RSS

8 hari tanpa ponteng!

20 Sep

Alhamdulillah lepas dah 8 hari ramadhan, aku dpt puasa syukur.  tapi aku tak tahu sama ada puasa atau budak dlm perut yg dah besar ni.. yg menyebabkan dia menendang suka hati dia je. takkan aku nak marah kan. tp agak tidak menyelesakan bila kat ofis  tgh ckp dgn boss tetiba aku terpaksa mengusap2 bonjolan siku yg terkeluar dr perut i. ouch!!

audit kitorg dah lepassssssss.. yeayyy boleh raya dgn suka suka. aku tak pernah nampak the whole company sgt bersatu utk jaga nama baik kilang tu. R&D dept yg selalu bertegang leher dgn QA, boleh bantu membantu antara satu sama lain. it was the only time ppl would mengeluh bila pukul 5.30, “alamak!! dah nak balik”.. selalu, 5.15 dah siap dah pegang beg sambil pegang pen sebelah tgn. hhaha.. the japs auditors were very very very super strict. i never knew that they would dismantle the product to see each of the components used were  right.

i’ll do some shopping for raya this weekend insyaAllah. hopefully that i won’t step into the labor room before raya. klau tak, pakai kain batik je la time raya nnt while watching my cousins playing firecrackers and eating ketupat lemang. skrg dah week 34.. antara week 36-40, aku boleh bersalin bila2 je. heh..

 
5 Comments

Posted by on September 20, 2007 in simply random

 

5 responses to “8 hari tanpa ponteng!

  1. afida

    September 21, 2007 at 3:38 pm

    hye tuty! selamat berpuasa ye🙂
    sempena baby comel yg bakal keluar tak lama
    lagi, u might want to check out this website :
    http://www.rockabebe.com the clothes are nice and
    affordable.

     
  2. nisa

    September 21, 2007 at 6:46 pm

    audit mmg sgt tidak disukai oleh kami di kilang seberang sini😦
    jap auditors kami lagi dahsyat…siap guling2 atas lantai…kalo baju dorang kotor, confirm dpt NG
    gila tak?

    take care bakal ibu😉

     
  3. t.u-ty

    September 22, 2007 at 6:54 am

    fida.. selamat berpuasa! thx..😉

    nisa, do all jap company use ‘NG’? hahaha dasyatnyaaaaaaaaaa auditors korang!!!!!!!! tp diorg mmg gila pun part2 audit nih. merepek pun ada kdg2. mcm tak masuk akal.

     
  4. shera

    September 24, 2007 at 2:37 pm

    ape itu NG?
    ahahaha..seb baik aku bukan auditor..kalo tak terasa sungguh kena ketuk..hehehe =)

     
  5. aj3k

    September 24, 2007 at 5:36 pm

    NG=No Good

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: