RSS

urghhh

17 Mar

We had lunch at MIL’s hse today. Aku masak nasi ayam yg tiba-tiba sedap (sbb selalunya kalau sdap tu nasib2 la). SIL masak ikan siakap. Berselera sungguh kami makan hari ni.

Tp takde la aku mkn byk sgt sbb hari ni kononnya nak pakai la ‘alat bantuan menguruskan badan’. Adam seemed cranky tp aku ingat sbb dia ngantuk. Before mkn dia mmg tdo, tp maybe sbb kitorg gerak2 dia bgn. so tak kisah la. Atuk dia pun seronok main dgn cucu, auntie2 lain lagi la galak main dgn adam yg dah excited main sampai lupa tdo.

Balik rumah around 4. dia dah susu terus, try to feed him.. sampi kul 6 masih merengek nak susu. Apahal laaa budak ni. Tiba2 aku terfikir, maybe he couldn’t get the milk. Gila 2 jam menyusu tak kenyang2.

Once I finished unhooked the ‘alat bantuan menguruskan badan’.. I feed him again. Yeah this time I could hear the gulping sounds. Pity my baby. sampai kembung2 perut nak menyusu sbb mama dia sibuk nak kurus. hmmm mmg kena cari gaya lain laaaaa nak kurus ni. However, hari ni pun dah kurang gemuk dah. Saya dah bole masuk sluar sblm ngandung! yippee yeay!~

sedikit lagi tummy perlu disingkirkan!

hmmm tadi aku marah sgt dgn jiran MIL aku. she tried to feed adam dgn nasi ayam! arghhhhhhhh aku tak paham dia tak nak respect my decision not to give solid food to adam sampai dia 6 bulan. itu pun aku tak de nak bg nasi terus. pls la.. pastu aku dah bengang2 tu, try not to kurang ajar, i said, “auntie, kalau nak bg nasi, bg nasi kosong ni!” cepat2 bg mangkuk nasi kosong. tak nak jugak..
“alaa tak pe la nasi ayam lagi sedap”

ermmm dia pnah feed adam dgn murtabak! i hate her when she came during our mealtime. she would take adam and sit at the table.

dia bukan tak tau aku tak nak bg adam selain dari BM. benci. she said, adam would be lebih sihat kalau duduk dgn dia.

no i dont want an obese baby! breastfeeding could prevent obesity in babies and even when they grew up, diorg tak akan obese. early intro to solid, mcm2 problem kat baby. aduiii i am so happy i have a perfectly healthy baby. nak menangis sembelit, takde masalah perut. kembung once in a while tu ada la, esp bila lupa nak burp when he had his bottle.

formula milk pun aku seboleh2 tak nak bg, ini dia bg nasi? nasib baik tak muntah anak aku tadi.

sbb dia tu ada pangkat2 sedara dgn aizec.. aku try not to kurang ajar.. aku pandang bawah diam diam diam. silently aku hope aku tersedak and muntah. so she wont do it again. tp adam baik la pulak. tgh aku diam2 tu.. dia panggil.. “tuty tuty tgk ni”

she tried to feed adam limau ais! demmm

citrus should be introduce to baby after 1 year!

suka hati dia la nak feed anak dia apa. even my mom feed us solid after 6month! itu pun mkn nestum. dah 8-9 bulan baru mama bg bubur nasi. huaaaa i bengang tau~ adam bukannya kurus pun yg dia concern nak bg adam makin sihat. sikit punya tembam sampai muka 4 segi anak aku tuuuuuuuuuu.. minum susu mama je. takyah susah2 hati anak i sihat… betul tak tipu.

 
4 Comments

Posted by on March 17, 2008 in simply random

 

4 responses to “urghhh

  1. d

    March 17, 2008 at 5:04 pm

    apa jenis manusia kah itu???? uih, apesal darah aku tetiba naik ke kepala nih.. kalau aku, ish..xtau lah bleh handdle ngan situasi macam tu.. sory tuty, emo sgt plak.. tp aunty tu xubah macam ckp ngan budak yg baru masuk tadika yg degil n suka mencuba suatu yg baru tanpa mengira akibatnya… ish, mmg xbleh nk handdle nih..

     
  2. nannoor

    March 17, 2008 at 5:15 pm

    OMG!!!! bolehh tak aku pun bengang dgn makcik tu????!!!! seriussss ape ke halnya dia nk bg baby 4 months mkn nasi?? nasi ayam plak tuh!! @#!$%#@!#^&%#%. then nk bg minum limau ais?? haiiyoooo, tu dah lebeyy.
    pastu agaknya dia ingt dia jaga lagi bagus ke?
    *hinss*hinss*hins* tarik nafasss.
    boleh jadi naga aku ni kalu jumpe species dia.
    mintaklaaa di jauhkan.
    eh btw, meh la kongsi cerita “alat menguruskan badan” tu.
    aku pun ala-ala desperado nk kurus dowh.
    masih belum muat seluar sblom pegnen.
    ada lagi 4inchi diameter pinggang nak kena kurangkan.
    haihhh.. 😦

     
  3. aj3k

    March 18, 2008 at 7:51 pm

    hahahahahahha.
    alat bantuan kurus?
    har har har
    haru dibuatnye.saya sedang mengamalkan diet.nak kalahkan wife saya.

     
  4. bakal mama

    March 18, 2008 at 9:47 pm

    patut ko sound je makcik tu :p
    my sis dulu garang… masa anak dia newborn sampai 2, 3 bulan dia tak kasi org lain selain immediate family members even pegang anak dia. makcik tak makcik…ye la kan, banyak tangan pegang, ntah bersih ntah tak semua tangan2 tu.

    dia hati kering je, nampak cam rude tapi dia wat taktau la.. janji anak dia dihandle cara yg dia nak🙂

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: