RSS

hidung kembang setaman

03 Oct

princecss fiona adalah igauan buruk sblm mengandung. nak tak nak, kaki aku dah kembang mcm princeess fiona the ogre dlm filem shrek. heh bkn kaki je, sejak minggu lepas perkembangan hidung aku makin rancak dan.. wow! ianya mekar seperti bunga kembang di pagi hari.

aku ambil kesempatan mama cuti utk siapkan assignment dia before masuk kuliah minggu depan, dgn melepak di rumah mama. sekurang-kurangnya aku ada kawan kat rumah bila aizec pergi kerja, ada adik main piano mlm2, ada geng nak bertekak tgk tv (sbb aku masih ada kuasa, kalau kat rumah sendiri aku akur dgn perintah suami! hahahahah), ada aircond yg dingin. hahahha entah bila kitorg nak install aircond. sungguh aku tak tahan. tak tau la nnt lepas ada baby dah tak panas sgt kut mcm skrg.

kat rumah mama, selera mkn aku banyak la pulak. siap boleh request nak mkn apa. smlm mama masakkan ikan patin masak lemak cili padi dgn tempoyak. aizec loya2 tekak mcm org mengandung 2 bulan. hah, manusia pelik je tak mkn tempoyak.๐Ÿ˜›

aku teka aku bersalin seminggu lepas raya.. aku harapkan begitu la. jgn mlm raya sudah. hari raya tu la aku cukup 37 minggu, seperti yg disebut2 oleh tuan doktor, “kalau boleh biarlah bersalin lepas week 37”.. i hope too sir, but i hope it’ll reach 38. i want to taste ketupat made by my tokmak., or at least by my mom, ketupat palas that cik man will bring back from segamat and lemang which will imported from perak by my pak lang.

smlm jalan2 kat tmn u lepas singgah pasar ramadhan, lalu dkt area jln kebangsaan.. rumah sewa nini, ibah, enol, ina besar, ina kecik, gee. was tht 3 yrs ago? dulu pergi pasar ramadhan dgn lini, shatul, fiza, helen.. helen dah ada anak, aku dah nak bersalin, fiza punya kenduri lepas raya, 3 thn dah cukup utk buat kita semua dah lain2 status.ย  smlm pergi pasar ramdhan kena pegang tgn, jln slow2… sampai rumah mama buat muka tak bersalah sbb pergi pasar ramadhan. hahahha

husband just called to inform me he’ll be home at 1am.๐Ÿ™‚

 
8 Comments

Posted by on October 3, 2007 in simply random

 

8 responses to “hidung kembang setaman

  1. Lady K

    October 4, 2007 at 6:54 am

    aku mungkin berada dlm kategori….. manusia pelik! hihihihi..
    slps 3 thn aku still sama je๐Ÿ˜›

     
  2. aishahmak

    October 4, 2007 at 8:48 am

    Ikan patin masak tempoyak sedap tau Kamilla.
    Aku ingat lagi Asalama trick ko makan lidah
    lembu sampai ko muntah balik lepas tu.

    Tuty, sekarang ni kalau tak install aircond
    dalam rumah, memang agak panas. Aku pun belum
    pasang lagi. Tunggu benda penting lain dah
    beli, baru pasang aircond.

    Nanti kalau tak sibuk buat ketupat dan lontong,
    bolehlah e-mail gambar first year๐Ÿ˜€

     
  3. t.u-ty

    October 5, 2007 at 2:04 pm

    sedap gilaaaaaa ikan patin masak tempoyak. lagi2 kalau tempoyak dia pekat2. hahahha
    mak aku suka aku balik rumah sbb aku bg dia idea nak masak apa.
    mknn ramai2 seronok la aku bg idea mkn apa. duduk berdua dgn aizec pun aku bingung nak mkn.
    mi hailam smlm mak aku buat, aku mcm tak nak pergi kedai mkn cari mi hailam lagi.
    she’s the best.

     
  4. fiza

    October 6, 2007 at 10:48 pm

    2t, mesti ko x dapat dtg kenduri aku eh…yang elain yang x pregnant n lom nak bersalin tuh jemputla g kenduri aku 20hb nih..hehehe..
    bila baca cter ko pregnant nih, aku jadik takut

     
  5. t.u-ty

    October 7, 2007 at 1:43 pm

    laahh.. jgn la takut fiza. pregnant ni seronok. you’ll take care of your body, health and mind sbb nak jaga baby dlm perut. mmg rasa happyyyy je. risau tu kadang2 ada la. tu pun risaukan baby. tak leh nak describe mcm mana rasa masa preganant ni.

    lagi satu.. yg seronok sgt ni dpt extra attention.๐Ÿ˜›

    fiza, sorry tak dpt dtg kenduri kau. aku tak balik kg pun. duk pasir gudang je. mak aku pun tak beraya lama kat kg sbb aku kat sini. seb baik rumah in-laws dkt sini je. hehehe

     
  6. yana

    October 7, 2007 at 5:11 pm

    Don’t worry Tuty, the kembang setaman sindrom akan end lepas bersalin BUT kena exercise tp kalo fully bfeed lagi best, kurus sendiri secara semula jadi!

     
  7. Lady K

    October 7, 2007 at 5:37 pm

    aishah,
    AKU SANGAT INGAT WAKTU ITU! ahahahaha.. gilalah.. mmg hebat lakonan semua time tu. syabbas inspektor sahab!!

    tuty, ingat tak dulu kau masak ikan patin masa kita g picnic dulu2 tu? aku ingat ikan patin tapi aku tak sure masak apa tapi sedap! hehehe

     
  8. t.u-ty

    October 8, 2007 at 10:09 pm

    yana: ahaha kembang setaman sindrom mmg akan end tidak lama lagi.. wheee!~~

    kamilla: ye la itu ikan patin masak tempoyak la tu!! aku ingat time tu kita ramai2 pegi picnic kat gunung pulai sblm akhir thn tu ditutup sbb hujan lebat teruk tu. hehehhe aku ingat aku masak, pastu org lain bawak nasi. kita mkn tu je.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: