RSS

Adam dah balik!

29 Oct

“Tahap dia hari ni 12.8. Nak balik?”
“Boleh balik ke doktor?”
“Nnt lagi 2 hari jumpa saya semula, boleh?”

*senyum*

Habis aku tanya semua yg aku fikir boleh memudaratkan Adam. Aku suspect ‘param’ yg aku sapu kat kulit lepas mandi tu. entah la rempah apa, tp semua org pakai masa dlm pantang. Doktor kata, ada kemungkinan walaupun Adam tak ada G6PD defficiency, tapi mungkin ada enzim/co-enzim yang kita as human being belum tahu kurang/lebihnya. Kalau boleh dielakkan, elakkan jika tak memudaratkan.

Aku buat apa sahaja, tak kisah la kalau badan aku tak secantik dulu asalkan Adam sihat.

Pasal susu kambing, walaupn aku didesak utk beri Adam susu kambing, tp aku berkeras tak mahu. Ada study tentang susu kambing jika diberikan terus kepada bayi akan mengakibatkan liver failure. I wont let that happen to my baby. Dah seminggu aku peram hati sendiri. Pekakkan telinga, tahan air mata bila dipaksa.

Aku dah serik!! I will only eat modern medication prescribed by doctor! Cakaplah aku degil, aku dah tak mahu lagi.

 
7 Comments

Posted by on October 29, 2007 in simply random

 

7 responses to “Adam dah balik!

  1. KNizam

    October 29, 2007 at 9:47 pm

    seb baik dah sihat🙂

     
  2. lutfi

    October 30, 2007 at 7:45 am

    1. Doa
    2. Air zamzam
    3. Selawat
    4. La haula wala quwwata illa billah

     
  3. Karim

    October 30, 2007 at 4:51 pm

    hoyeah! Y(^.^)Y

     
  4. Lady K

    October 30, 2007 at 5:08 pm

    Alhamdulillah! Syukur dah sihat🙂

     
  5. mooke

    October 31, 2007 at 5:17 am

    I will only eat modern medication prescribed by doctor! <<< hi tuty, did u take alternative medicine during ur pregnancy? care to share?

     
  6. shera

    October 31, 2007 at 12:47 pm

    saya nak tgk mummy tuty…
    mane gmbr emak and ayah nye?

     
  7. d

    November 3, 2007 at 5:12 pm

    lah,baru tau adam dh selamat lahir…tahniah..
    walcome ke dunia baru utk adam n both parents..
    semoga semuanya ok2 saja…

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: