RSS

bila mama pakai celana

17 Feb

Awal aku bangun pagi ni padahal hari ni hari Ahad. Biasanya, weekend morning mcm ni la yg didambakan oleh aku setiap hari, sepanjang minggu, setiap tahun! Sakit tekak sgt, dah 2 mlm dah. Rasa mcm kena tikam kat leher. Ulser dlm  mulut ada 2. Aku rasa bdn aku tak cukup air. Bibir kering gila.

Entahlah hati tak senang lepas balik kerja semalam. Aku meninggalkan kerja yg aku ingat dah siap, bila sampai rumah, dah fetch Adam, boss call ada perkara yg aku tertinggal, pastu aku dgr dia mendengus.

Aku jadi rasa mcm hopeless-nya aku ni. Nama je engineer tp keja tertinggal2. Aku pun satu, aku ikut sgt style nyonya boss lama dulu. Semua dia yg follow up, anak2 buah tak payah buat. Which skrg I try to do every single thing. Sepatutnya tidak, tech yg berdua tu mmg capable buat benda ni. Simple je, angkat telefon ckp dgn individu2 tertentu kat R&D. Peluh pun tak keluar.

Aku cuba tak nak komplen, tp aku ni mmg suka sgt komplen mcm2. Bila fikir2 aku mcm tak bersyukur je. Ada kerja baik, kawan2 yg supportive, suami yg lebih memahami dari org lain.. itu pun ada je aku nak komplen. aizec buat lawak pun aku komplen!

Semalam aku kena jaga Adam sendiri sampai mlm sb aizec kerja. Benda tu biasa aku buat. Tapi bila adam cranky nak tdo ptg, aku dah mcm tertekan. Masa tu aku mmg hope aizec balik secepat mungkin. Bila dia balik pukul 10, aku rasa lega sgt, aku ada satu destinasi lain yg aku boleh lupakan kepala serabut pasal kerja. Rasa mcm pergi holiday je. Padahal cuma duduk dpn tv tgk Memoirs of Geisha.

 
4 Comments

Posted by on February 17, 2008 in simply random

 

4 responses to “bila mama pakai celana

  1. lovelyummi

    February 18, 2008 at 3:22 pm

    sometimes bile tasneem buat hal pagi2 buta tu mmg aku tensen, lagi tensen kalu laki aku xde. ade skali tu aku call dia pagi2 buta semata2 sebab nak cakap “nape awak x de kat sini???”..heeheeeee..blame it on post-partum hormone. huhu

     
  2. afida

    February 19, 2008 at 1:07 pm

    tuty… where do u send adam during the day? taska ke..rumah babysitter ke…

     
  3. tuty

    February 20, 2008 at 12:09 am

    bbsitter.. tu pun last minute baru dpt.. sgt caring n yg best kat situ adam ada ramai kwn yg nk main dgn dia.. sbb tu adam jd sgt playful dan ramah!

     
  4. mooke

    February 22, 2008 at 1:34 pm

    i like the title, how very apt to the entry. when mommy wears pants.🙂

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: