RSS

debu debu blog

25 Jan

aduhaiiiiiiii.. berdebu sungguh.. *sneeze*

jap bg 5 minit aku kemas jap..
.
.
.
.
.
.
ok..

how’s life as a wife? life mcm biasa, bgn pagi pergi kerja.. balik penat. hahaha tapi dulu balik penat, aku tukar baju.. buat apa patut terus tumbang kat katil. ye la dulu drive jauh.. at least sejam perjalanan kalau tak jem.😉 skrg alaa 4 minit je. kalau jln clear boleh pitas kereta berluma kat litar pasir gudang.😉 hahah..

life is easier after married. simpler. nicer. happier. contented. rasa secure, rasa safe. dulu aku malas sgt buat kerja2 rumah, tp buat jugak la kalau tak nak cair taik telinga kang mak aku membebel. skrg, ringan je tgn. aku masak hampir tiap hari kecuali hari ada pasar malam or aku penat sgt balik kerja.

susah sgt nak access internet. bukan kat rumah mertua takde access, tp aku malas nak access sbb lembab sgt sana sini. ni kat umah aku, mama takde. jadi dia takde la bising pasal aku tak layan suami. ahhaha weii aku asik kena marah je tau pasal tak layan suami. dah tu, kawan lama sgt. masing2 independent sgt. aizec tu takyah ditanya lapar ke tidak, dia terus pegi dapur. tak lapar pun dia baham jugak.

demn.. we’ve gained a lot of kilos walaupun baru sebulan. jgn cerita la lepas setahun camne.

i miss my room tremendously. i miss adik, i miss mama. whoever i miss, the only person hug-able is my husband. he had to bear that from time to time especially high monsoon time when the load is at the heaviest (at work).

i miss discussing (quarelling) with mama. teaching (forcing) adik to do math. advice (ordering) fathin to clean the house.

ye la, nak capai sesuatu kena lepaskan yg lagi satu.

housewarming? insyaAllah. tunggu ‘ideas for life’ tak busy perah idea staff.

17th feb nnt reception kat rumah aizec. i love wearing lovely dresses again! looking good all day. owhh yes.

 
10 Comments

Posted by on January 25, 2007 in simply random

 

10 responses to “debu debu blog

  1. litium

    January 25, 2007 at 8:46 pm

    tuty, nice to hear from you again. 17th feb. again, i can’t make it for your reception. sorry

     
  2. t.u-ty

    January 25, 2007 at 10:24 pm

    watchaaaaaaaaa!!

     
  3. yatt

    January 26, 2007 at 8:43 am

    kak tuty, ada gmail acc tak? so that i can invite u..

     
  4. Lady K

    January 28, 2007 at 5:57 pm

    aku nak tgk that kilos :p
    pics takde ke? boleh la suh adiman buat “2t & iz.. b4 and after married” hehehe

     
  5. arina

    January 30, 2007 at 10:49 am

    tuty! dapat tak invitation card? i sent it last week kat rumah parent hang. datang tau nanti. 3/2 kat kg melayu majidee. n tuty, aku pun slalu kena marah sbb tak layan suami.😦

     
  6. kokek

    January 30, 2007 at 7:06 pm

    jelesnye dengar cerita rumahtangga cik tuty ;p

     
  7. my.strawberry

    January 31, 2007 at 5:03 pm

    Aku chèck blog guna wap/gprs technology. Hahaha
    Yatt, ada. flower.seem@gmail.
    Arina,
    Aku blum balik rumah lg. Ada kut. Nnt aku check. Raya cina dtg jb tau.
    Hanim, jeles? Aman!
    Kamilla, yikes! Geli aku baca komen kau. Hahaha

     
  8. aj3k

    January 31, 2007 at 11:29 pm

    pembetulan pada email puan tuty :
    flower.seed@gmail.com

     
  9. yatt

    February 2, 2007 at 9:17 am

    ok thanks..hahaha, patutlaa nampak pelik..

     
  10. shera

    February 6, 2007 at 6:27 pm

    welcome back k.tuty!!
    cik aizec org jb jugak eh?
    alaa…xpuas tgk gambar kat fotopages tuh..sket laa…
    ke dah letak lagi?
    btw, you are VERY RIGHT..to get something you have to lepaskan something..kalo tak..tamak namenye🙂
    i’m happy for u

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: