RSS

Reclaiming My Prepregnancy Body

22 Mar

I feel like to gigit the monitor when I saw some of my friends’ pix are so lovely even when they are still in confinement. Why I was so kembang, even had a bad edema. Even now, I am feeling kembang! Muka sgt bulat!

Aku keluarkan ayam dari menu dan nampak perubahan within 2 weeks, i shed 2 kg! Alhamdulillah. Sikit lagi nih aaaa.. Thanks to Adam for torturing mama every nite. hehehe

talking of Adam, now he’s sleeping upstairs. dia tertido tadi masa balik dari tesco. kesian dia tertido lapar dlm kereta tapi tak nangis. tak tepuk tak apa, dia melayan ngantuk dia sendiri. comel.. first time nampak dia tertido sendiri. ajek ckp mcm petir pun tak sedar.

i am looking fwd for nx month. adam dah masuk 6 bulan. dah boleh bagi solid food (bukan nasi ayam ya).. tgh fikir nak bg apa as his first food. nnt nak beli feeding spoon dia, nak beli mangkuk dia. bestnya! adam kena ada bib ni, mama belum belikan. hmmm ada sbnrnya, mama jgn gatal2 nak beli baru ye, adam tau sgt laa perangai mama ni. nak saje shopping.

aku tgh fikir2 nak belikan adam bumbo baby sitting or baby sling. kena choose salah satu sbb nak kena plan budget adam. baby sling lebih practical kalau nak pegi shopping kejap2, and boleh bawak mana2. bumbo seat pun practical bila ada kat rumah, lagi2 skrg ni adam suka sgt position duduk. dia akan tgk kanan kiri.

Lil Caliph ada beg JP Lizzy yg aku suka tu. tp tak payah la nak menimbang berat nak beli ke tidak, tak ada apa-apa kesan pun pada adam, cuma utk mama bergaya.

mcm mana ni.. nak beli bumbo ke, baby sling?

aku suka ni  sgt, local version of yg aku suka sgt sgt ni. tp nnt tak boleh share dgn aizec sbb fix size. tapi aku suka.. mcm mana ni?

ini dgn ini mcm sama tp ada beza.. entah aku pening. pakai kain batik je la adam!

 
8 Comments

Posted by on March 22, 2008 in simply random

 

8 responses to “Reclaiming My Prepregnancy Body

  1. alysha

    March 23, 2008 at 10:28 pm

    Baby sling is a good choice.
    My niece slept like an angel in the sling for 3-4 solid hours while we were out shopping at Pavilion.

    Beli!Beli!

    Aj3k,harus beli 2,3 or more utk Tuty , to match her outfits😉

     
  2. ajek

    March 24, 2008 at 10:42 am

    alysha:hahahahaha.pandai kamu~

     
  3. nannoor

    March 24, 2008 at 12:28 pm

    ooowwh…aku adalah terpengaruh!!

     
  4. nannoor

    March 24, 2008 at 12:36 pm

    nk tmbah lg.

    adakah x mkn ayam bley kurangkn berat??

     
  5. mommylyssa

    March 24, 2008 at 4:13 pm

    hello! thx for visiting!

    fyi…i belikan the bumbo for my dotter and she loved sitting in it…for the first 5 minutes!! Hahahahahha… Mula2 gelak2…pas tuu merengek nk kuar…aiyoooo….

     
  6. t.u-ty

    March 24, 2008 at 10:53 pm

    alysha: thank you sbb support i~~ ajek, dgr tu!.. hahahha tgh nak pikir2 nak beli yg mana satu nih aa..

    nannor: jom la beli! kau yg always BF baby lagi perlu. aku nih baby bottle-feed, kecuali kalau baring baru dia nak direct. hehehhe terpengaruh ganda dua! aku kurangkan ayam sbb aku muak mkn ayam hari2 kat kantin, aku terus switch mkn ikan je, at least ada byk jenis ikan. pastu sayur lebih byk dr biasa sbb ikan pun bukannya sedap sgt. so far mmg nampak perubahan la.

    mommylyssa: hmmm kena train la kut baby duk dlm bumbo tu? alaaa tp i like~ does tht mean adam will like it also? hahahahha

     
  7. chech

    March 25, 2008 at 1:53 pm

    Tuty, ikut pengalaman ko, masa outing, mana lebih praktikal? Sling or stroller?

     
  8. ashka

    March 25, 2008 at 8:23 pm

    babe. dah habis pikir nak beli baby sling yang mana pls inform aku. am thinking of buying one too! hehe. tapi tak sempat lagi nak survey2 nih haa.. tengah syok belek akif🙂

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: