RSS

Jalan-jalan pergi specialist

03 Dec

Adam mandi paling awal antara kami. semangat betul. pagi2 dia bgn amik towel, ckp kat daddy, ” daddy, on-kan heater pls. Adam dah lambat ni. Kejap lagi nnt jem nak pegi hospital!”

kami terpaksa bgn menggagahi diri kerana Adam siap awal.

sampai hospital, dgn selamba Adam duduk silang kaki tunggu namanya dipanggil.

“Adam Zufar Zakwan,” panggil misi baju biru.

Adm bgn dan tarik beg yg terisi botol susu dan diapers.
“daddy, mama.. dah cpt tu doktor dah panggil”

Doktor tanya mama dgn daddy, “nak injek hari ni?” selepas doktor bercerita tentang result liver function test yg tak sampai2 lagi. Muka Adam terus berubah berkerut2.. keputusan sudah berada di pihak berwajib, dia tak ada hak campur tgn.

Doktor bgn, bukak seluar adam tanpa rela. ketuk2 perut.. adam rilek lagi tp menggigil kerana aircon bilik doktor sejuk. doktor check skali adam yg masih menguning..

“laa ketuk perut dgn goyang2 kaki je ke? ingat apa je.. wa cool jek~!”

zass 2 jab hari ni. Adam terus hilang macho. siap kencing2 dlm diapers. mama dan daddy ketawa HA HA HA HA..

“i bg ubat demam, in case dia demam ya. Dgn ubat utk kurangkan kuning dia, if his jaundice is bcos of breastfeeding”, pesan doktor pada mama.

1 PCM and 1 botol lagi phenobarbitone 10mg.

**

Adam baru lepas minum ubat. Kat botol tu tulis “CAUTION: This medicine may cause drowsiness. If affected, do not drive or operate machinery. AVOID ALCOHOL”

Aku dah simpan kunci kete.

nota tambahan:
ada research yg menarik utk dibaca buat BF mothers.

 
5 Comments

Posted by on December 3, 2007 in simply random

 

5 responses to “Jalan-jalan pergi specialist

  1. nannoor

    December 3, 2007 at 4:04 pm

    wah org 1st!! hhheee
    slalu baca entry rasa simpati/kesian, kali ni rasa lawak la plak.. okey jgak u buat cerita camni.. penghibur pd hari isnin.hheeheee

     
  2. aj3k

    December 4, 2007 at 8:56 am

    nannoor: sbb arini mood tuty tercool sangat.sbb tu dia lawak bila menulis.tapi nisbahnya 1:200 lah.

     
  3. camus8286

    December 4, 2007 at 12:32 pm

    Mood tercool Tuty ni wajar ada pada semua papa dan mama (although losing control once in a while is also advisable). Asal bahagia🙂

    Adam, it’s cool too for a man to cry and show his pain. So, takpe… tak hilang macho walaupun nangis dan kenching dalam diapers. Mwah for you.

     
  4. camus8286

    December 4, 2007 at 12:33 pm

    Eh, I forgot to sign-out ‘camus8286’. Atas itu aishahmak.

     
  5. aj3k

    December 4, 2007 at 7:45 pm

    aishahmak:adam mmg cool mcm daddy dia.kalu x percaya tanya en karim kita

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: