RSS

fatigue

02 Jan

too tired to walk or to sleep.

esok aku mula keje.. ouch! setelah setengah bulan cuti. tak tau la aku boleh bgn pagi ke tak.. tapi aku dah tak yah nak bgn pagi kul 5.45 lagi. esok aku boleh bgn kul 6.30.

aku dgn aizec dah bergilir2 sakit. penat kenduri + penat pindah rumah. selesai (hampir) kemas rumah raya haji. mlm raya aku kesedihan kat rumah sendiri. ptg sebelum raya aku dah mengalir air mata bau org sebelah amsak rendang.. mlm raya balik rumah mummy kejap sbb aj3k nak gantung langsir. aku dah separuh sedih.. kena sakat, aku terus nangis.. syahdu betul.. tak dpt balik raya.. pd hal rumah 50km je.. sbb aku tau mama nak dtg esoknya. nak tgk rumah baru kitorg. rumah.. kemas pun separuh je.

balik2 tu. sambung kmas lagi.. mop lantai lagi. mandi2 aku tdo. nak tdo sedih..hahahha sedih betul!

hari tu masa pindah2 aku flat atas katil migrain 2 hari. mkn tak lalu.. loya2 nak muntah. mula2 aku gelak2 dgn aizec.. uishhh takkan dah mengandung kut! lepas sejam aku takleh nak gerak langsung. lepas dpt 2 kali pegi klinik baru ok. lepas aku baik.. ni hari ni patutnya pegi shopping beli iron board (sbb esok nak keje).. aizec pulak pengsan dah takleh gerak. nak je pegi sendiri.. tapi kesian aizec duk rumah ni. hari tu aku sakit, dia jaga betul2.  aku ni.. kejam betul.

penangan penat kenduri  mmg tiada tolok bandingnya. aku migrain 2 hari. mama demam 3 hari. adik lelaki aku demam 3 hari sampai pucat putih muka takleh masuk pape mknn. adik kecik aku, si ayu.. beratur kat skolah sampai pengsan masa nak beli buku. tp alhamdulillah, masa raya haji semua dah ok.

i miss my mom’s hse, and everything inside that house. aizec tak homesick langsung sbb rumah dia 2 minit je dari rumah sendiri. ni pun aku access dari rumah mummy. i wont be able to update regularly as i used to. there’s no phone line, i havent meet the jiran bcos they went back to their hometown for raya..

my hometown, banjir. tp rumah tokmak air tak masuk sbb tinggi sikiiit je dari rumah org lain. halaman rumah boleh tangkap ikan lari2, tak payah dah nak mengangguk kat parit depan. air jernih bersih. tak hujan, tapi banjir.

happy new year😉

 
5 Comments

Posted by on January 2, 2007 in simply random

 

5 responses to “fatigue

  1. lutfi

    January 3, 2007 at 9:36 am

    nanti snap2 la gamba rumah tu ek.😀

     
  2. aj3k

    January 4, 2007 at 11:31 pm

    hehe….insya allah.umh masih macam genderang perang.aku masih ting tong ni sbb ptg tadi kena injection kat buntut.penangan migrain kali ni mmg puas hati!!!

     
  3. lutfi

    January 5, 2007 at 2:39 am

    camne tu. migrain tapi kene inject kat tmpt lain. hahahaha

     
  4. alysha

    January 5, 2007 at 12:00 pm

    Any housewarming Tuty?

     
  5. aj3k

    January 5, 2007 at 7:04 pm

    housewarming blum lagi..mungkin minggu depan kut.meh la dtg beramai2!!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: