RSS

Medela freestyle

06 Apr

After 2mo+ using PISA, now they launch the new model – Medela freestyle. Ouch.. why didn’t they tell me earlier. I am willing to sell my PISA at RM450 (negotiable). The only flaw on my PISA is, the faceplate cracked a bit, maybe masa kastam check kat airport. Tapi semuanya fully functional.

Nanad asked me last Friday, “Tuty, dah tgk medla freestyle?”
“Blum.. apa yg freestyle-nya? hahahha”
“Kecik, fit in your palm, weigh less thn 1pound. Battery operated”
Gulp.

ok.

Adam puas berjalan semalam and hari ni. lepas zuhur sampai lepas asar, semalam berjalan kat jusco tebrau. hari ni berjalan cari barang dapur dgn mama&daddy kat tesco. punya la penat agaknya, mlm tadi dia tdo dari lepas maghrib sampai la ke 9.30 pagi tadi. tak penah2 dia tdo mcm tu skali. walau kena kejut pun dia boleh sambung tdo semula.

Adam dah mula main belon air liur sembur2.. paling dia suka bila air liur dia dah banyak berkumpul. pastu kitorg ni geli, lap lap.. dia mcm frust nak tiup2 takde air liur.. mula2 dia berenti. tapi hari ni dia dah pandai kumpul balik and i keep cleaning his lips every minutes. hahaha he just looooves to do that. even smiling when i wipe his saliva.

dah nak tumbuh gigi agaknya, tu yg banyak sgt tu. td dlm kereta siap tersedak air liur sendiri. aku panic gila bila tgk dia takleh bernafas. ada la 15sec aku duk tepuk2 blkg dia and berenti kejap2 to see whether he is breathing or not. bila dah clear, dia nangis. aku lega tapi kaki menggeletar. jalan kat tesco dah ntah apa2 punya panic mcm tu. dah la ramai org sgt. awal bulan, ye la. kitorg ni yg gatal. bukan tak boleh pegi pasar raya yg dkt dgn rumah.😛

aku dah beli mknn utk adam. ha ha ha.. aizec sgt nak aku beli farley rusk. aku tau, dia sure songlap sekeping dua nanti. but i’m not too keen to feed him the rusk too soon. sbb it contains ‘milk’. you know why la kan. dah beli baru perasan.

masa beli rice cereal pun, i try to find yg takde pape. the best i could find is by dumex, baca ingredient dia, ada sucrose. ada satu lagi – rice + milk, which i dont want. kalau tak jumpa tadi, last resort kena buat sendiri la.

Sucrose (common name: table sugar, also called saccharose) is a disaccharide (glucose + fructose) with the molecular formula C12H22O11. Its systematic name is α-D-glucopyranosyl- (1↔2)-β-D-fructofuranoside (ending in “oside”, because it’s not a reducing sugar). It is best known for its role in human nutrition and is formed by plants but not by other organisms such as animals.

-Wikipedia

ok la tu, formed by plant. ha ha ha fail sains tingkatan 3! ITU PUN KENA SEARCH KAT WEB.

aku nak beli medela freestyle ni mana ada org jual kat malaysia lagi. nak kirim kamilla bawakkan dari US? ha ha ha kan dah menyusahkan dia.

sape nak beli Pump-In-Style-Advance aku?

 
3 Comments

Posted by on April 6, 2008 in simply random

 

3 responses to “Medela freestyle

  1. ashka

    April 6, 2008 at 10:18 pm

    Aah, siapa nak beli avent isis duo aku? Haha aku x try pun lagi, tapi ada hati nak let go if performance freestyle tu ok. Kalau battery operated, suction dia ok tak? Kau pernah pump with PISA guna batt?

     
  2. mommylyssa

    April 8, 2008 at 12:47 pm

    waaaaa…cam best jer!! nak jugak!!

     
  3. mami hafiy

    April 11, 2008 at 3:29 pm

    nak!nak! serius ni.
    dah lama duk cari duble pam (duit je lom ckp2 huhu)

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: