RSS

owhh i love my sepah-sepah house!

27 Sep

alhamdulillah.. sampai rumah. smlm dgn hari ni aku duk hospital. bleeding on the tuesday nite. banyak.. sampai menitik2.. nasib baik baru lepas checkup, nak balik dlm lift terus berdarah. aku panic mcm nak nangis. nasib baik doctor belum balik sbb ada org nak deliver baby. so lepas da settlekan the newborn, dia tgk aku. dia pun pelik sbb tadi dia check tak ada pape.

he expected that i would deliver a premature baby since the ‘jln’ dah bukak for 1 finer, approximately 1.5-2.0 cm. but he’s trying to delay the delivery sbb nak bg chance ubat utk matngkan paru2 bby tu bertindak. dude.. 4times ken inject kat punggung serious tak best. lenguh je. and i slept all the time. mlm tu  dgn smlm, contraction every 10mins, mlm smlm dia buat VE and he said jln masih tak berubah mcm the dah before, tp baby dah makin msuk ke dalam.. he said, “you are very lucky! surprisingly”.. leganya mcm tu. so ada chance utk tunggu dlm 2 minggu lagi supaya aku tak deliver premature baby. phew~ alhamdulillah.. tapi aku kena pegi hospital every 3 days la.

aku dpt MC 2 minggu. pastu naik keje 2 minggu pastu sambung cuti bersalin lagi, kalau tak bersalin awal la. i hope the baby could hang in there or another 2 weeks.

selamat berpuasa korang.. aku dah ponteng 4 hari!

 
4 Comments

Posted by on September 27, 2007 in simply random

 

4 responses to “owhh i love my sepah-sepah house!

  1. aishahmak

    September 27, 2007 at 10:19 pm

    Tuty, take care. Your baby is very intelligent… bagi Mama rehat dari kerja dua minggu😉 Seriously though, I pray that you’ll go through an easy labour.

     
  2. mooke

    September 28, 2007 at 4:26 am

    tuty, have a good rest..2 more weeks!

     
  3. litium

    September 29, 2007 at 2:37 am

    take care tuty. semoga semuanya selamat🙂

     
  4. Lady K

    September 29, 2007 at 11:45 am

    relax bebyk ok!
    smoga sume slamat amin!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: