menyumbangkan suara. Had fun meeting Enol, Nini, Fatma, Alysha (whom I bumped into again in Singapore), and Haz. It was nice also to meet Nanad, Shatul, and Anim🙂.

    Nway, masa nak balik tu, cari jugak Kamilla, to no avail. Sibuk agaknya.

    Nice pics. Tunjuk lagi dan lagi…

     
  2. litium

    December 26, 2006 at 6:40 pm

    ala wehhh sori la

     
  3. lutfi

    December 26, 2006 at 7:45 pm

    berapa kali lafaz?

     
  4. lutfi

    December 26, 2006 at 7:52 pm

    btw tuty banjir kat joho mmg worst in the century as it was claimed by USAtoday newspaper. tapi tatau la. rasenye global warming teruk sgt skang ni. sumatera pun banjir jugak. semoga kat tmpt sane seme slamat. okeh

     
  5. ajek

    December 26, 2006 at 8:13 pm

    SATU kali lafaz je bangggggggggggggggggggg!!!!!!!
    tgk bulu kaki la woiii…hahaha

     
  6. fye

    December 26, 2006 at 8:38 pm

    C’mon la lutfi, org sekarang satu lafaz je. Tak main la lafaz banyak2. Heheh🙂

     
  7. Lady K

    December 26, 2006 at 9:20 pm

    sorry Aishah, aku ntah kat mana masa tu.. everywhere around the house I guess. takde tpt aku yg aku tak jejak kat rumah tuty hari tu! haha..
    Aku dah prepare your doorgift tapi rupanya ko pergi tanpa menemui aku sobsob.. nway had fun meeting the SSPians @ the reception🙂

     
  8. syu

    December 26, 2006 at 9:36 pm

    Selamat Pengantin Baru

     
  9. nana enam

    December 27, 2006 at 10:46 am

    tuty!! congrats!! ko sungguh lawa dan b’seri2.. sori sgt2 tak dpt g majlis ko.. last minit kena keje, tok fatin lak dtg dr indon, dia ada kenduri la kt seremban, farina lak g spore dan b’mcm2 lg reason.. hmm hopefully ko suke ek hadiah kitorg.. b’susah payah aku n fatin g tepi highway jumpe enol n nini tau hehe

     
  10. tuty

    December 27, 2006 at 8:34 pm

    thanks thanks..
    ajek lafaz sekali je.. alhamdulillah..😉

    syu,
    i met your cousin, tasya😉

    nana,
    aku suka sgt hadiah tu!!! thank you sgt sgt.. tak sangka org yg tak dtg bg hadiah. hadiah korang paling besar!

    sspians,
    thanks a lot..!! mwahss

    kamilla,
    thanks besar2!

    lupi,
    air still naik kat kg aku.. jln balikpasir gudang pun byk naik. syok la aku duk umah mak lagi.. ajek dah panas punggung.. hahaha

     
  11. mooke

    December 28, 2006 at 11:30 am

    wow! nampak sangat radiant dan happy. congratulations tuty and aizec!! maaf tak dapat datang tapi thank you sebab invite. aku suka baju kaler coklat kau tu especially gambar tgh makan beradab.

     
  12. afida

    December 29, 2006 at 1:31 pm

    tahniah kepada pasangan suami isteri tuty & ajek!! selamat pengantin baru. tuty u look sooo berseri2 in the pix. tahniah, perkahwinan itu satu kemenangan! sangat susah nak sampai ke tahap ni, betul tak? muahh muahhh semoga berbahagia sentiasa.

     
  13. shera

    January 2, 2007 at 5:23 pm

    k.tuty,
    sorry couldnt make it…
    byk beno halangannyaaa😦

    congratulations k.tuty and abg ajek! (perlu ke abg kat dpn tuh?)

    btw, smlm saya selongkar barang2 lama..gues wut? saya jumpa a letter from U! terus teringat sbb x g ur wedding😦

     
  14. Farina

    January 5, 2007 at 6:06 pm

    Congrats Tuty and Aizec…sori la x dpt dtg…mula2 skali plan nak gi ngan nana & fatin pastu dua2 ada hal then plan nak gi ngan nini & enol plak tapi last2 aku sendiri pun ada hal gak last minute hehe..nasib baik sempat jumpa masa kenduru alysha🙂 i love your pic yg tutup mulut ngan selendang tu…Selamat pengantin baru

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: