RSS

i am not a diciplinarian

18 Jun

who frequently read my blog entries would easily find me as a pemalas. yes. i dislike to go for work even i need that salary payment at the end of the month. eventhough the ‘malas pergi kerja’ syndrom has been improved since the april (sbb workload tak byk, blum busy period), but i am home today. i’ll have my checkup this evening. alasan la konon. blah!

hahaha farina suh aku buh gambar aku pakai baju maternity. udah2 la tu. tak payah la. aku baru perasan, aku bukannya tak suka pregnant. aku tak suka tgk muka aku tembam, walaupun aku tau aku tembam sbb ada isi. so sebenarnya aku tak kisah tembam as long as aku tak tgk gambar. tgk cermin masih ok. my husband would laugh everytime i pointed to another preggie mom, “tgk tu, dia pregnant jugak, perut dia besar jugak. kenapa dia tak gebu mcm saya?”..

ahh.. i dont care lah i gebu or not. ptg ni sure nurse check aku terkejut dah berat sgt nih. last month 54, this month 57.. itu kalau nasi serai rumah nanad tak meninggalkan kesan kat lemak2 tertinggal ni. boleh jadi hari ni 58. imagine je la nnt dah cukup bulan mcm mana. ha ha ha dah la masa tu raya, mkn ketupat yahuuuu!! gemuk sayu la aku nak shed down.😛

wah wah wah dah ada connection kat rumah ni aku mcm org gila bayar bill credit cards. leceh betul nak pergi bank walaupun cuma nak singgah ke cash deposit. ada sekali kat public bnk p.gdg ni, ada sekali aku beratur 20 minit walaupun dpn aku cuma ada 2 org lelaki. pastu pakcik dpn aku mmg dah hangin sangat2.. dia kata dia dah tunggu lebih 30 minit. apek kat cash dep machne tu masukkan entah 50ribu gaknya. sekali masuk maximum 99keping je, itu pun tak semua note dia tegak/tak kelepet, nak kena kira balik. abis tu kalau nak masuk 50ribu, berapa kali nak buat masukkan, nak kira lagi, betulkan duit lagi. perghhh.. last2 aku dgn ajek pegi minum dulu. buang masa gila. mcm la tak bole consider kitorg yg nak bayar berapa sen je ni.

megasale dah start.. tp jusco hari-hari sale. nak start beli barang utk baby dah. aku pening kepala kenapa bulan ni aku punya duit tak sejimat bulan lepas. hahah adakah sbnrnya bulan lepas aku lupa bayar bil? hahahha..

dah lah. ni dah alang2 kat rumah, takkn nak malas2 jugak. nak prepare dessert utk dinner nnt. nnt ptg dah sejuk baru best. nyumm

 
1 Comment

Posted by on June 18, 2007 in Uncategorized

 

One response to “i am not a diciplinarian

  1. aj3k

    June 18, 2007 at 9:49 pm

    kepada semua peminat2 aj3k, anda boleh melayari di blog saya : http://aj3k.wordpress.com/
    Dengan kata lain, aj3k sudah kembali!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: