RSS

selamat 44 hari adam zufar zakwan!

01 Dec

waaa dah 44 hari dah.. kira aku pun dah ‘abis pantang’.. ajek gelak bila aku ckp aku ‘dah abis’ pantang masa hari ke-40 hri tu. tp ye lahh.. kalau sambung 44 hari pun, aku bukannya pantang mana pun. pantang2 pun anak aku kuning jugak. aku nak mkn sambal belacan esok! 😛

aku dah almost give up dgn BF.. sbb telinga aku dah berdengung dgn nasihat2 sekeliling aku pasal bg air masak. aku iya kan aje. dari gaduh dan tekanan perasaan. betul, kalau tak cukup support utk exclusive, akan jadi perkara sensitif sgt. apa lagi dgn keadaan adam yg kuning sepanjang 44 hari ni.. minus hari pertama dia. so dia kuning 43 hari. what’s wrong with my BM, tak tahu!

takpe, aku tak exclusive sementara adam kuning. aku ni degil, kan? aku degil nak exclusive. mak mentua aku kata, org yg tdo mata tak rapat, org tu degil. aku degil! adam pun akan jadi degil. good luck la daddy!

waa adam dah tak sembelit. setelah kitorg bingung 2 hari adam tak berak, aku continue BF.. dah tak campur formula. pun tak selesai jugak masalah tu. ptg tu jugak, kami bwk adam ke klinik, lalu doktor iwan telah mencucuk buntut adam dgn selamba. dan serta-merta dgn cool adam telah berak berjaya sekali! hoyeah.. kami senyum gembira dan mama adam masak dgn sedap sekali mlm itu kerana hati senang. haha

kalau ada magic, esok ada putih! org kata lepas pantang, yg sakit2 ni semuaa hilang. insyaAllah.. aminkan je la.

minggu dpn ada kenduri kat kg. nak cukur jambul. aku hope dia dah habis kuning. aku janji dgn adam, kalau dia baik je kuning aku belikan baju baru yg cantik! baju dia semua baru dan cantik2. hari ni dia menggayakan jenama GAP yg dibelikan oleh uncle fairuz dan auntie annur, yg juga mempunyai baby bernama Adam.

pendek kata, dalam rumah kami, adam paling kaya dan bergaya. tatkala daddy dan mamanya memakai t-shirt kembang kolar, dia ada baju yg harganya boleh beli 3 baju kami. ohh bil hospital adam juga boleh buat beli pinggan mangkuk baru beberapa set. oh adam, semoga adam akan menyenangkan hati mama dan daddy nnt.

aku tak kisah anak aku jadi apa. biar la yg stabil dan halal. tp kalau boleh, tak payah la jadi engineer, aku rasa engineer tak cool. hahahhaha

adam jumpa doktor lagi nnt hari isnin. aku harap result dia akan buat kami lega.

 
9 Comments

Posted by on December 1, 2007 in simply random

 

9 responses to “selamat 44 hari adam zufar zakwan!

  1. litium

    December 1, 2007 at 3:01 pm

    tp kalau boleh, tak payah la jadi engineer, aku rasa engineer tak cool

    adam join uncle jadi nelayan! Yosh~~

     
  2. aj3k

    December 1, 2007 at 8:50 pm

    karim:kehkehkehkeh.bang wa bersyukur lu selamat.baik2 bwk moto ye.
    hadiah adam mana???kehkehkeh

     
  3. litium

    December 1, 2007 at 9:49 pm

    hadiah kepada adam yang paling bermakna adalah doa yang tulus dari uncle karim. hahah

     
  4. Lady K

    December 2, 2007 at 10:23 am

    stuju incik karim! haha
    klu aku blik jb mesti aku dpt pegi kenduri ptg jambul kan? aku tak dpt balik! huwa~

     
  5. tuty

    December 2, 2007 at 11:07 am

    bkn kat jb pun kenduri tu. kat muar. makcik aku (mak lang) pun baru lepas bersalin. so ni adam cukur jambul dgn ‘pakcik’ dia.. hahahhahha

     
  6. nannoor

    December 2, 2007 at 10:50 pm

    adam jadik la pilot, leh ngorat stewardess yg hot. hehe

     
  7. hazlina

    December 2, 2007 at 11:18 pm

    Pakaikan baju aku beli tu cepat2. Sbb baju tu kecik, (0-3 months kan?) pastu letak gambar nak tengok baby adam. heheh.

    Minggu depan nak gi bandung. Ppl say kids punya baju branded gila banyak (& murah)! Nak pesan? Aunty haz suka shopping baju kids. :p

     
  8. t.u-ty

    December 3, 2007 at 1:03 pm

    hhahha.. jadi pilot beh gak. nnt aku yg pesan beli brg dia gi mana2😛

    haz, baju kau masih boleh pakai. tp sbb aku nak cari pants. nnt aku pesan la kat auntie2 dia yg gi shopping belikan pants so nnt boleh pakai sepasang. haaa aku mmg sukaaaaaaa gila baju tu.🙂 boleh gak mintak kau belikan baju kat bandung.. beli yg 3-6mth.. thn lama sket. skrg baju lawa pun buat tdo je kat rumah. haha aku tak pandai nak bwk jln lagi. nnt la dah 3 bulan baru jalan2 kut..

    baju baby kiut2 kan?

     
  9. ajek

    December 3, 2007 at 1:03 pm

    aunty haz:baju daddy adam ada x???hehe.
    jgn risau, suma baju yg aunty2 n uncle2 bagi, akan disemadikan di dalam set kamera kecil ku.tunggu disbbkan proses editing yang lama.nak adjust kaler kuning yg byk sgt kat muka.hahhahahaha

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: