RSS

beli longan dekat sekilo!

24 Mar

Ajek bought me almost a kilo of dried longan. Ermm looking at the pack, “sekejap je nih, ada la agaknya 3-4 kali buat air”

I only used half senduk, i get 1 full periuk!  Sedap~!!

let’s see what would happen tomorrow morning, if nothings happen, we could still survive to drink longan for the whole year! 1 kg, mind you.

 
7 Comments

Posted by on March 24, 2008 in simply random

 

7 responses to “beli longan dekat sekilo!

  1. nannoor

    March 27, 2008 at 8:09 am

    ahaa..aku xdelah beli sampai sekilo. memula aku beli 2 peket kecik je.
    so far, berkesan utk aku.
    ni aku nye stock dh abis, nk gi Bintang beli lg. kali ni nk beli 5 peket plak.
    good luck!! harap2 berkesan utk ko jgak.

     
  2. afida

    March 28, 2008 at 4:33 pm

    hye!

    tuty, adam nyer travel system tu halford kan? cemana so far guna, oke tak? n the carrier yg cam basket tu, is it actually a carseat (can be firmly attached to car seat) or is it merely a carrier?🙂

     
  3. tuty

    March 31, 2008 at 7:37 am

    nannor: yep.. berkesan utk aku gak. tp mmg Malta lebih effective. he he he

    afida: aah pakai halford. ermm so far ok je takde pape masalah. ringan and senang bwk. adam pun happy je duk dlm tu, provided dia dah settle la semua business dia. haha the carrier boleh jadi carseat and a rocker. quite practical for me bila pergi sana sini. pernah je dia tido dlm tu org lain yg goyangkan seat while i was busy eating at my aunt’s place.

    cuma adam dah tak berapa nak muat bila umur dah nak jejak 6bln ni. fida, kau bila nak bersalin ni?

     
  4. mami hafiy

    March 31, 2008 at 5:24 pm

    hi tuty,

    been silent reader dah lama hehe.

    can u do me a favor? can u tempek the picture of dried longan? i bought a pack “DRIED LONGAN” but not sure is it the one yg nursing mom takes? my one ni berkulit like longan biasa but dry gitu. is it the one? cos i penah nmpk satu gamba org tempek but i didnt see the kulit (not cannot retrieve the pic dah that’s why confius).

    hehe thanks.

     
  5. tuty

    April 1, 2008 at 12:03 am

    mami hafiy,

    nnt ada masa i’ll upload the dried longan pic for you. takde kulit pun yg kiorg beli. nampak mcm asam jawa ada la. sgt kering dan melekat. nmpk je sikit tp bila buat air.. banyak gila~!

     
  6. mami hafiy

    April 3, 2008 at 10:51 pm

    oh macam salah beli daaa~ tp dua kedai tunjuk dried longan mcm tu. huhu.

     
  7. mami hafiy

    April 4, 2008 at 11:01 pm

    oh i think i dah jumper yg betul punyer. tp still xsure. nt tempek gambar ye. hihihi.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: