RSS

adam and his new baby carrier

13 Dec

dsc00849.jpg
dsc00850.jpg

dsc00851.jpg

We (the parents) went shopping for his toys. But we ter-beli his travel system – baby carrier and stroller. Rezeki Adam.

Today he is enjoying his morning sleep in the newly bought carrier which also could be use as rocking chair. tak nangis langsung!

note: aku tak tahu kenapa gambar yg 1st tu jadi mcm tu..

 
14 Comments

Posted by on December 13, 2007 in simply random

 

14 responses to “adam and his new baby carrier

  1. aishahmak

    December 13, 2007 at 11:59 am

    I would love to own a good stroller that could double up as car seat. Oh, I have 7 months to go (but already enjoying window-shopping for baby’s thingies).

    Adam ni nampak very mischievous kalau dia buka mata luas-luas and tutup mulut rapat-rapat. Very cool, very cute (to which Ajek would say ikut dia :D)

    Tuty, mesti rasa sedih nak tinggalkan Adam bila balik kerja Isnin ni (I assume). Many developed countries give 3-month paid maternity leave. Malaysia is considering that. Apa considering je? Buat teruslah. Haish.

    My love to Adam.

     
  2. ajek

    December 13, 2007 at 12:25 pm

    pic no 2 tuh, muka belagak ke muka ngantok?hahahahahahaha.
    adam, ptg ni ikut daddy pi driving range keh.kita tunjuk kat suma org adam punyer travel system baru.hahahahahaha.
    mama nak ikut ke?

     
  3. ajek

    December 13, 2007 at 12:26 pm

    mama:reti habis guna camera kecil kita…
    ni masih nak guna camera phone!!!!!

     
  4. t.u-ty

    December 13, 2007 at 2:54 pm

    aishah,
    mmg berat hati + ikiran nk g keje nx week. betul, at least kena 3 bulan. for stroller/baby seat, byk brand yg jual travel system which usually imported brands. but you can go to babyjaya.com to look see what’s best for your budget. yup, you need to start survey skrg, nnt dah masuk 7 bulan dah beli.. later than tht dah mengah nk jln walaupun semangat meluap2 nk shopping brg baby! haha

    daddy ajek,
    i use any camera yg handy je. hahah

     
  5. nannoor

    December 13, 2007 at 3:13 pm

    aishah : agreed with tuty. survey barang baby dari sekarang sbb bila dah hujung2 ni mmg x larat nak bawak perut. mcm i lah ni, dah nunggu mase je nak meletup tp ada hati weekend ni nak gi planete enfante & babyjaya. nak beli baby carrier. heh hehe hehe. kalu mengah, kita duduk la lepak2 minum air kat cafe.. huhu

     
  6. aishahmak

    December 13, 2007 at 5:45 pm

    Tuty and Nannoor,

    Gread advice. Gotta let my husband knows why I love to look at the baby’s stuff now now now🙂

     
  7. tirokwifey

    December 16, 2007 at 10:01 pm

    adam mcm dlm space shuttle aje ;p pilot mana leh tido!

     
  8. t.u-ty

    December 17, 2007 at 10:25 am

    adam ni pilot syif mlm. siang dia tdo. so kalau nak panggil dia on duty, pls call him fter 9pm. he’s so wide awake tht time, mma and daddy penat like want to pengsan. usually the daddy pengsan first!

     
  9. aj3k

    December 17, 2007 at 1:53 pm

    HAHAHAHAHAHHA

     
  10. ashka

    December 17, 2007 at 2:32 pm

    babe, adam memang berjaga malam since dalam perut lagi ke?
    oo soalan aku: shift baby masa dalam perut dengan shift dia bila dah keluar nanti sama ke??
    hahahaha baby aku skarang ni malam-malam dok kickboxing je keje.. lagi active kalau compare ngan siang

     
  11. zahack

    December 18, 2007 at 11:11 am

    tunjuklaa gambar full view…nak tengok keter baru adam…ehehe

    chech: apart from babyjaya.com, there’s littlewhiz.com based in s.alam…cool collections too…urgh, quinny!

     
  12. ashka

    December 18, 2007 at 12:36 pm

    omg, aku suka quinny jugak. esp the black kaler one.. hmmmmmmm. mahal tapi.

     
  13. tuty

    December 19, 2007 at 4:15 pm

    nanad: jawapan kepada soalan kau ialah, tidak. hahah masa kat perut baby akan diam bila kita byk gerak.. mcm kita naik buai, kan best, terbuai2.. tdo. sbb tu bila kita diam, dia mcm active gile. baby punya time tukar2 dah. ni dah tdo mlm tghari pulak yg kuat main. haha dia dah byk senyummm..

    aishah: aku ada little whiz punya link tuuuu kat ‘adam punye~’

    selmat har raya haji!

     
  14. tuty

    December 19, 2007 at 4:35 pm

    zaha: the thot of buying something kewl (read: mahal) for the newborn is ‘mesti’ for all parents.. heh tapi lepas what had happen to our son when cash is inneed, remind me to berjimat dan wasatiah.. huhu pengajaran yg berharga!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: