RSS

09 Oct

dalam sibuk2 org beriya dah nak cuti raya, aku esok dah kena pergi kerja sbb MC dah abis. 2 hari sblm start cuti raya. sangat2 tak best ok.

semalam berakhir episod bedrest aku bila doktor cakap pada kami, “you are safe now!” maka suamiku yg baik hati dan sangat sabar itu telah membawaku shopping baju raya. tapi tudung belum ada. ada tak jual tudung online? pastu boleh make sure sampai rumah aku before raya? hehe

aku baru cuci kasut anti-statik aku yg mmg tak pernah dicuci pun. sungguh kotor, aku rasa mcm nak cabar org2 vanish power O2 utk cuci kasut tu. kalau tak kering hari ni pun takpe, esok lusa aku tak akan masuk production pun. aku cuci kasut sbb aku rasa segan dgn lelaki lelaki yg ada isteri yg basuhkan kasut diorg. apa nih. isteri2 mereka tu sgt rajin? maka utk tidak menampakkan bahawa aku seorang yg malas, aku kena la cuci kasut aku.

aku baru lepas mop lantai, aku online, husband call.

mana aku tau dia kat rumah mummy? maka aku dgn ikhlasnya menjawab soalan,
dah mandi belum?”
belum,baru lepas mop lantai
mom lantai?” suara ajek dgn kuat.

pastu aku dgr suara mummy kat blkg, “YA ALLAHH~!” juga kuat bunyinya..

“siap la awak kena marah dgn mummy,” kata ajek.
“dah tau mummy kat blkg tak boleh ckp kuat lagi?” aku gelak sambil menggaru kepala yg tak gatal.. “mati aku kalau jumpa mummy hari ni,” kata ku dlm hati.

hahhha.. ok la.. mandi mandi. aku baru nak sambung mop kat atas. abih tu, sian kat husband i. takkan aku nak suruh dia manjang. ada tak org nak amik upah bersihkan rumah aku.. tp kena thn la aku membebel. pulangan lumayan menanti anda.

 
2 Comments

Posted by on October 9, 2007 in simply random

 

2 responses to “

  1. aishahmak

    October 9, 2007 at 2:44 pm

    Aku harap baldi yang diheret untuk mengemop tu
    ada roda.

     
  2. shera

    October 10, 2007 at 6:23 pm

    saya sudi kemas rumah satu..tp bayaran mesti mcm bayar maid gred 1 ya? =)

    selamat hari raya k.tuty!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: