RSS

masuk hospital.. 3 kali!

23 Nov

aku rasa ni dah jadi blog jaundis Adam.

Adam masuk semula ke wad utk phototherapy. Pagi smlm TSB dia 18.5, kitorg pergi ke Puteri Specialist sbb paed yg asal kat sini pergi haji.  Sampai sana paed pun buat procedure yg sama, amik darah sampai sedih2 anak aku.. tersedu2 menangis. Sampai mlm dia mcm merajuk2. Kat situ doktor buat jugak ultrasound kat liver utk detect any structure abnormalities.

Alhamdulillah.. walaupun kena tunggu lama utk result, kami lega dgn keputusan tu. Liver, blood, liever enzyme etc semua ok. tkde bengkak takde sumbat2.. tp TSB dah naik ke 22.. sekejap je. Doktor suh buat phototherapy tapi kitorg mintak buat kat sini je sbb senang nak dtg tgk.

Pagi ni Adam mcm tauje dia kena tdo hospital for a few days. Today ada paed yg ganti paed asal yg gi haji tu,hari ni dgn esok. Kitorg jumpa la dia tadi discuss lagi. Bayangkan la utk Adam ni je refer ke 3 specialist.

possibility utk breastmilk jaundice masih ada sbb adam baru sebulan lebih. walaupun Dr Marina nd Dr Kok takde comment pape pasal breastfeeding, but this dooctor advised me to stop breastfeeding temporarily sampai jaundice dia hilang betul. maybe sampai adam 2-3 bulan. possibility utk punca jaundice yg lebih rare pun ada jugak, tp harap dijauhkan. byk lagi yg kena investigate kalau nk tau punca jaundice dia ni.

frankly speaking aku sedih walaupun aku setuju. i had to keep milk production within tht period which is very sakit. takpe la, for his sake. “exclusive breastfeeding” is no more..  *sad* hopefully by doing this, he’ll recover from jaundice. i hate bilirubin!!!!!!!

mlm ni kitorg tdo peluk bantal adam.. kali ni aku rasa sedih, sbb adam dah pandai react to our voices.

bosannya adam takde.

 
12 Comments

Posted by on November 23, 2007 in simply random

 

12 responses to “masuk hospital.. 3 kali!

  1. shera

    November 23, 2007 at 1:29 pm

    k.tuty, stay strong ya! Doa ibu paling makbul. Now u got the power of prayers..do it.

     
  2. litium

    November 23, 2007 at 3:53 pm

    kami doakan adam sihat!

     
  3. d

    November 23, 2007 at 5:34 pm

    sesama kita berdoa agar adam sihat n ceria kembali kepangkuan mama n ddy secepat mungkin… tuty mesti kuat! xsabar nk tgk blog tuty tulis pasal adam yg bgn setiap pagi yang sihat n ceria… god bless u all…

     
  4. aj3k

    November 23, 2007 at 7:04 pm

    thanks guys!
    kami berharap adam sembuh secepat mungkin.
    dan kami akan mengajar adam supaya kenal suma uncle2 n aunty2 yang selalu mendoakan dia.🙂

     
  5. maoi

    November 24, 2007 at 12:18 am

    aku tak kenal tuty.. aku kenal aj3k.. tu pun tak kenal sgt.. tp yg penting.. korang byk byk sabar.. dugaan tuhan ni.. ada hikmah di sebalik nya.. aku doakan adam sihat..🙂

     
  6. tuty

    November 24, 2007 at 3:22 pm

    maoi:ko tak kenal aku sangat sbb ko malu2.chaitttttt.ini suma capao punya pasal.

     
  7. aj3k

    November 24, 2007 at 3:23 pm

    alamak…nama tuty plak.

     
  8. maoi

    November 24, 2007 at 6:54 pm

    aj3k : hhaha.. terkejut aku tgk tuty komen.. puas gak aku pk ape kaitan capao?? rupa-rupanya ko.. haha

     
  9. aj3k

    November 24, 2007 at 9:00 pm

    maoi:bongok!

     
  10. auntie (or kakak?) haz (he he)

    November 24, 2007 at 11:02 pm

    Dear baby Adam,

    Lotsa hugs & kisses from your far-away aunty hazzy. Pls grow strong and healthy and tell your mommy not to worry… ohkay? Can’t wait to see you! Cry as loud as you can if you r in KL. i’ll rushh over wherever you are so tht i can cubit your comel cheeks. Bye!

    **

    p/s: tuty.. aku baru balik visit AL. remember her? my housemate in subang? Nama anak dia pun Adam jugak! =)

     
  11. mami Hafiy

    November 25, 2007 at 12:03 pm

    hi mama Adam,

    hopefully u’re gonna continue BF adam sooner🙂

    adam’s so cute! get well soon yar!

     
  12. lovelyummi

    November 26, 2007 at 4:13 pm

    Semoga Adam cepat sembuh.. Aminn

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: