RSS

24 Jun

oh tadi baru sempat tgk konsert 3 diva sambil tunggu peti sejuk di-defrost. ish peti sejuk nih.. bau hanyir ikan dah aku ni. blik air pun sama.. few items kena dump terus. ohh sbnrnya mmg tunggu time utk buang. biasa la, kalau blum busuk tak buang. walaupun sbnrnya dah takkde hati nk mkn.

biasa la peti sejuk 1 pintu. tak cukup intelligent mcm peti sejuk rumah mama and mummy ada 3 pintu. oleh itu, saya sarankan kepada kalian yg akan/baru membina rumah tangga, belilah peti sejuk sekurang2nya 2 pintu. sbnrnya tkde masalah dgn 1 pintu ni, tp 2 hari lepas sama ada aku atau ajek yg tak rapat tutup pintu peti sejuk.. sedar2 dah separuh cair. tp aku buat tak tau je la. pagi tadi nak masak, dah ada stalagmite/stalagtite/whatever kat pintu freezer. wah wahhh.. ni nak kluarkan ayam pun dah mcm masuk gua dlm cerita ice age. ada la gaknya udang dah jadi fosil.

kenapa aku tak buat siang td? sbb siang tadi kitorg shopping. mula2 masa nak kluar rumah, antara yg kena beli ialah, 1) hadiah kawin kawan aizec. 2) sepasang baju mengandung 3) sepasang baju baby..

yg dpt.. hadiah and berpasang2 baju aku. baju baby next time. hahaha..

i am planning to breastfeed the baby with expressed milk after the confinement and now tgh cari breast pump yg sesuai. tadi jumpa kat metrojaya and the price is rm240 for avent isis brand. tgk kat ebay baru rm190. kalau beli tollyjoy battery operated baru rm100.. cuma tak tau apa pros and cons nya. so anyone yg ada idea tlg la ye.  aku pun tak sure whether babysitter nnt boleh accept tak the idea of frozen milk yg dia kena thaw and warm before feed the baby.

huarghh ngantuknya aku yg berbau ikan nih

 
Leave a comment

Posted by on June 24, 2007 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: